YAŞAYAN EFSANE: ÖMER YÜNCÜ

YAŞAYAN EFSANE: ÖMER YÜNCÜ

YAŞAYAN EFSANE: ÖMER YÜNCÜ

 

 

TEŞEKKÜRLER Vehip Atalay Kitapsarayı-Erzurum 

Erzurum´da unutulmuş, tozlu raflara kaldırılmış hatta hafızalardan silinmiş, şehrimizin yetiştirmiş olduğu Mümtaz şahsiyetleri Sosyal Medya hesabı Facebook üzerinden gün yüzüne çıkaran ve buram buram tarih kokan paylaşımlarıyla son günlerde Sosyal paylaşım sitelerinde en çok takip edilen bir isim haline gelen Vehip Atalay Kitapsarayı-Erzurum önceki gün Gazetemiz İmtiyaz sahibi Ender Yüncü´nün babası Ömer Yüncü´yü yazdı.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden önceki gün yaptığı paylaşımda YAŞAYAN EFSANE: ÖMER YÜNCÜ başlığıyla yer verdiği paylaşımından dolayı Temel Atalay´a teşekkür eden Ender Yüncü şunları söyledi.

Beni bugün çok duygulandırdınız ve onurlandırdınız.

Babam Ömer Yüncü´yü belki de ben anlatmak isteseydim böyle güzel anlatamazdım. Sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden Erzurum´un tarihini gün yüzüne çıkaran Temel Atalay ağabeyime sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Paylaşımı babam Ömer Yüncü ile birlikte okuduk. Babam bu Ahde Vefa´dan dolayı Temel Atalay´a çok Teşekkür ederek kendisini tanıyan, hatırlayan ve unutmayan tüm dostlarına selam ediyor.

İŞTE TEMEL ATALAY´IN BABAMI ANLATAN O PAYLAŞIMI: 

YAŞAYAN EFSANE: ÖMER YÜNCÜ (Kömür Ömer)

EMEKTAR ERZURUM´LU?

PALANDÖKEN FUTBOL TAKIMI BAŞKAN ve YÖNETİCİ AĞABEYİSİ, ERZURUM´DA SPOR ve FUTBOL DENİNCE AKLA GELEN İLK İSİM- YEREL KULÜPLER HAKKINDA HAFIZASIYLA BİLGİ BANKASI:

1939 Yılında Erzurum´da Dünyaya geldi. Kurtuluş ilkokulun da öğrenim gördü. 1950 de Ticaret hayatına atılarak Erzurum ekonomisine katkısıyla bir ilke imza attı.

Şeker-Lokum-Helva-Reçel imalatıyla bir Erzurum markası oldu. Futbol ve Erzurum Sevdası ağır basınca ve O yıllarda Erzurumspor´un kurulmadığı dönemde Ziya Çilingiroğlu ile birlikte birçok başarıya imza attılar ve Palandökenspor ismi Türkiye´ye yayılmış oldu.

Erzurum denince akla gelen Futbol´da Palandöken Spor Yerel kulüpler içerisinde büyük kulüplerin ve birinci liğin takımlarının yakından takip ettiği futbol takımı Palandökenspor oldu.

Anadolu´da ve Erzurum´dan İlk transfer Palandöken futbol takımından Kenan Buharalı isimli futbolcu, O yılların ve Türkiye´nin dev kulübü olan, birinci Liğdeki takımı İstanbulspor transfer etti ve renklerine bağladı.

Ömer Yüncü, Erzurum´a yetiştirdiği ahlaklı sporcu ve sayısız gençlere ağabeyilik ve önderlik yaptı.

Son on yıldır rahatsızlığı sebebiyle evinde istirahat eden Efsane Başkan Ömer Yüncü Ağabeyimizi dostları ve sevenleri unutmuyor.

Gerek ziyaret ederek ve gerekse telefonla arayıp hatırını soruyorlar. Erzurum´un sporuna her branşta emeği geçmiş ismi unutulmayan Ömer Yüncü vefalı dostlarının bu ilgilerinden duyduğu memnuniyeti şöyle anlattı; ´´Erzurum´da geçmiş yıllarda ki sporun kardeşliğin, tarifi imkansız bir ahde vefanın örneğini görüyorum. Bu beni ziyadesiyle çok mutlu ediyor. Artık gözüm arkada kalmaz. Böyle bir kadirşinaslık memnuniyet tarif edilemez. Ne mutlu bana ki ve de ne mutlu sevenlerime sevgiyi saygıyı yüreklere nakş eylemişiz. İnsanlar Fani gerçek olan Baki diyerek gözyaşlarını gizleyemiyor..

Sigaraya olan tutkusundan dolayı olacak ki, Kömür Ömer diye anılan Sevgili Ömer Yüncü Ağabeyimizi, Erzurum´da ilk Lokum-Helva ve Şeker imalatıyla özel teşebbüsünde ki heyecanını ve halen Erzurum sporuna olan bağımlılığını görünce heyecanı tutkusu kendisini ballandırmış ve tatlandırmış..

Şeker Ömer Ağabeyi, Erzurum Şekeri...

Sağlıklı Ömürler diliyoruz..

Önemli not: Sevgili Ömer ağabeymizden 1950´li yıllara ait birçok resim ve döküman almış olduk. Nasip olursa Erzurum mahalli ve iz bırakan spor kulüplerimiz için hazırladığımız kitap için kaynak oldu. Kendisine çok teşekkür ederiz..

Hazırlayan ve kaynak:Vehip Atalay Kitapsarayı-Erzurum

/resimler/2017-7/16/1323374441444.jpg


Anahtar Kelimeler: YAŞAYAN EFSANE ÖMER YÜNCÜ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

19.04.2024

  • İMSAK 03:53
  • GÜNEŞ 05:24
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:29
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı