TBMM Başkanlığı için Ahmet Davutoğlu iddiası

TBMM´de iki yıllık görev süresini dolduracak olan İsmail Kahraman´ın koltuğu için yapılacak seçimler için geri sayım başladı.

TBMM Başkanlığı için Ahmet Davutoğlu iddiası

 

 

Meclis´te başkanlık, başkanlık divanı ve grup başkanvekilliği seçimleri için kulisler hareketlendi. Belediye başkanlarıyla ilgili ? istifa ´ krizini sonuçlandıran Erdoğan´ın iki yıl önce başkanlık koltuğuna oturttuğu İsmail Kahraman´ı değiştirmeyi düşündüğü iddi ediliyor. T24´ten Hülya Karabağlı´nın aktardığı bilgiye göre seçimerde Ahmet Davutoğlu´nun etkisi olacak.

Yazının tamamı şöyle;

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan´ın şu ana kadar kimseyi işaret etmediği belirtilirken kulislerde ilginç iddialar dolaşıyor. 2019´a kadar olan sürece dikkat çekilen kulislerde,

güçlü Meclis Başkanı profili olmayacağı belirtiliyor. Düşük profilli bir isim ile yola devam edileceği anlatılıyor. Lobi faaliyetlerinin gözlerden kaçmadığı Başkanlık yarışında TBMM Başkanı İsmail Kahraman neşesiz hali gözden kaçmadı. Kahraman, Meclis bütçesinin görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyonu´nda sakin haliyle dikkat çekti.

DAVUTOĞLU´NUN SEÇİMLERE ETKİSİ OLABİLİR

İktidar kulisinde, TBMM Başkanlığı seçiminde bir şekilde eski Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun etkisi olabileceği belirtiliyor. Meclis Başkanlığı seçimi gizli oy ve açık tasnif yapıldığına işaret ediliyor. AKP grubunun içinden oylama sürprizi olabileceği de konuşuluyor.

Ahmet Aydın , Burhan Kuzu, Nabi Avcı ve Bekir Bozdağ

Kulislerde, TBMM Başkanlığı adaylığı için uzun zamandır konuşulan isimler yine gündemde. TBMM Başkanı İsmail Kahraman´ın ismi yine aday listesinde. Prof. Burhan Kuzu, Meclis BaşkanvekiliAhmet Aydın, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ ve eski bakan Nabi Avcı´nın yarışta olduğu görülüyor. Ancak, AKP içinde milletvekillerinin tercihlerinde Ahmet Aydın´ın adı öne çıkıyor.

TBMM Başkanlığı seçimi gizli oy açık tasnif ile yapılıyor. Birinci ve ikinci oylama sonucunda üye tam sayısının üçte iki çoğunluğu aranıyor. Üçüncü tur oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğu gerekiyor. Buna göre ilk iki oturumda 367, üçüncü oturumda da 276 adet milletvekilinin bulunması isteniyor. Üçüncü oylamaların sonucunda salt çoğunluk elde edilemezse bu oylama sonucunda en çok oy alan ilk iki aday dördüncü oylamaya katılır. Dördüncü oylamada en fazla oy alan aday Meclis

Başkanı olmaya hak kazanıyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

19.03.2024

  • İMSAK 04:49
  • GÜNEŞ 06:13
  • ÖĞLE 12:28
  • İKİNDİ 15:52
  • AKŞAM 18:33
  • YATSI 19:51
  • Salı 2.2 ° / 0.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 2.4 ° / -1.4 ° Düzensiz orta kuvvetli karlı
  • Perşembe 1.2 ° / -4.6 ° Yoğun kar yağışlı