Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Gümen Atatürk Üniversitesini Ziyaret Etti

Bir dizi ziyaret ve program kapsamında Erzurum’a gelen Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen ve beraberindeki heyet, Atatürk Üniversitesini ziyaret etti.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Gümen Atatürk Üniversitesini Ziyaret Etti

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Çomaklı, Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen ile beraberindeki heyete Veteriner Fakültesini gezdirerek yapılan çalışmalar ile hayata geçirilmesi planlanan projeler hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Rektörlük makamında gerçekleşen ziyaretin ardından Gezici Hayvan Hastanesi ve Acil Servisi ziyaret ederek incelemelerde bulunan Bakan Yardımcısı Gümen, daha sonra Hayvan Hastanesine geçerek, laboratuvarlardan ameliyathanelere kadar bütün birimleri gezerek yapılan çalışmalar hakkında birim sorumlularından bilgi aldı.

“Tüm Paydaşlarımız ile Koordineli Bir Şekilde Çalışıyoruz”

Misafirlerini Atatürk Üniversitesinde ağırlamaktan onur duyduklarını ifade eden Rektör Çomaklı, üniversite olarak bölgeden başlayarak ülkenin kalkınmasına değer katmak için gayret ettiklerini, bu doğrultuda Atatürk Üniversitesi olarak tüm paydaşlar ile koordineli bir şekilde çalıştıklarını dile getirdi.

Ülkemizin en köklü kurumlarından olan ve 550 bin öğrencisi ile en fazla nüfusa sahip üniversitelerinden olan Atatürk Üniversitesinde sosyal bilimlerden temel bilimlere, kültür ve sanattan, spor ve eğitim bilimlerine, ziraat, sağlıktan, mühendislik bilimlerine geniş bir disiplin yelpazesine sahip akademik birimleri ile eğitim öğretim, araştırma geliştirme, faaliyetlerini aralıksız olarak sürdürdüklerine dikkat çeken Rektör Çomaklı: “Tarım konusunda her anlamda bakanlığımızın beklentilerini karşılamaya hazır olduğumuzu, bölgemizde ve uluslararası arenada tarım projelerimiz ile adeta Tarım Bakanlığının mutfağı gibi iş birliği halinde her zaman çalışmaya hazır olduğumuzu ifade etmek isterim” dedi.

“Gezici Hayvan Hastanesi, Bölgemizin Göz Bebeği”

Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamında yenilenen Veteriner Fakültesinde tarih yazıldığına dikkat çeken Rektör Çomaklı, birçok yeni laboratuvarların kurulduğunu, var olanların yenilendiğini ve son teknolojik cihazlar ile donatıldığını belirterek: “Özellikle Gezici Hayvan Hastanemiz, bölgemizde önemli bir ihtiyacı karşılıyor. Köy köy dolaşarak yapmış olduğu teşhis ve tedavi işlemleri ile hayvan ölümlerinde ciddi oranda azalma yaşandı. Ayrıca ülkemizin yaşadığı asrın felaketinde de bölgede görevlendirdiğimiz Gezici Hayvan Hastanemiz, vatandaşlarımızın zor zamanlarında yanlarında olarak hayvanların sağlıkları ile yakından ilgilendi” diye konuştu.

“Tüm İmkanlarımız Devletimizin Emrindedir”

Bölgesel kalkınma ekseninde yürütülen çalışmaların yüksek katma değer, verimlilik artışları ve akıllı sistem konularına önem verdiklerini belirten Rektör Çomaklı: “İnanıyorum ki iş birliği içerisinde gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde ülkemiz 100. yıl dönümünde daha güçlü bir konumda olacaktır. Bunun önemli alanlarından birini de tarım ve hayvancılık oluşturuyor. Biz de Atatürk Üniversitesi olarak böylesine stratejik bir değere sahip olan alana yönelik önemli çalışmalar yürütüyoruz. Özellikle Veteriner Fakültemiz, 985 mezunu, 585 lisans, 214 lisanslı öğrencisi ve 85 akademik personeli ile bölgesine hizmet etmeyi sürdürüyor. Şunu da belirtmek isterim ki gerek ortak protokoller gerekse ikili iş birlikleri ile üniversitemizin tüm imkanları devletimizin emrindedir. Birlik ve beraberlik içerisinde çalışılarak ülkemizin kalkınmasına fayda sağlamaktan her zaman memnuniyet duyduk, duyacağız. Bu düşüncelerle; Bakan Yardımcımız Ahmet Gümen ve beraberindeki heyete ziyaretleri için teşekkür ediyor, çalışmalarımıza gösterdikleri yakın ilgi ve övgüleri için şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Bakan Yardımcısı Gümen: “Atatürk Üniversitesi, Topluma Katkı Misyonunu Başarılı Bir Şekilde Sürdürüyor”

Atatürk Üniversitesinin 66. yılını geride bırakan, yetiştirdiği nitelikli öğrencileriyle ülkemizin nitelikli insan kaynağını karşılayan, üniversite kuran üniversite ünvanıyla  birçok akademik atılımın öncüsü olan Atatürk Üniversitesinde bulunuyor olmaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen, üniversitenin vermiş olduğu öğrenci odaklı eğitimin yanında topluma katkı misyonunu da başarılı bir şekilde sürdürdüğünü söyledi.

Özellikle uygulamalı birimleri ile öğrencinin sahayla doğrudan temas ettiğini vurgulayan Gümen, bunu da hem Ziraat Fakültesi hem de Veteriner Fakültesi aracılığıyla yaptığını ve bu sayede öğrencilerin lisans eğitimlerinin ardından sahayı tanıyarak iş hayatlarına başladıklarını dile getirdi.

Bölgesi için taşıdığı anlam ve öneme binaen Bakan Yardımcısı olarak ilk kurumsal ziyaretini Erzurum’a gerçekleştirdiğini aktaran Bakan Yardımcısı Gümen, Atatürk Üniversitesinin kat ettiği mesafenin kendisini dünya ile rekabet edecek konuma taşıdığını belirterek, yapmış olduğu başarılı çalışmalar için başta Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı olmak üzere tüm üniversite ailesini tebrik etti.

Ziyaret, hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

27.04.2024

  • İMSAK 03:39
  • GÜNEŞ 05:13
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:12
  • YATSI 20:40
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı