TEMA Vakfı Erzurum İl Temsilcisi Av. Onur Demirceylan'dan Dünya Çevre GünüMesajı

TEMA Vakfı Erzurum İl Temsilcisi Av. Onur Demirceylan Gelin birlikte hareket edelim. Havamızı, suyumuzu ve toprağımızı kirletmeyelim. Kirletenlere de göz yummayalım"

TEMA Vakfı Erzurum İl Temsilcisi Av. Onur Demirceylan

 

Kuruluş amacı erozyon ve çölleşme konusunda toplumsal duyarlılığı arttırmak ve bu mücadelenin devlet politikası haline getirilmesini sağlamak olan TEMA Vakfı bu hedef doğrultusunda Dünya Çevre Günü ve Haftası'nı Türkiye genelinde kutluyor.

Gelin birlikte hareket edelim. Havamızı, suyumuzu ve toprağımızı kirletmeyelim. Kirletenlere de göz yummayalım" diyerek vatandaşlara çağrıda bulunan TEMA Vakfı Erzurum İl Temsilcisi Av. Onur Demirceylan yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi

5 Haziran günü, 1970’li yılların başında dünya genelindeki çevre sorunlarının uluslararası boyutta tartışılır hale gelmesinin ardından, 1972 yılında İsveç'te yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı’nda alınan kararla ‘Dünya Çevre Günü’ olarak kabul edilmiştir. Ülkemizde de bu amaçla 1978 yılında Türkiye Çevre Sorunları Vakfı, daha sonra Çevre Müsteşarlığı kurulmuştur. Başbakanlığa bağlı Çevre Müsteşarlığı 5-11 Haziran tarihleri arasını Çevre Koruma Haftası olarak kabul etmiştir.

Ülkemizde ve dünyada insanlarda çevre bilincinin oluşturulabilmesi ve çevreye duyarlı bir nesil yetiştirilebilmesi amacıyla çeşitli etkinliklerle kutlanan ‘Dünya Çevre Günü’nün önemine değinen TEMA Vakfı Erzurum İl Temsilcisi Av. Onur Demirceylan “İçerisinde yaşadığımız doğa teknolojik gelişmeler ve doğal kaynakların bilinçsizce tüketilmesi gibi nedenlerle büyük zarar görmüştür. Buna bağlı olarak da tüm dünya küresel ısınma, kuraklık ve biyolojik çeşitliliğin azalması gibi ciddi sorunlarla karşı karşıya kalmıştır. Sağlıklı çevre ve sağlıklı toplum olmadıktan sonra ekonomik zenginliğin hiçbir önemi yoktur. Dünyadaki hiçbir zenginlik, bir nefes sıhhatten daha değerli değildir” dedi.

Mesajında ayrıca ülkemizin yer şekilleri, dağları, akarsuları ile ormanın bozkıra, bozkırın denize yakınlığıyla olağanüstü, yeryüzünde başka bir yerde görülmeyen bir çevre çeşitliliğine sahip olduğu belirten TEMA Vakfı Erzurum İl Temsilcisi Av. Onur Demirceylan; Üzerinde yaşadığımız topraklar gelecek nesillere devredeceğimiz bir emanettir. Bu emaneti kirlenmeden korumak ve gelecek kuşaklara aldığımızdan daha iyi bir şekilde devretmek hepimizin en başta gelen görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşerilerimin ‘Dünya Çevre Günü’nü kutluyor, sağlıklı bir gelecek, temiz bir çevre ve mutlu günler diliyorum” dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

27.04.2024

  • İMSAK 03:39
  • GÜNEŞ 05:13
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:12
  • YATSI 20:40
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı