Vatandaşlar Erzurum İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar'a Seslendi! Kurtarın Bizi Bu Gürültü Kirliliğinden ve Şehir Magandalarından

Vatandaşlar Erzurum İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar'a Seslendi! Kurtarın Bizi Bu Gürültü Kirliliğinden ve Şehir Magandalarından

Vatandaşlar Erzurum İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar

 

Şehrimizde son günlerde abartılı egzoz ve modifiye araçları ile ‘Caka satacağım’ diye trafikte magandalığa soyunanların sayısı son günlerde artış göstermeye başladı. 

Daha çok modifiyeli ve abartı egzozlu araçlarıyla sokak aralarında gece gündüz demeden egzoz patlatan magandalar vatandaşları çileden çıkarıyor.

Erzurum İl Emniyet Müdürü Sayın Kadir Yırtar'a seslenen vatandaşlar, bu magandaların trafiğe çıkmasına izin verilmemesini isterken, “Hastası var, yaşlısı var. Kulakları patlatırcasına araç kullanan bu magandalara artık bir dur denilmesi gerektiğini söylediler.

Bu arada araçlarda abartı egzoz, ışık donanımı, silip-cam, sıra dışı lastikler ve ses-kolon sistemi kullanılması Trafik Kanunu’na da aykırı. Ama dinleyen ve kontrol eden kim? diye seslenen vatandaşlar şu ifadeleri kullandılar.

Şehrimizde ne kadar da maganda varmış! Futbol, düğün, mahalle, trafik, gürültü, çarşı, pazar derken son yıllarda bir de egzoz magandası türedi. 

Gerçi bu magandalar hemen her yerde mevcut. Ama bizimkiler bir başka, şehrimizde maalesef her gün yeni bir egzoz magandası göze çarpıyor. 

Magandaların altında eski model modifiyeli bir araç, camlar filmli direksiyon başında bir genç, gaza bastıkça mutlu oluyor. 

Yolda geçenler ve mahalle sakinleri aracın arkasından küfür savuruyor. 

Şikâyetçi olan “gürültü yapıyorsun” diyen magandalardan dayak yiyor. 

Sorumlular nerede duruyor hiç görülmüyor. 

Gençler kendi aralarında modifiyeli eski model Doğan, Şahin, Murat 124, Murat 131 ve bir de BMW araçları var. 

Bu araçların jantlarını çelik, lastikleri geniş, camlar filmli, egzoz apartı kentin ana caddelerinde adeta yarış yapıp halkı tedirgin ediyorlar. 

Bu gençlere, bu tür modifiyeli, sorunlu, çok ses çıkartan araçlara kim dur diyecek?

Özellikle Sanayi sitesi içerisinde araçlarına yeni yaptırdıkları abartı egzozlarını denemek için Sanayi'nin ara sokaklarından çıkan o sese kulak verecek birileri yok mu?

Hele Yenişehir, Yıldızkent ve Şükrüpaşa gibi yeni yaşam alanlarında akşam saatlerinde egzoz gürültüsünden ve hız yapan otomobillerden geçilmiyor. 

Saat gece 24.00 ile 02.00 arası uykuya dalmış vatandaşı hiç umursamayarak rahatsız edenler yaptıkları kötü eylemlere devam ediyorlar. 

Bunlara kimse “dur” demiyor, denetleyiciler nerede bilinmiyor.

Vatandaşların bu sessiz çığlığına Erzurum İl Emniyet Müdürümüz Sayın Kadir Yırtar beyin duyarsız kalmayacağını ümit ediyoruz… 

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

27.04.2024

  • İMSAK 03:39
  • GÜNEŞ 05:13
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:12
  • YATSI 20:40
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı