YAKUTİYE BELEDİYESİNDE ZABITA ÜNİFORMASI MI YOK?

VATANDAŞ BAŞKAN MAHMUT UÇAR´DAN BİR DÜZENLEME GETİRMESİNİ İSTİYOR! YAKUTİYE BELEDİYESİ´NİN ZABITA MEMURLARI ÜNİFORMA YERİNE 8 BİN LİRA DEĞERİNDEKİ MONTLA VATANDAŞIN KARŞISINA ÇIKIYOR

YAKUTİYE BELEDİYESİNDE ZABITA ÜNİFORMASI MI YOK?

 

 

Ülkemizde belediyelere bağlı olarak hizmet sunan Zabıta ekipleri, çalıştıkları alan içerisinde huzur, sağlık ve düzenin sağlanması konusunda hizmet sunuyor.

Belediyeler tarafından istihdam edilen ve belirtilen emir ile yasaklara uyulup, uyulmadığını denetleyen görevli Zabıta personelleri, çalıştıkları bölge içerisinde belediye tarafından belirlenmiş olan emir ve yasakları uygulayan, toplumun huzur, güven ve sağlığı konusunda denetlemeler yapıyor.

Yakutiye Belediyesi sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlar son günlerde zabıtalardan oldukça şikayetçi. 

Özellikle son günlerde Yakutiye Belediyesi sınırları içerisinde toplumun huzur, güven ve sağlığı konusunda denetlemeler yapan bazı Zabıta memurlarının Üniforma yerine piyasa değeri çok yüksek olan elbise ve montlarla dolaşıp evine bir ekmek parası götürebilmek için asgari ücretin çok altında geliri olan vatandaşlara emirler yağdırmasından hayli şikayetçi.

Üzerinde giydiği elbiseleriyle dikkat çeken Yakutiye Belediyesinde görevli olduğunu söyleyen kişilerin Zabıta olup olmadıklarını da bilmediklerini belirten vatandaşlar, "Zabıta dediğin Üniformalı Olur. Ameliyata giren bir Doktorun İtfaiyeci elbisesiyle, Okullarımızda eğitim ve öğretimi sağlayan bir öğretmenin askeri kamuflajla görüldüğü olmuş mudur?" Son günlerde tezgahlarımızın başına gelip bizlere emirler yağdıran kişilerin çoğusu resmi olmayan özel kıyafetleriyle görev yapıyorlar. Elbette toplumun sağlığı, huzuru ve güveni noktasında biz vatandaşlar olarakta sorumluluklarımız var. Ama bizleri de denetleyen, yol gösteren Zabıta Memurlarımızın görevlerini daha iyi bir şekilde yapmaları için onların uyarı ve ikazlarına dikkat etmemiz gerekli olduğunun bilincindeyiz. Ama Üniformalı değil de özel kıyafetli kişilerin Zabıta mı? değil mi? soruları son günlerde hayli artmış bulunmaktadır. Yakutiye Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mahmut Uçar beyfendi´den özellikle Zabıta Memurlarının mesai saatleri içerisinde Üniformalarıyla görevlerini yapmaları için bir düzenleme getirmesini istiyoruz diye konuştular.

Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar´dan ayrıca Yakutiye Belediyesine bağlı Zabıta Müdürlüğünde görev yapan kişilerin Üniformalı resimleriyle birlikte gerek bilbortlar aracılığıyla gerekse basın yayın organları aracılığıyla vatandaşlara tanıtması amacıyla duyurmasını da isteyen vatandaşlar, üzerlerinde piyasa değeri beş, altı, yedi ve sekiz Bin Lira olan kıyafetlerle karşımıza çıkıp bizlere emir ve talimatlar yağdıran kişilerin gerçekten Belediye´de görevli Zabıta mı değil mi? sorularını kafalarından silmelerini istediler. 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false