´Ülkemize, halkımıza ve demokrasimize yapılan bir saldırıdır´

Ankara´daki çifte saldırıyla ilgili açıklamalarda bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, 3 gün yas ilan etme kararı aldıklarını duyurdu.

´Ülkemize, halkımıza ve demokrasimize yapılan bir saldırıdır´

Başbakan Ahmet davutoğlu´nun yaptığı açıklamanın satırbaşları şöyle...

"Bugün ülkemiz büyük bir terör saldırısıyla hedef alınmıştır.  Türkiye ateş çemberi içinde istikrarını koruyan bir ülkedir. Bu saldırı ülkemizin bütünlüğüne karşı yapıldı.Eminim bugün ülkemizin her yanında vatandaşlarımız kendilerine, evlatlarına yapılmış bir saldırı olarak görmüştür. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah´tan rahmet diliyorum. Terör saldırılarında hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımı ve şehitlerimiz için 3 gün ulusal yas ilan etme kararı aldık. Bugünler zor süreçlerden geçilen günler, daha çok birliğe ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz günler. Siyasi görüşlerimiz ne olursa olsun 86 vatandaşımızı şuana kadar kaybetmiş bulunuyoruz. 86 vatandaşımız hayatını kaybetti. Ayakta tedavi görenler hariç 186 yaralımız var. Bu saldırıyı iki canlı bombanın yaptığını düşünüyoruz. Teröre karşı omuz omuza olmalıyız. Geçmişte olduğu gibi tam bir dayanışma içerisinde olduğumuzu bir kez daha göstereceğimizi düşünüyorum.
 

"İKİ CANLI BOMBA OLDUĞUNA DAİR KUVVETLİ EMARELER VAR"
İki canlı bomba olduğuna dair kuvvetli emareler var.. Teröre karşı omuz omuza olmalıyız. Geçmişte olduğu gibi tam bir dayanışma içerisinde olduğumuzu bir kez daha göstereceğimizi düşünüyorum. Terör saldırılarına karşı en etkin şekilde devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Bugünlerde her türlü provakasyon ve tahrike karşı birliğimizi ve beraberliğimizi korumanın günleridir. Hangi siyasi görüşe sahip olursanız olun, hangi anlayışı benimsemiş olursanız olun gelin hep beraber teröre karşı omuz omuza verelim. Bizden farklı düşünenlere her zamankinden daha fazla hoşgörülü davranalım. 

BAŞBAKAN´DAN ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI
Bütün uluslararası toplumu Türkiye ile dayanışmaya davet ediyorum. Taziye mesajı yayınlamış olan bütün ülkelere ülkem adına bir borç biliyorum. Şunu da ifade etmek istiyorum ki gün uluslararası olarak teröre karşı dayanışma günüdür. Terör gruplarının hepsi teröristtir, hepsine karşı ortak tavır sergilememiz gerekir. 

"CUMHURİYET TARİHİMİZİN EN ACI OLAYI"
Bugün yaşanan saldırı cumhuriyet tarihimizin en acı olayı. Herhangi bir zaaf eksiklik söz konusuysa, onun için de gerekli adımları atarız. Olayın oluş seyiriyle ilgili olarak bakarsak da olay mitingin yapılacağı yerde yaşanmadı. Miting yapılacak alanın aranması, miting yapılacak yerin yakınlarındaki heryerin aranması talimatlarını vermiştir. Ankara Garı´ndan Sıhiye meydanına kadar olan kısım miting alanı değil. Orası miting meydanı değil, miting meydanına giden bir yol. Gerekli soruşturmalar yapılır, gerekli önlemler alınır.

"TÜRKİYE´DE PANİK HAVASI YARATILMAK İSTENİYOR"
DHKP-C bağlantılı bir terörist İstanbul´da yakalandı, daha çok yargı mensuplarını hedef alacak bir saldırı düzenleyecek olan bir terörist de Ankara´da yakalandı. Türkiye´de bir panik havası yaratılmak isteniyor. Kapsamlı bir terör saldırısı Türkiye´yi hedef aldı. Güvenlik önlemleri alınması dışında en önemli şey halkımızın sağduyusudur. 

"HESAP SORACAK OLAN VARSA BURADAYIM"
Demirtaş´ın açıklamalarında vahim unsurlar var. Hesap soracak olan varsa buradayım, Ankara´dayım. Konya´dayım her yerdeyim. Hiçbir siyasi böyle bir terör saldırısı sonrasında devleti suçlamaz teröristleri suçlar. Demirtaş´ın meselesi bu vatandaşlarla hüznünü paylaşmak değil. Demirtaş´ın meselesi bizim yüreğimizdeki yangını ülke yangınına çevirmek. HDP´ye oy veren vatandaşlarımız Demirtaş´a karşı gerekli tavrı ortaya koyacaktır. Bugün siyaset konuşmak istemezdim. Biz Ankara´da da olsa, Hakkari´de de olsa terörle mücadele etmeye devam edeceğiz.

HABER10


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.04.2024

  • İMSAK 03:35
  • GÜNEŞ 05:11
  • ÖĞLE 12:17
  • İKİNDİ 16:06
  • AKŞAM 19:14
  • YATSI 20:43
  • Pazartesi 22.3 ° / 10 ° Güneşli
  • Salı 21 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 17.2 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı