Whatsapp kullanıcıları için püf noktaları

Popüler mesajlaşma ağı WhatsApp’ta İPhone kullanıcıları için birçok püf nokta bulunuyor. İşte o püf noktalarından bazıları...

Whatsapp kullanıcıları için püf noktaları

 

Popüler mesajlama ağı WhatsApp'ta İPhone kullanıcıları için birçok kolaylık bulunuyor. İşte WhatsApp'ı daha rahat kullanmanız ve püf noktalar için yapmanız gerekenler...

Whatsap’ta bazı özellikler işaretler ile ifade edilir. Örneğin; saat ikonu görürseniz bu; mesajınızın henüz gönderilmediğini ifade eder. Ya da üst kısımda gördüğünüz saat son aktif olunan saati temsil eder. Mavi tik de bu işaretlerden biridir. WhatsApp’ta mavi tik mesajı gelen kişinin o mesajı gördüğünüze emin olmasını sağlar. Bu sayede karşı taraf mesajı okuduğunuzu bilir. Bu nedenle mavi tık kapatma işlemi aslında okundu bilgisini kapatmaktır.

WHATSAPP MAVİ TİK KALDIRMA

WhatsApp’ta okundu bilgisi yani mavi tiki kaldırarak karlı tarafında mesajı okuyup okumadığını görmesini engelleyebilirsiniz. Peki WhatsApp’ta okundu bilgisi nasıl kapatılır? İşte yanıtı…

WhatsApp uygulamasını açın ve “Ayarlar” bölümüne tıklayın.
“Hesap” bölümünü açın ve “Gizlilik” bölüme girin.
Gizlilik bölümünde yer alan “Okundu Bilgisi” seçeneğini pasif hale getirin.
Artık okundu bilgisi yani mavi tik karşı taraf tarafından görüntülenemeyecek.

WHATSAPP'TA METİN VURGULAMA

Yazdıklarınızı yalnızca ifadeyle, yani emojilerle değil, koyu, eğik ve üstü çizgili bir şekilde de vurgulayabilirsiniz.

Mesajınızı italik mi yapmak istiyorsunuz? Bu şekilde “_metin_”

Kalın mı yazmak istediniz? Yapmanız gereken “*metin*”

Belki de üstü çizili bir şekil de yazmak aklınıza gelmiştir. O halde bunu kullanacaksınız “~metin~ “

Eğer sizlere bir WhatsApp mesajı gelirse ve İPhone’nunuz kilitliyse okuma onayı göndermeden mesajı tamamen okuyabilirsiniz.

İPhone 6S, 7,8,X, 11 gibi modern İPhone’larda bildirim ön izlemesi 3D Touch ile ulaşabilirsiniz. Mesajı görmeniz için tek yapmanız gereken bildirime uzun olarak basmanız yeterli. Bu özellik ile birlikte WhatsApp’ı açmadan doğrudan cevap verebilir veya okuyabilirsiniz.

3D Touch özelliği olmayan İPhone SE veya İPhone 6 ve daha eski bir sürümü kullanıyorsunuz eğer daha farklı bir yol izlemelisiniz. Gelen WhatsApp bildirimlerini sola kaydırırsanız “Görünüm” ve “Sil” seçeneği karşınıza çıkacaktır. Göster kısmına tıklarsanız ön izlemeye inersiniz. Böylelikle WhatsApp’ın kendisi açılmaz ve okundu onayı gönderilmez. Bu kolaylık Facebook Messenger’da da çalışır.

KOYU MOD ÖZELLİĞİ

Koyu Mod, geleneksel kullanıcı arayüzünün renklerini tersine çeviriyor. Beyaz veya açık tonlardaki arka planın üzerinde gördüğümüz koyu yazıların yerine, siyah veya koyu tonlardaki arka planın üstüne eklenen beyaz renkli yazılar alıyor. Böylelikle kullanıcıların gözü daha az rahatsız oluyor. Aynı zamanda özellikle OLED ekranlı cihazlarda pil tasarrufu da sağlanıyor.

VERİ KULLANIMINI AZALTIN

Eğer WhatsApp‘ın çok fazla veri kullandığını düşünüyorsanız, Ayarlar>Sohbetler ve Aramalar yolunu izleyerek fotoğrafların indirilmesini engelleyebilir ya da aramalarda düşük veri kullanımı seçeneğini işaretleyebilirsiniz.


Anahtar Kelimeler: Whatsapp kullanıcıları noktaları

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli