SİYASİ PARTİLERDEKİ YALNIZLIK VE HEYECANSIZLIK DİKKAT ÇEKİYOR!

Erzurum'daki Siyasi Heyecansızlık Bakalım Sandığa Nasıl Yansıyacak?

SİYASİ PARTİLERDEKİ YALNIZLIK VE HEYECANSIZLIK DİKKAT ÇEKİYOR!

 

14 Mayıs seçimlerinde siyasi partilerin birçoğunda geçmiş seçimlere göre heyecan görülmüyor.

Partilerin ana SKM'leri bile bomboş. 

Halkın siyasete soğukluğuna bir anlam veriyoruz ama fikir ve misyon partilerinde bile bir ruh ve heyecan kalmamasını çok anlamlandıramıyoruz.

Geçtiğimiz günlerde saat 20-22 arasında partilerin ve bağımsız adayın SKM’leri önünden bir geçelim dedik. Siyasi konjonktürü merak eden, görüş ve değerlendirmelerine her zaman en üst seviyede itibar ettiğimiz arkadaşla yaptığımız gözlemden çıkan sonuç şu:

En büyük ve en iddialı partilerin SKM’lerinde 5-6 kişi var. Milletvekili çıkarma noktasında ciddi iddiaları bulunan bu partilerin SKM’si nasıl böyle bir görüntü verir diyerek tek gün gözleminin sağlıklı sonuç vermeyeceği düşüncesiyle bir sonraki gün de gözlem yaptık. İkinci günden de emin olamadık ve üçüncü gün de bu gezimizi tekrar gerçekleştirdik.

Geç saatlerde geziyoruz kanısına vardığımız gezimizi bir de gündüz saatlerinde gerçekleştirelim istedik. Günün en yoğun saatleri olan 14-17 arası tekrarladık.

Sonuç değişmemişti. Aynı partilerin aynı yalnızlığı ve heyecansızlığı devam ediyordu. 

Ama bir partinin 4. Gün gözlemimizde bir hareketlilik olduğunu gördük. Sosyal medyadan takip ettik ki o gün tüm adaylar bir araya gelip tabanıyla buluşmuşlar. 

Halkın ve parti tabalarının bu ilgisizliğinin sebepleri  sosyolojik olarak ciddi bir araştırma konusu. 

Halkın  siyaset ve siyasetçilerden uzak durmasının altında yatan gerçeklerin neler olduğunun araştırılması gerekiyor. 

Bu siyasi yalnızlaştırmanın ve heyecansızlığın sandığa nasıl yansıyacağını merakla bekliyoruz…

SKM’si oldukça yoğun, arı gibi çalışan gönüllü ekipleri heyecanlı ve günlük değerlendirme yapmak için bir araya gelen adayımız da vardı. 

Erzurum Bağımsız Milletvekili adayı İslam Yıldırım'ın Gürcükapı'daki Seçim Koordinasyon Merkezi günün her saatinde dolup dolup boşalıyor. Hatta kalabalık hep dışarı taşıyordu.

Bağımsız Milletvekili Adayı İslam Yıldırım, seçim çalışmaları kapsamında esnaf, mahalle ve ilçe gezilerini sürdürürken belirli aralıklarla Seçim Koordinasyon Merkezine geliyor vatandaşlarla kucaklaşıyor, destek istiyor ve saha çalışmalarına devam etmek için aralarından ayrılıyordu. Fakat Erzurum'da herkes ve her kesim tarafından sevilen ve tanınan babası Eski Dadaşköy Belediye Başkanı Yusuf Yıldırım sürekli Seçim Ofisinde ziyarete gelen misafirleri ağırlıyor. Genç, Yaşlı, kadın, erkek ayrım yapmadan herkesin masasına gidiyor. O mütevazi ve sevecen kişiliğiyle gönülleri okşuyordu. 

Teşkilatı olmadan tek başına sahadaki çalışmalarına ilaveten, gönüllülerin gayretli çalışmaları ve SKM’deki heyecanları da gösteriyor ki partilerin yakalayamadığı ruh ve heyecanı Bağımsız aday İslam Yıldırım çok iyi yakalamış. Bu heyecanın sandığa da yansıyacağı kanaatindeyiz.

Hatta aldığımız bir bilgi bizi hayli şaşırtmadı dersek yalan olur.

Henüz En iddialı partiler bile Erzurum merkez başta olmak üzere tüm ilçe, mahalle ve köylerdeki sandık başlarına yerleştirecekleri kişileri henüz belirleme de sıkıntı yaşarken, İslam Yıldırım'ın Erzurum'un tüm ilçe, mahalle ve köylerinde kurulacak olan sandık başlarında görev yapacak ekibi de hazırmış.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

27.04.2024

  • İMSAK 03:39
  • GÜNEŞ 05:13
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:12
  • YATSI 20:40
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı