Uzundere Doğalgaza Kavuştu

Erzurum’un Uzundere ilçesinde düzenlenen törenle doğalgaz verildi. Uzundere ilçesiyle birlikte Erzurum’un tüm ilçeleri doğal gaz kullanımına kavuşmuş oldu.

Uzundere Doğalgaza Kavuştu

 

Erzurum’un Uzundere ilçesine düzenlenen törenle doğal gaz arzı başladı.

İlçeye gaz arzı sebebiyle bir tören düzenlendi.

Törene Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Uzundere Kaymakamı Kübra Demirer, Uzundere Belediye Başkanı Hilmi Aktoprak, Palmet Grup Yönetim Kurulu Başkanı Doğanay Samuray, Palen Enerji yöneticileri, Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat, siyasi parti temsilcileri ve ilçe sakinleri katıldı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de kenti değiştirmenin ve dönüştürmenin gayreti içerisinde olduklarını belirterek, Uzundere ile birlikte kent ilçelerinin tamamına doğal gaz verilmiş olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ileri görüşlülüğü sayesinde bu yatırımların sağlandığını ifade eden Sekmen, şunları kaydetti: “ Zaman zaman hep söylenir aile bütçelerine nasıl destek sağlanır. Bugün sadece 3 ton kömür kullansak 8 bin liradan 24 bin lira eder. Şimdi ise 6 ila 8 bin lira arasında bir masrafla kışı geçireceğiz . Aile bütçesine katkı böyle olur. Ayrıca hava kirliliğinden korumuş oluyoruz. Bildiğiniz gibi aylık 25 metreküp gaz kullanımından ücret alınmıyor. Bir destek de buradan sağlanıyor. Bunun yanı sıra işin temizliği var. Soba yakımı ve kömürün getirdiği kirlilikten kurtuluyoruz. Biz Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizin her yanına hizmet götürmenin gayreti içerisindeyiz. Pazartesinden itibaren asfalt çalışmaları ve bakımına başlıyoruz. Önümüzdeki yıllarda belediye hizmetlerinin yanı sıra istihdam alanları oluşturulması konusunda da çalışmalarımız olacak. İlçemiz ve Erzurum daha yaşanılabilir konuma gelecek. Tarım hayvancılık sanayi de turizmde öne çıkacak. 20 ilçemizin tamamına doğalgaz getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum, hayırlı olsun” dedi.


Anahtar Kelimeler: Uzundere Doğalgaza Kavuştu

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.04.2024

  • İMSAK 03:37
  • GÜNEŞ 05:12
  • ÖĞLE 12:17
  • İKİNDİ 16:06
  • AKŞAM 19:13
  • YATSI 20:41
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 22.3 ° / 10 ° Güneşli
  • Salı 21 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı