• BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,14
  • EURO

    34,95% -0,28
  • GRAM ALTIN

    2324,15% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

Ender Yüncü


SELAMİ KESKİN´İ ÇOK İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ!

SELAMİ KESKİN´İ ÇOK İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ!


 

 

2017 yılında Erzurum´da düzenlenecek olan 13. Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatları Festivali (EYOF) Hazırlık ve Düzenleme Kurulu´nun ilk toplantısı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç başkanlığında gerçekleştirildi.

 

Bakanlık makamında yapılan toplantıya Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak,  Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak katıldı.

Bakan Çağatay Kılıç, toplantı öncesi yaptığı açıklamada, 2017 EYOF için kurulan Hazırlık Düzenleme Kurulu´nun ilk toplantısının gerçekleştirildiğini belirterek, "Nasıl bir hazırlık dönemi geçireceğimizi, neler yapacağımızı, elimizdeki imkanları nasıl kullanacağımızı ele alacağız. Eklenmesi gereken çalışmalarla ilgili ilk değerlendirmeyi yapacağız. Genel çerçeveyi görüp yolumuzu çizip, inşallah önümüzdeki bir yıl içerisinde bu hazırlıklarımızı yapacağız dedi.

Bakan Kılıç´ın bu açıklamaları gerçekten Erzurum adına onur verici ve heves artırıcı nitelikteydi. Erzurum 2017 yılında, 2011 Universiade Kış oyunlarından üç hatta beş gömlek daha büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Haliyle Erzurum gerek yatırımlarla gerekse ticari anlamda kazanç elde edecektir.

Ama bu büyük organizasyonun şehrimize getirilerinin yüksek olmasını sağlayacak birde Erzurum´u ve Erzurum bürokrasisini iyi tanıyan, beşeri ilişkileri çok iyi bir Koordinatöre ihtiyacı var.

Birileri elbette sulanıyor Koordinatörlüğe, 2011 Kış Oyunlarında Koordinatörlüğün ne kadar önemli bir makam olduğunu gördük. Hatta tabir-i caizse parayı dahi 2011´de tanıdık. 2011 yılına kadar Erzurum´da parayı binler, on binler olarak tanıyorduk. 2011 yılında milyonlar, milyarları duyduk öğrendik.    

İnanıyor ve diliyorum ki, bu sefer 2011 gibi olmayacak. Şehirde söz sahibi, Erzurum Valisiyle, Büyükşehir Belediye Başkanıyla, İlçe Belediye Başkanlarıyla, Atatürk ve Teknik Üniversite üst düzey yetkilileriyle hatta şehirdeki esnaf, tüccar, tacir ve gazetecilerle yakın temas içerisinde olan, yabancı dil bilen bir ismin hemen, şimdi, derhal ve acilen Koordinatörlük makamına getirilmesi gerekmektedir.

Çünkü; Gerek Yurt dışından gerekse Yurt içinden şehrimize gelen heyetleri karşılama ve yapılacak olan yatırımları yerinde incelemek isteyen FISU yetkilileri artık EYOWF için bir muhatap görmek istiyor.

Peki! Kim Olmalı Koordinatör?

 Az önce söylediğim gibi birçok sulanan, takla atan, araya adam koyan, torpil arayan ve kendisini önemli bir şahsiyetmiş gibi satan kişiler var.

Ama Erzurum´un bu taklacıları ayırt edecek kadar uzun zamanı yok. İzleyenler görmüşlerdir. Bu hafta Gazeteci Cem Atmaca´yla birlikte yapmış olduğumuz Haftaya Bakış programında ben söyledim. Kendisinden bugüne kadar hiçbir çıkar, menfaat ve beklentim olmamış, göreve geldiği günden beri hakkında yaptığım eleştiriler ve haberlerden ötürü yıldızımız bir türlü barışmamış, hatta kendisine, Erzurum´da hiç sevmediğin ve görmek istemediğin adam kim diye sorsalar ilk aklına gelecek ismin "Ender Yüncü" diyeceğini çok iyi bildiğim. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sayın Selami Keskin´in bu iş için biçilmiş bir kaftan olduğu kanaatindeyim.

Şimdi, şehrimizde gazetecilik yapan bazı kendi uğruna anasını boyayıp babasına satan zevatlar, dost meclisinde yapılan sohbetleri o kapıdan alıp diğer kapıya taşırken yüzleri kızarmayan kadınlar hamamının tellakları benim için ?Neyin Peşindesin?? sorularını sormaya başlamışlardır bile. Hemen cevap vereyim: ?Benim bütün çıkışım ERZURUM.?Tek çıkışımın Erzurum olduğunu herkese ısbatlarım. Selami Keskin Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterlik görevine geldiği günden bugüne kadar şahsıma ve gazeteme bir kuruş ilan, reklam ve tanıtım bedeli ödemesi yapmamıştır. (Bulup çıkarıp tüm kamuoyu huzurunda söylemeyen, yazmayan namerttir. Müfteridir.) Ama ben bugün akıllarında o soru işaretlerini oluşturan herkesin Erzurum Büyükşehir Belediyesine aylık ne kadar fatura kestiğini iyi biliyorum. Herkes şunu iyi bilsin ki; Ben şuan "Fatura Karşılığıyla Değil. Vicdanımın Sesiyle Yazıyorum"

Neyse konumuz bu değil. Erzurum´un gerçekten bir Koordinatör arayışı içerisine girme vakti değildir. Selami Keskin, Erzurum´da her kesimle beşeri ilişkilerini çok iyi kurmuş, siyaset, bürokrasi ve şehirle sıcak temas içerisinde olan bir isim olarak karşımızdaki en güçlü isim olarak görülüyor.

Selami Keskin, geçmiş yıllardaki başarılı hayat hikayesiyle de göz dolduruyor. 1980 yılında Erzurum´da dünyaya gelen Selami Keskin, Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun.  Halen Okan Üniversitesi Kentsel Dönüşüm Yüksek Lisans programına devam etmektedir. Meslek hayatına Özel şirketlerde Depreme Dayanıklı Yapı Tasarımı ve Bina Güçlendirmeleri hususunda yöneticilik yaparak başlayan Selami Keskin, Kartal Belediyesinde belirli bir dönem hizmet ettikten sonra 2007 yılında kendisine ait mühendislik ve müşavirlik firmasını kurarak iş hayatına devam etmiştir.

AK Parti Kartal Gençlik Kollarında Başkan Vekilliği ve AK Parti İstanbul İl Gençlik Kollarında Bölge Başkanlığı yapan Keskin, 2009 Yerel Seçimlerinde Sancaktepe´den İl Genel Meclis Üyesi seçildi. Meclis Üyeliği döneminde İstanbul İl Genel Meclisi  İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkan Vekilliği görevini yürüttü.

Mimar ve Mühendisler Grubu  İnşaat Komisyon Başkanlığı da yapan Keskin, İspader, Türk Kızılayı, İlk Tohum Derneği, Erzurumlular Vakfı, Kartal Erzurumlular Vakfı, Erzurum ERGEP, Ümit ve İtibar Derneği gibi bir çok sivil toplum kuruluşunda yöneticilik yaparak kariyerinde başarılara imza atmıştır. Kentsel Dönüşüm alanında da çalışmaları bulunan Selami Keskin, bu alanda makale ve tebliğler yayınlamaktadır.

İngilizce bilen ve evli olan Selami Keskin, Ecrin Elif  ve Zehra Ravza  isminde iki kız çocuk babasıdır.

Selami Keskin, her ne kadar da şahsımı sevmese de, ben Erzurum´u ve Erzurum´a bir çivi çakan herkesi çok seviyorum. 2017 EYOWF Kış Olimpiyatlarında Selami Keskin´in Erzurum´a faydalı olacağı kanaatindeyim.