Türk dünyasına açılan kapı: Erzurum

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi´nin ortaklaşa düzenlediği "Türk Dünyası´na açılan kapı Erzurum" adlı panelde Türk kültürü anlatıldı.

Türk dünyasına açılan kapı: Erzurum

 

 

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Türksoy Genel Sekreteri Düsen Kaselnov, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ve İbrahim Aydemir, AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz ve diğer yetkililerin katıldığı panelde Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Türk kültürünün önemine vurgu yaptı. Başkan Sekmen, ?İpekyolu, doğu-batı etkileşiminin sağlanmasında en büyük rolü oynamış, farklı medeniyet, kültür, dil ve dinlere sahip milletleri birbirine bağlamıştır.Doğudan batıya doğru gelişen bu ticari hat tarihsel süreçte aynı zamanda bir kültür yoludur? dedi. ?6 bin yıllık köklü bir geçmişe sahip olan Erzurum, ülkemizin en kadim şehirlerinden biridir. Türk varlığının milattan öncesi dönemlere kadar uzandığı bu topraklar İpekyolu´nun kavşak noktası ve aynı zamanda Anadolu´nun Kafkaslara açılan kapısıdır? diyen Başkan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Bu tarih ve medeniyet şehrinden aynı gelenek ve kültürel geçmişe sahip kardeş kentlerle ekonomi, ticaret ve kültür köprüsü oluşturmak için bizler de hummalı bir çalışma içerisindeyiz. Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı, Türk Halklarının gönül ve dil birliğini, kardeşliğini güçlendirmek, ortak Türk kültürünü gelecek nesillere aktarmak için Dünya´da önemli bir misyonu ilke edinmiştir. Türk halklarının tarihe yön veren ortak geçmişini, edebiyatını, kültür ve sanatını Dünya´ya tanıtan TÜRKSOY, Türk dili konuşan halklar ve ülkeler arasında güçlü bağlar da kurmaktadır. Kuruluşunun 25. yılını kutladığımız Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı, beş kıtada binlerce kilometre yol kat ederek,

Türk kültürünü, sanatın birçok dalını kullanarak farklı toplumlara anlatmaktadır.

Türk Cumhuriyetlerinin Kültür Bakanlıklarının destekleriyle kurulan bu kültürel diplomasi kurumunun çalışmalarını şehrim adına canı gönülden kutluyorum. Medeniyetlerin birleştiği bu tarihi kültür yolunda bizlere düşen görev, ticari ve ekonomik ortaklıkları güçlendirmek, proje üretmek, kültürel birlikteliğimizi ve kardeşliğimizi daha güçlü kılmaktır.? Konuşmaların ardından panele geçildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

19.04.2024

  • İMSAK 03:53
  • GÜNEŞ 05:24
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:29
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı