YALOVA'NIN DADAŞ KIZI LALE DONDURMACI GÖĞÜS KABARTIYOR

ZENGİNDEN ALIP FAKİRE VEREN YALOVA'NIN LALE ABLASI (LALE DONDURMACI) YAPTIKLARIYLA DADAŞLARIN GÖĞSÜNÜ KABARTIYOR

YALOVA

 

Yalova'da yaşayan aslen Erzurumlu ve çok iyi bir Erzurum aşığı olan Lale Dondurmacı, Yaptıklkarı ile Dadaşların göğsünü kabartıyor.

Önceki gün Yalova Çizgi dergisi'nin Pazar Sohbetleri yazı dizisinin konuğu olan Lale Dondurmacı, yaptıklareını sıralıyınca her şehrin böyle bir Dadaş kızına ihtiyacı var dedirtti.

İşte Lale Dondurmacı'nın Yalova Çizgi Dergisine konukl olduğu o yazı:

PAZAR SOHBETLERİ

Değerli okurlar bundan sonra her pazar dernek, siyasi parti, sivil toplum örgütü, şirket, kurum, kuruluş yani bölgesinde ‘taş üstüne taş koyan’ ömrünü halkına siyaset etmeye adayan kişilerle ayrıntılı sohbetler yaparak hafta sonunu siz değerli okurlarımızla paylaşacağız.
Bu hafta büyüteç altına aldığımız yaklaşık 26 yıldır Yalova’ya önemli hizmetler veren yeni yaşam engelliler derneğini ve bu derneğin samimi, sevecen hoş sohbet bir ismi yani Lale Dondurmacıoğlu’nu yani ‘Lale ablamızı’ gazetemiz Akkent ofisine davet ettik. Sağ olsun o da davetimize icabet etti.
Lale Dondurmacıoğlu gelir de ‘dondurma ve kete’ getirmez mi.

Aslen Erzurumlu, bankacı, sosyal ‘on numara dadaş kızı’... Zenginden alıp fakire veren, hayatı engelli olarak yaşamaya mahkum olan kişilerin eli, kolu, gözü, ayağı, kulağı her şeyi olmuş bir insan Lale abla.

Dondurmacıoğlu sohbete şu sözlerle başladı: ‘Böylesine güçlü, nitelikli, nicelikli, sosyal, paylaşımcı hepsinden önemlisi topluma güven veren bir derneğin başkanı olmaktan gurur duyduğumu belirtmek istiyorum. Yalova’da 26 yıl önce çok zor şartlar altında bu derneği Hasan Basri Ergene, Okan Erözalp gibi kardeşlerim kurdu. Murat Arslanhan uzun süre bu derneğin başkanlığını yaptıktan sonra bayrağı bana devredip, kendisi konfederasyon başkanlığına seçildi.

Yalova yeni yaşam engelliler derneği’nin amacı engelliyi evinden çıkarmak, toplum hayatında yerini almasını sağlamak, onlara sosyal, kültürel, sanatsal, spor, meslek edindirme, meslek sahibi etme, evlilikleri, biraz daha iyi yaşam sunmak ve hepsinden önemlisi engellilerle birlikte ailelerine rahat nefes almalarına olanak sağlamak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Ülkemizde ve Yalova’da inanın o kadar çok hayırsever ve yardımseverler var ki ben hepsine minnettarım. Zenginden alıp engelliye ve ailelerine imkan sağlıyoruz. Geçtiğimiz günlerde iki gözünü de kaybetme riskiyle karşı karşıya kalan bir kardeşimizin gözlerini hayırsever bir vatandaş 30 bin tl gibi bir para harcayarak tedavi ettirdi ve iki gözünü de kaybetme riskindeki dostumuz hayata gözlerini açtı, yaşam sevincine kavuştu.
Pandemi sürecinde olsa da üyelerimize Yalova’da engelli olan tüm vatandaşlarımıza yardım ettik, etmeye de devam edeceğiz.
Geçtiğimiz günlerde 50 ihtiyaç sahibine akülü ve manuel araba, erzak, 150 ailemize çeşitli türlerde giyecek, 75 aileye kurban eti yardımında bulunduk.’ dedi.

‘KURSLARIMIZ DEVAM EDİYOR’

Engelli çocuklara yönelik açılan bilgisayar ve keçe üzerine boncuk işleme kurslarımız sürüyor. Bu kursların finansını işçi bulma kurumu karşılamaktadır. Bütün masrafları bu kurum karşıladığı gibi kursa katılan çocuklarımıza günlük 30 tl cep harçlığı vermektedirler. Bu sevindirici bir olay. Çocuklar harçlık aldıkları gibi yaptığı ürünleri de kendileri satacaklar. Bu arada gerek işkur yöneticilerine gerekse Yalova halk eğitim merkezi müdürlüğüne minnettarız. Yıllardan beri bize her türlü destek vermektedirler.

VALİMİZ DUYARLI KEŞKE HERKES ÖYLE OLSA

Yalova yeni yaşam engelliler derneğinin başkanı ‘sevgili Lale abla’ sohbetini şu şekilde noktaladı:
Yalova bugüne kadar çok Vali yani atanmış gördü ama sevgili Muammer Erol gibisini hiç görmedi. Farklı yapısı, kişilikli, sorunları dinleyen ama hemen çözüm üreten bir Vali ile birlikte çalışıyoruz. Vali Erol ile birlikte sosyal hizmetler müdürümüz sevgili Arif Laçin’i gözardı edemeyiz. Bakın Yalova’da yaklaşık 8 bine yakın engelli vatandaşımız var. Ortalama 5 binine Yalova sosyal hizmetler kurumu, evde bakım, engelli maaşı, sosyal yardımlar adı altında çeşitli miktarlarda para veriyor. Bu küçümsenecek rakamlar değil. Sayın Valimiz derneğimizin hamisi, değer verdiğimiz bir büyüğümüzdür. Kendisine hangi projeyle gittiysek bizi dinledi ve çalışmamızı hayata geçirdi. Açık konuşmak gerekirse belediye başkanlarımızın derneğimizdeki engellilere yönelik çok ciddi yardım, sahiplenme, destek göremedik. Oysa böyle olmaması gerekirdi. Derneğimizin girişimleriyle 26 yıl önce Elmalık yolunda Milli Piyango rehabilitasyon merkezini dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz’ın eşi Berna Yılmaz hanımefendinin katkılarıyla muhteşem bir tesis yaptı. Sosyal hizmetlere teslim etti ama gelin görün ki o günkü sosyal hizmet yöneticisi bizi kapı önüne koymaktan geri kalmadı.

Allah razı olsun, Allah rahmet eylesin Ahmet Demiryürek abimiz şuan ki derneğimizin binasını bize hibe etti. O binada bizler de yıllardır varlığımızı sürdürüyoruz. ‘Bir ele bir el de’ biz uzatıyoruz. Belediye Başkanları patenti bize ait olan ‘nefes’ projesini hayata geçirmek için bizleri dinledi, heyecanlandılar hepsi o kadar. Bizim amacımız nefes projesi adı altında engellilerimizi rehabilite etmek, onların ailelerine de rahat bir nefes aldırmaktır. Biz yani engelliler ‘seçimden seçime’ aranıp sorulan insanlar olmak istemiyoruz. Hayırseverlerimize maddi manevi destek veren herkese 26 yıl önce derneğimizi kuran, büyüten, yaşatan, geliştiren bize emanet eden eski yöneticilerimize minnettarız. Allah herkesten razı olsun.’ diye konuştu.

YALOVA ÇİZGİ


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli