Yazıcıoğlu`nun sözleri yıllar sonra ortaya çıktı!

2007 seçimlerinden önce Saadet Partisi ile ittifak yapma teklifi alan Yazıcıoğlu bakın ne cevap vermiş...

Yazıcıoğlu`nun sözleri yıllar sonra ortaya çıktı!

2009 yılındaki şüpheli helikopter kazası ile hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu`nun o dönemki yakın kurmaylarından Yalçın Topçu ve Metin Gündoğdu kurucusu oldukları Büyük Birlik Partisi`nin Saadet Partisi ile ittifak yapması üzerine çarpıcı açıklamalar yaptı.

Yazıcıoğlu`nun vefatından sonra BBP Genel Başkanı seçilen ve 2011 seçimlerinde başarısız olunca koltuğu bırakıp daha sonra da partiden istifa eden Yalçın Topçu, BBP içinde 2003 ile 2011 arasında söylenen her şeye kefilim ve imzam var. Partileri rahmete kavuşmuşlar yönetmiyor. Partileri başındaki heyet yönetiyor. Benim partim 2011`e kadar olan zamandaydı" dedi. BBP eski Genel Başkan Yardımcısı Metin Gündoğdu ise, merhum Yazıcıoğlu`nun 2007 yılında gelen ittifak teklifine, Bunlar bizi saf zannediyor herhalde."

"Bizi Saadet partisiyle ittifak yaptıracaklar. AK Parti`den 2 puan çalmam partiyi aşağıya çekmem bir işe yaramayacak. Benim de milletimin de işine yaramayacak ittifakta ben neden olayım" dediğini aktardı.

Haber7`ye konuşan iki eski BBP`linin dikkat çeken ifadeleri şöyle:

Mutlak ve mutlak tek başına iktidar"

Yalçın Topçu: Seçimlere kısa bir zaman kala şunu söylüyorum. Ülkenin, milletin ve ümmetin menfaatine sağlıklı tek liman olan, başını yukarı kaldırma hamleleri gösteren ülkemiz için siyasi istikrarsızlık felaket olur. Koalisyon eliyle küresel güçler bundan evvel olduğu gibi ülkemizi kendi içine dürer. Medeniyet coğrafyamıza dönüp bakacak hal bırakmaz. İşte bütün bunları düşünerek, 40 yıllık siyaset hayatımdaki tecrübelerden yola çıkarak söylüyorum. Mutlaka ve mutlaka tek başına bir iktidar, anayasayı değiştirecek, başkanlık sistemine geçirecek bir meclis şarttır."

Yazıcıoğlu: İttifaka milleti nasıl inandıracağız

Metin Gündoğdu: 2007 yılında Muhsin Yazıcıoğlu`nu Saadet Partisiyle ittifak yaptırmaya çalıştılar. Ben ve Namık Kemal Zeybek rahmetlinin yanındaydık. Namık Kemal Zeybek dedi ki; `Başkanım Saadet partisi ile ittifak yapmalıyız` Yazıcıoğlu da `bu ittifak barajı geçer mi?` diye sordu Zeybek de `geçer` dedi. Bir de bana sordu. Ben de `geçmez` dedim. Tekrar Zeybek`e dönerek, `Metin`in inanmadığı ittifaka milleti nasıl inandıracağız` dedi. Zeybek kızarak gitti. Yazıcıoğlu da `Bunlar bizi saf zannediyor herhalde. Bizi Saadet Partisi`yle ittifak yaptıracaklar. AK Parti`den 2 puan çalmam partiyi aşağıya çekmem bir işe yaramayacak.

Benim de milletimin de işine yaramayacak ittifakta neden olayım` dedi. Yine 2011`de de aynı konu gündeme geldi. Dönemin genel başkanı Yalçın Topçu da benzer cevap verdi ve `Ben millet için siyaset yapıyorum. Milletin adamlarına çelme takmak olmaz. Bu ittifak çelme takmaktır` dedi. Bunların yaptığı Milli İttifak değil, ancak gayri milli ittifak olur. Milli ittifak gayri milli ittifaklara kurulur bu MHP`ye AK Parti`ye ve hatta CHP`ye karşı oluşturulamaz."


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

19.04.2024

  • İMSAK 03:53
  • GÜNEŞ 05:24
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:29
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı