Türk Ocakları´na Tepki Büyüyor

Türk Ocakları 65 ile Türk Büyükleri adına hatıra ormanı yapacak. TÜRK BÜYÜKLERİ HATIRA ORMANINDA ALPARSLAN TÜRKEŞ İSMİ NEDEN YOK!

Türk Ocakları´na Tepki Büyüyor

 

 

Sosyal medya Türk Ocaklarının 65 ilde Türk büyükleri adına yaptıracağı hatıra ormanında Alparslan Türkeş ile Muhsin Yazıcıoğlu´nun isimlerinin yer almamasına tepki gösterildi.

Sosyal medyada gösterilen tepkiler üzerine Türk Ocakları genel merkezi bir açıklama yapmak zorunda kaldı.

Tepkilerde, ?65 Türk büyüğünün arasında 12 Eylül Mahkemelerinde Türk Ocakları´nı ağır ithamlarla suçlayan hakimlere karşı savunma yapan Başbuğ Alparslan Türkeş´in ismi neden yok? diye soruldu..

Bir diğer tepki paylaşımında ise, ?@turkocakları  Türk Büyükleri hatıra ormanı yapıyorsunuz tamam güzel fakat bu Türk büyükleri arasında Başbuğ Alparslan Türkeş Neden yok. Onun için daha özel bir yer mi yapılacak ya da bilerek mi yapmıyorsunuz. Yapmama sebebini ivedi bir şekilde öğrenebilirsiniz?? denildi.

TÜRK OCAKLARINDAN AÇIKLAMA

Bu tepkiler üzerine Türk Ocakları sosyal medyadan yapılan tepkiler karşısında bir açıklama yaparak hatıra ormanlarına Alparslan Türkeş ve Muhsin Yazıcıoğlu´nun isimlerinin de verileceğini açıkladı.

Açıklama şu şekilde;

Hatıra Ormanlarına isim verilmesi, şubelerle yapılan geniş istişareler sonucunda gerçekleştirilmiştir. Burada, şu üç gruptan kişilerin tercih edilmesi benimsenmiştir: Bazı tarihî sembol şahsiyetler, Türk Ocaklarının kurucuları ve ilk dönemde hizmet edenler ve son dönemde Türk Ocaklarına hizmet edenler. Bunların yanında Türk milliyetçiliği/Türkçülük tarihinin bazı sembol şahsiyetlerinin isimleri de doğal olarak tercih edilmiştir. Merhum Türkeş´in Türkçülük tarihindeki yeri hiç kimsenin onayına ihtiyaç duymayacak kadar açık ve büyüktür. Gerek Türkeş´in gerekse Yazıcıoğlu´nun ülkenin pek çok yerinde cadde, park, orman vb.ne adının verildiği dikkate alınarak bir değerlendirme yapılmıştır. Bu görüş eleştirilebilir ama bizlere art niyet atfetmek insaf ve izanla bağdaşmaz. 

Hatıra Ormanlarına adları verilen bazı kişilerin, Türk milliyetçiliği ve Türk Ocakları tarihindeki yerini bilmeyenlerin bu kişiler hakkındaki tahkir edici beyanları, Ocaklı ahlakıyla asla bağdaşmaz. Sözgelimi, merhum Mehmet Serez´i tanımayabilirsiniz ama biraz araştırmak zahmetine katlanırsanız Tekirdağ Şubesinin kuracağı ormana niçin onun adının verildiğini anlarsınız. Büyük bir şevk ve gayretle Salihli Şubesine hizmet eden ve başkanlığı bırakacağını açıklayan Ersin Aybar´ın adı, kendisinin şiddetle itiraz etmesine rağmen Genel Merkez tarafından uygun bulunmuştur. Bu örnekler çoğaltılabilir. 

Başbuğ Türkeş ve Muhsin Başkan´ın adlarına ülkemizin hemen her köşesinde cadde, park, orman vb. bulunduğu dikkate alınarak böyle bir uygulamaya gidildiğini tekrar vurgularız. Bununla birlikte Türk Ocakları Genel Merkezi olarak bu hayırlı faaliyetimizde fitneye ve suizanna yol açmamak için şubelerle istişare etmek ve Orman Genel Müdürlüğü ile görüşmek suretiyle iki ormana ?Başbuğ Alparslan Türkeş?, ?Şehit Muhsin Yazıcıoğlu? adlarının verileceğini camiamıza duyururuz. 

Hayırlı bir hizmeti takdir etmek, varsa gördükleri eksikleri edep dâhilinde bizlere doğrudan iletmek yerine sosyal medya cengâverliğine soyunanlara ise söyleyecek sözümüz yoktur. Şayet bir hata ise bu hatamız, samimi ve yapıcı dostlar ile saldırmak için pusuda bekleyenleri bir kez daha ayırmamıza vesile olmuştur.


Anahtar Kelimeler: Türk Ocakları Tepki Büyüyor

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

24.04.2024

  • İMSAK 03:44
  • GÜNEŞ 05:17
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:09
  • YATSI 20:36
  • Çarşamba 18.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı