YILMA DURAK´TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

DOĞUNUN BAŞBUĞUNDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR?

YILMA DURAK´TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

 

 

O Ülkücü Hareket içerisinde 2 ayrı idamla yargılanmış tek kişi?

Ülkücülüğü suç sayan bir devlet anlayışıyla savaştığı için en ağır işkenceleri gören, 4,5 yılı hücrede olmak üzere 6 yıl cezaevinde yatan ve Ülkücü Camia da ?Doğunun Başbuğu´ olarak tanınan Türk Milliyetçiliğinin sembol isimlerinden Yılma Durak önemli açıklamalarda bulundu.

Durak Türkiye´de siyasetin çok kirlendiğini ifade ederek aktif siyasi yaşamına artık son verdiğini ifade etti.

ÜLKÜCÜLERİN TASFİYESİ MHP´ye YARADI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener´in MHP Genel Başkanlığına aday olduğu süreçten bu yana yanında olan Yılma Durak Akşener´in büyük bir fırsatı geri çevirdiğini belirtti.

Akşener´in ülkücüleri tasfiye ederek Merkez Sağ partisi olma hedefinin başarılı olmadığını ifade eden Durak, ?Sayın Akşener´in Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce önünde çok büyük bir fırsat vardı. Ancak maalesef ki kimler kulağına ne fısıldadıysa Ülkücü camiaya büyük hizmet etmiş arkadaşlarımızı tasfiye ederek siyaset yapmaya çalıştı. Kendisini MHP Genel Başkanlığı adaylığında destekleyen bu isimlerin tasfiyesi Genel seçimlerde MHP´ye yaradı ve bir çok bölge de MHP beklenenin üstünde İyi Parti ise beklentilerin altında oy aldı. Şunu da gönül rahatlığıyla ifade etmek isterim ki; Meral Akşener´in milliyetçiliğine sonuna kadar kefilim. Ben onun DYP döneminde Bakan olmasında da aynı duruşu göstermiştim. Ancak siyasette zaman ve zemin şartları lehinize oluştuğunda bunu iyi değerlendirmek gerekir. Ne yazık ki beklentiler karşılığını bulamadı? dedi.

SİYASİ YAŞAMIMI ARTIK NOKTALADIM

Siyasetin dunyanın en namuslu en düzgün yapılması gereken iş olarak nitelendiren Durak, ?Çünkü siyasetçiler topluma hırsızlıkla yolsuzlukla namussuzlukla mücadele edeceklerini ifade ederek oy ister ve iktidara talip olurlar. Ama ne yazık ki ülkemizde siyaset çok kirlendi. 10 yaşımda Erzurum sokaklarında koltuğumun altında babamın çıkarmış olduğu Demokrat Doğu Gazetesi´ni satarak başladığım kutlu davamda Başbuğum Alparslan Türkeşin de dediği gibi siyaset çizgimde hiçbir kırıklık olmadan bugünlere geldim. Bugün 78 yaşımdayım! Osman Bölükbaşı, Alparslan Türkeş, Dündar Taşer, Gün Sazak, Galip Erdem gibi Türklük davasının kutupları olan değerli büyukleriyle omuz omuza yürüme şerefine nail olduğum siyaset hayatımda siyasetin cüceleriyle devam etmeme kararı almış bulunmaktayım.Ülkücü şehitlerimin aileleri ve gazilerim bana haklarını helal etsin. Onlar sayesinde bu topraklar VATAN olmaya devam etmiş, AY-YILDIZLI bayrağım Türk Yurdunda dalgalanmaya devam etmiştir. Aktif siyasi yaşamımıza nokta koysakta Türk İslam ülküsüne olan hizmetimiz son nefesimize kadar sürecek´ diye konuştu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

25.04.2024

  • İMSAK 03:42
  • GÜNEŞ 05:16
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:37
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı