Sigortasız çıkmayın

Erzurum´da trafik sigortalarına yüzde 100 ila yüzde 500 oranında yapılan zamlar nedeniyle yüzlerce sürücü poliçesini yenileyemiyor. Şehirde yüzlerce sürücü sigortasız aracıyla yola çıkıyor. Uzmanlar sürücüleri, "Sigortasız yola çıkmayın" diye uyarıyor

Sigortasız çıkmayın

 

ERZURUMHABER25: Yüksek trafik sigortası primleri nedeniyle sigortasız araç sayısında büyük artış yaşanıyor. Zorunlu trafik sigortasına yapılan fahiş zamlar sürücüleri üzdü. Sigortalara geçtiğimiz aylarda yüzde 100 ila yüzde 500 oranında zam yapıldı.

Sigorta şirketlerinin yaptığı zam sürücüleri zor durumda bırakıyor. Zam nedeniyle birçok sürücü poliçesini yenileyemiyor. Özellikle eski model otomobillerin sürücüleri trafiğe sigortasız çıkıyor. Eski model araçların poliçe bedeli çok yüksek çıkıyor. Daha önce kazaya karışmış eski model bir aracın sigorta poliçesinin bedeli, neredeyse aracın değerini buluyor. Bu nedenle çok sayıda sürücü poliçesini yenilemiyor. Sigortasız yola çıkanların sayısı her geçen gün artıyor. Trafikte büyüyen tehlike birçok kesimi endişelendiriyor. Geçen yıl sigorta şirketleri serbest tarifeye geçti. Geçişle birlikte sigorta poliçelerinde tüketiciler lehine bir fiyat avantajının olması bekleniyordu ancak uygulamada bunun tam tersi oldu. Trafik sigorta poliçeleri, neredeyse araçların kasko sigortasına eşdeğer bedellere çıkmaya başladı. 

SİGORTACILAR SÜRÜCÜLERİ UYARIYOR

Sigortacılar ise sürücüleri uyarıyor. Çünkü sigortasız bir araçla ölümlü bir kazaya karışanların başı çok ağrıyor. Sigorta primlerindeki artış bugünlerde vatandaşın birinci gündemi oldu. Vatandaştan gelen tepkiler nedeniyle hükümet de harekete geçti. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken´in "Zorunlu trafik sigortası ile kasko birleşsin" önerisine yanıt Mehmet Şimşek´ten geldi. Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, zorunlu trafik sigortası primlerindeki artışa ilişkin, "Kasko ile zorunlu trafik sigortası birleştirilebilir mi veya kasko yapana zorunlu trafik sigortası yükümlülüğü kaldırılabilir mi, bu hususu çalışacağız" dedi. Ancak sigortacılara göre birleşme mümkün değil.

 


Anahtar Kelimeler: Sigortasız çıkmayın

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli