TÜRKİYE'NİN EN POPÜLER REKTÖRÜ BİR ERZURUMLU

Erzurumlu Rektör Prof. Dr. Ertan Şafak Çomaklı'nın oluşturduğu pozitif enerji ise başarının en önemli nedeni olarak kayıtlara geçiyor.

TÜRKİYE

 

Anadolu Üniversitesi altın çağını yaşıyor. Hoşgörünün, bilimin, akademik liyakatın, başarının ve huzurun merkezi olarak dikkat çeken Anadolu Üniversitesi, Türkiye´nin en popüler üniversiteleri arasındaki ilk sırada olma yerini kouyor. Erzurumlu Rektör Prof. Dr. Ertan Şafak Çomaklı´nın oluşturduğu pozitif enerji ise başarının en önemli nedeni olarak kayıtlara geçiyor.

AnadoluÜniversitesi, oluşturduğu hoşgörü ve bilimsel farkındalık ile Türkiye´de öne çıkmaya devam ediyor. Eş dost, akraba, cemaat, klan, dernek, emmi oğlu, amca torunu, yurt arkadaşı gibi kayırmacılık sığlığı yerine, bilimsel liyakat ve öğrenci memnuniyeti esasına göre bir yönetim tarzı belirleyen Prof. Dr. Ertan Şafak Çomaklı, genç ve enerjik yapısı ile de dikkat çekiyor.

Diğer üniversitelerde baş gösteren ve adeta çürümeyi tetikleyen “horoz dövüşü” tarzı yavanlıklardan uzak durulmasının da üniversitenin tercih edilmesinde önemli etken olduğu vurgulanıyor.

Anadolu Üniversitesi, park, bahçe, çeşme, kapı yapma işleri gibi alt düzey işleri gündeme almak yerine bilim, sanat ve kültürel etkinlikleri öne alması ile de takdir ediliyor.

Öğrencilerin özellikle Rektör Ertan Şafak Çomaklı´dan çok memnun oldukları ve ondan aldıkları pozitif enerjinin başarılarında önemli etkiye sahip olduğunu dile getiriyorlar.

Prof. Dr. Şafak Ertan ÇOMAKLI KİMDİR?

1975 Erzurum doğumlu olan Prof. Dr. Şafak Ertan ÇOMAKLI Erzurum'da herkes tarafından sevilen ve tanınan Zekiye ve Mehmet Çomaklı'nın ilk çocuklarıdır.

Şafak Ertan Çomaklı, Dokuz Eylül Üniversitesinde Maliye ve Mali Hukuk alanında lisans ve yüksek lisansını tamamladı. Uludağ Üniversitesinde doktorasını Maliye Mali Hukuk anabilim dalında tamamladıktan sonra yine aynı alanda doçentlik ve profesörlük kadrolarında bulundu.

Kamu maliyesi alanında çalışmalarında özellikle vergi kaçakçılığı ve terörün finansmanı üzerinde yoğunlaştı. Uluslararası alanda terörün finansman yöntemleri üzerinde İspanya, İtalya, Belçika, Almanya, Katar, Avusturya, Çekya, Kosova, Bosna Hersek, Suudi Arabistan, Kazakistan gibi ülkelerin Polis Akademilerinde uluslararası polis eğitimleri, işbirlikleri ile yüksek lisans jüriliği ve devleti temsilen üst düzey görevlerde bulundu.

Özellikle son yıllarda terörün kamusal alanda olan etkilerinin yanı sıra terörizmin mali ve personel boyutu üzerinde çalışmaları bulunmaktadır.

Son olarak Polis Akademisi Başkanlığında polis ve komiser yardımcısı alım ve eğitimi ile rütbe terfi süreçlerinin planlamasında yer aldı. Ulusal ve uluslararası çok sayıda çalışması bulunan Prof. Dr. Çomaklı iyi derece İngilizce bilmekte olup, evli ve üç çocuk babasıdır

 

 


Anahtar Kelimeler: TÜRKİYE' POPÜLER REKTÖRÜ ERZURUMLU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

25.04.2024

  • İMSAK 03:42
  • GÜNEŞ 05:16
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:37
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı