• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Ender Yüncü


Erzurum´u Bu Asalaklardan Kurtarmalıyız!

Erzurum´u Bu Asalaklardan Kurtarmalıyız!


Toplumda son yıllarda tavan yapan bu hastalık karşısında TIP adamlarının çaresiz kaldığı öğrenildi.

Bu hastalığa tutulanların ?Klinik Vaka? olduğu ve tedavilerinin de mümkün olmadığı belirtiliyor.

Herhangi bir makama gelebilmek için atmadıkları takla kalmayan, hatta o makamı hak etmedikleri halde, ?milli ve manevi değerleri? kullanan şehrimizdeki bir takım dalkavuklar son günlerde çirkin yüzlerini iyice ortaya çıkarmaya başladılar.

Özellikle Siyasetçilerin etrafında fırıldak gibi dolaşan bu dalkavuklar, Milletvekillerinin paltolarını taşıyor, özel toplantılarında kapı önünde herketecilik yapıyor, tabir-i caizse dilleri bir karış dışarıda yalamadık yer bırakmıyorlar.

Küçük yaşta çevirdikleri topaçların etkisinde kalan bu yalakalar seçim çalışmaları öncesi sergiledikleri meziyetlerinin mükafatı olarak da bir belediyeye meclis üyesi, bir belediyeye başkan yardımcısı, bir belediyeye başkan danışmanı gibi hiç hadleri olmayan makamlara getiriliyorlar.

İnanıyorum ki; Bu hadsizleri kendi aile fertleri arasında toplanıp ailelerine reis seçmek için evlerinde bir sandık kursalar kendi eşi ve çocukları bile bu adamların ailelerine reis olmaları için oy vermezlerken yaladıkları popolar sayesinde geldikleri makamı fütursuzca kullanıyorlar.

Hatta daha ileriye gidip, hak etmeden getirildikleri mevki ve makamları kötü ve kirli emelleri uğruna kullanacak kadar alçalıyorlar.

Hayatları boyunca hayal bile edemedikleri ama yalakalık sanatını icra ederek geldikleri mevki ve makamlara ulaştıklarında ise, gerçekleştirmek istedikleri kirli işlerinin önünde engel teşkil edecek kişileri; Siyasi kanallar aracılığıyla, yaladıkları popoların sahiplerini kullanarak ve kendisine dost edindikleri bir takım basın yayın kuruluşlarına el altından iftira ve sahte belge ve bilgi sızdırarak rencide edici haberler yaptırıp önlerini açıyorlar.

Şehrimizde bu tip vakalardan var mıdır? Diye soracak olursak, etrafınıza iyi bakamadığınızdan bu sorunun aklınıza geldiğini söyleyebilirim.

Hatta şimdi bazıları Ender oturmuş beni yazmış da diyebilir.

Daha da ileriye gidip beni telefonla arayıp ?beni neden yazmışsın? da diyebilir.

Onlara şimdiden cevabımı vereyim;

Çünkü bir zamanlar birileri aradı aynı cevabı onlar aldı.

Ulan be yavşak... "Sen hem kirli emellerine bir takım siyasetçileri ve gazetecileri ortak edeceksin.

Kirli ve pis emellerini gerçekleştirmek için önüne engel teşkil eden kişilere çamur atacaksın.

Hatta daha ileriye gidip eşlerine iftira edeceksin.

Sonra da Ender oturmuş beni yazmış diyeceksin.

Birde Haddini aşıp ?Sana bu yazıyı kim yazdırdı?? diye soracaksın?

Hadi oradan yavşak?

İftira üreterek Arlı namuslu insanları toplum nezdinde küçük düşürmek, sahte belge ve bilgilerle birilerine haber yazdırmayı en iyi sen bilirsin?? diyeceğim....

Erzurum´u ve Erzurum siyasetinde yer alan bu tür asalakları hemen, şimdi, derhal, acilen, ivedilikle ve derekap temizlemek gerektiği kanaatindeyim.

Ayrıca özellikle Belediye Başkanlarını bu konu da uyarıyorum. Yanınızda yörenizde, sağınızda ve solunuzda bu tip vakalar varsa hemen uzaklaştırın. Çünkü yarın kirli işlerine müsaade etmediğiniz takdirde bugüne kadar nasıl kudurmuş köpek gibi öncekilere saldırdılarsa yarınlarda da sizin üzerinize salyalarını akıtacaklar.

Not: Bu yazımda herhangi bir kişi ya da kişileri kastetmedim. ?Laf Ortanın Söz Alanın?