Taşeron işçilerin kadro durumuyla ilgili son gelişmeler

Merakla beklenen taşeron işçiler hakkındaki yasayla ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Taşeron işçilerin kamuya alınmasına ilişkin yasa tasarısı kısa bir süre sonra Meclis´e sunulacak. Peki taşeron işçiler ne zaman kadroya alınacak?

Taşeron işçilerin kadro durumuyla ilgili son gelişmeler

 

 

Taşeron işçilerle ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Merakla beklenen konuların başında gelen taşeronların kamuya alınmasına ilişkin yasa tasarısı kısa süre içerisinde TBMM´ye sunulacak.

Haber10 internet sitesinin haberine göre; Yasa´nın çıkmasıyla birlikte taşeron işçiler kadroya alınmaya başlayacak.

Öte yandan kıdem tazminatına ilişkin de yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Taşeronların da kamuya alınmasının ardından kıdem tazminatı için sürece dahil olup olmayacakları merak konusu oldu.

Taşeron işçiler kıdem tazminatından faydalanabilecek mi? Süreç ne zaman işlemeye başlayacak? Taşeron işçiler hakkında merak edilen tüm detaylar haberimizde...

TAŞERONLARIN BEKLEDİĞİ SÜREÇ BAŞLIYOR

Taşeron işçiye kadro için hazırlanan yasa tasarısı, kısa süre içerisinde de Meclis´e sevk edilecek. Yasanın çıkmasıyla da taşeron işçilerin kamu çalışanı olması için süreç başlayacak.

Kapsama giren personel, yasa çıktıktan sonra 1 ay içinde kendi kurumlarına başvuruda bulunacak. Takvim´deki habere göre, Kamuya geçişte kişinin mesleği ve kamu hizmetini yapabilmesi için gerekli bilgi ve donanıma sahip olup olmadığını belirlemeye yönelik sınav yapılacak.

Taşeron İşçiler için yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.  Binlerce Taşeron İşçiyi yakından ilgilendiren yeni gelişme İşçilerin yüzünü güldürecek türden. İşte Taşeron İşçiler hakkında yapılan son açıklamalar ve merak edilen tüm detaylar haberimizde...

Kamuda çalışan 720 bin taşeron işçiyle ilgili gerçekleştirilecek yasal düzenleme için çalışmanın tamamlandığı, şu anda son rötuşlarının yapıldığı belirtiliyor. 

TAŞERON İŞÇİLER KIDEM TAZMİNATINDAN FAYDALANABİLECEK Mİ?

Taşeron işçilerin "özel sözleşmeli personel" statüsüne geçirilmesi ve özel istihdam büroları aracılığıyla geçici iş  ilişkisi kurulması düzenlemelerinde sürece dahil olmadıkları iddiasında bulunan  sendikalar, kıdem tazminatıyla ilgili olası bir düzenlemeden önce görüşlerinin  alınmasını istiyor. 

KIDEM TAZMİNATINDA SON DURUM 

Yaklaşık 12 milyon çalışanı yakından ilgilendiren kıdem tazminatı  konusunda tartışmalar sürüyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik´in  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı döneminde gündeme getirilen, 64. hükümetin  eylem planında yer alan, 24 Aralık 2015´teki 11. Çalışma Meclisi´nde ve 6 Ocak  2016´daki Üçlü Danışma Kurulu´nda tartışılan kıdem tazminatının fona devredilmesi konusu, çalışma hayatının gündemindeki yerini koruyor.

Milyonlarca çalışan kıdem tazminatıyla ilgili bir düzenleme olup  olmayacağını merak ederken, sendikalar hükümetten, düzenleme yapılması halinde  görüşlerinin alınmasını talep ediyor.

haber10


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

19.04.2024

  • İMSAK 03:53
  • GÜNEŞ 05:24
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:29
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı