TEŞEKKÜRLER MEHMET ACA

Erzurumlu İş insanı Mehmet Aca'nın, Erzurum'da hayata geçirdiği projesi, 100 oda ve 160 yatak kapasiteli 5 yıldızlı ACA Erzurum Thermal & Spa'nın temel atma töreni coşkuyla gerçekleşti.

TEŞEKKÜRLER MEHMET ACA

 

Medya, lojistik, inşaat ve enerji sektörlerinde yaptığı yatırımlar ile ülke gelişimi ve istihdamına katkı sağlayan, Türkiye’nin önde gelen iş insanlarından Memet Aca, büyüme yolculuğuna ACA Erzurum Thermal & Spa ile turizm sektöründe devam ediyor.

 

 

Evliyalar Beldesi ve Dadaşlar diyarı olarak anılan Erzurum’un merkez ilçelerinden Aziziye’de, iş insanı Memet Aca tarafından yatırımların artırılması ve bölgedeki turizm altyapısının güçlendirilmesi amacıyla, 100 odalı ve 160 yatak kapasiteli beş yıldızlı termal otel inşa edilmesi için bir adım daha atıldı. 12 bin 500 m²’lik bir kapalı alan üzerinde yer alacak ACA Erzurum Thermal & Spa; uluslararası standartlarda tasarlanmış 8 suit, 1 kral dairesi olmak üzere toplam 100 oda ve 160 yatak kapasitesi ile misafirlerini ağırlayacak.

 

TEMEL ATMA TÖRENİNE BİRÇOK SİYASETÇİ KATILDI

Erzurum'un Aziziye ilçesinde düzenlenen temel atma töreni, bölge halkı ve iş dünyasının büyük ilgisiyle coşkuyla gerçekleşti. Tören, iş insanı Mehmet Aca, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Kasım Gülpınar, AK Parti MKYK Üyesi Erzurum Milletvekili Abdurrahim Fırat, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum milletvekilleri, Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan, Aziziye kaymakamı Abdulkadir Çelik, İl jandarma Komutanı, Erzurum ilçe parti başkanları ve bir çok yerel bürokratın katılımıyla yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından, protokol konuşmaları ve proje sunumuyla devam etti.

Erzurum'un turizm potansiyeline olan inancını ve yatırımlara verdiği önemi vurgulayarak, böyle bir projeye destek vermekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Aca, “Burayı bundan sonra Erzurum’un batıya dönen yüzü olarak dünyaya duyaracağız. Tesisin ülkemize, memleketimize hayırlar getirmesini diliyorum.” dedi.

 

SEKMEN: BU YATIRIM ŞEHRİMİZE BÜYÜK BİR DEĞER KATACAKTIR

Törende konuşan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Şehirler özel sektör yatırımları ile güçlenir ve büyür. Bugün burada çok arzu ettiğimiz termal otel ve tır parkının şehrimize ve ilçemize daha büyük bir değer katacaktır. Bu vesileyle yatırımcımız Memet Aca’ya teşekkür ediyoruz." dedi.

Belediyenin mihmadarlığında ilçeye kazandırılan ACA Erzurum Thermal & Spa yatırımının temel atma coşkusunu hep birlikte yaşadıklarını dile getitren Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan, "Bu görkemli yatırım sayesinde termal potansiyelleri meşhur olan Aziziye ilçemiz termal sağlık turzim merkezi olma hedefine yepyeni bir ivme ve boyut kazandıracaktır." dedi

 

 

"Biz Erzurumlu Erzurum’da kalacak şekilde yatırımlar yapmalıyız" diyen AK Parti MKYK Üyesi Erzurum Milletvekili Adayı Abdurrahim Fırat, "Şuan da 1,5 milyon Erzurumlu dışarda yaşamaktadır. Maalesef Erzurum’da yetişen iş insanları Erzurum’a yatırım yapmıyor. Bu anlamda Memet Aca’nın yatırımı ile bunun da yolu açılacaktır." ifadelerini kullandı.

 

YATIRIM PROJESİ TURİZM POTANSİYELİNİ ÖNE ÇIKARACAK

Erzurum'un termal su kaynaklarına sahip olması, otelin bu bölgede inşa edilmesine yönelik önemli bir faktör olarak öne çıkıyor. Aynı zamanda, Erzurum'un kış turizmi potansiyelinin yanı sıra, termal turizmle de ön plana çıkarması beklenen bu tesis, şehrin turizm çeşitliliğine katkı sağlayacak.

Beş yıldızlı termal otel projesinin, çevre ve doğal güzelliklere duyarlı bir yaklaşımla tasarlandığı ve inşa edileceği de açıklandı. Çevre dostu teknolojilerin kullanılacağı bu tesis, çevre kirliliğine en az düzeyde etki ederek, doğal güzelliklerin korunmasına katkı sağlamayı hedefliyor. Aynı zamanda, bölgeye istihdam yaratması ve ekonomik canlanmaya destek olması beklenen otel projesi, yerel halk tarafından da olumlu bir şekilde karşılandı.

Temel atma törenine, Erzurum'un yerel yöneticileri, iş dünyasının önde gelen isimleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar yoğun bir katılımla destek verdi. Törende duyulan coşku, bölgedeki turizm potansiyeline ve projenin önemine vurgu yaparak, Erzurum'un geleceğine dair umutları güçlendirdi.

 

300 m²’lik kadın ve erkek havuz alanlarına ek, içerisinde 15 m²’lik havuz, mutfak ve dinlenme alanları bulunan 8 aile kabini, sauna, Türk hamamı ve masaj odaları bulunan sağlık kulübü ile otel, rahatlatıcı bir dinlenme deneyiminin yanı sıra spor ve eğlence aktiviteleri de vaat ediyor.

Otelde ayrıca 1000 m²’lik açık alanda düğün, nişan gibi organizasyonlar için avlu bahçe, restoran, kurumsal etkinlikler ve toplantılar için 500 kişilik çok amaçlı bir salon, çocuk kulübü bulunuyor.

Şehir merkezine 20 km, havalimanına 8 km, Palandöken Kayak Merkezi’ne 25 km uzaklıkta olan ACA Erzurum Thermal & Spa; iş seyahati, kültür, sağlık veya kayak turizmi için bölgeyi ziyaret edecek yerli ve yabancı tüm misafirlere dört mevsim benzersiz bir konaklama deneyimi sunacak.

Otel projesine ek olarak, uluslararası yolculuk yapan tır şoförlerinin konaklayacağı misafirhane, restoran, yük indirme ve bindirme rampaları ile 3 antreponun yer alacağı 70 tır kapasiteli lojistik merkezinin yer aldığı bir sosyal tesis de hizmete girecek.

Projenin tamamlanmasıyla birlikte, Erzurum'un turizm sektörüne yeni bir ivme kazandırılması ve bölgenin termal turizmde önemli bir merkez haline gelmesi bekleniyor. Memet Aca'nın liderliğinde hayata geçirilen bu yatırım, Türkiye'nin turizm sektöründe de önemli bir adım olarak kayıtlara geçecek.


Anahtar Kelimeler: TEŞEKKÜRLER MEHMET

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

27.04.2024

  • İMSAK 03:39
  • GÜNEŞ 05:13
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:12
  • YATSI 20:40
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı