SERHAT CAN EŞ, "EMEKLİYE SIRTINI DÖNENLERE EMEKLİLER SANDIKTA DUR DİYECEK”

CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, Emekli kendisini görmezden gelenlere, sırtını dönenlere, seçimde sarı kartı gösterecek ve bu uygulamaları için dur diyecektir.”

SERHAT CAN EŞ,

 

CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, kendisinin de bir Emekli Öğretmen çocuğu olduğunu hatırlatarak, geçim sıkıntısı çeken Emeklilerin 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde gereken cevabı sandıkta vereceklerini söyledi.

CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, “Emeklilerin refah içinde yaşamaya hak ettiğini ve iktidarın emeklileri derin yoksulluğa mahkum ettiğini belirtti. Emeklilerin yaşadığı zorlukları ve düşük maaşları eleştirerek, iktidara da çağrıda bulundu. Gençliğinde bu ülkenin üretimine katkı sağlayan ve prim ödeyen emeklilerini, Sosyal devlet bir ‘yük’ olarak göremez. İktidar dar gelirlinin enflasyon altında ezildiğini, görmezden ve duymazdan gelemez. Emekli zam oranını açıklayıp, sonra tekrar tekrar oranı arttırmak ya hesap kitap bilmezliktir, ya da milletin aklıyla dalga geçmektir.” dedi.

Emekli kendisini görmezden gelenlere, sırtını dönenlere, seçimde gereken cevabı verecek ve bu uygulamaları için dur diyecektir diye konuşan CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, “Bu hayat şartlarında, iktidar Emekliler yılı ilan ederek gönül almaya çalışsa da bu düşük maaşlar ile olsa olsa 2024 yılı emeklinin sürünme yılı, iktidar içinde utanç yılı olur. İktidarın sahipleri her fırsatta 'Avrupa bizi kıskanıyor' derken Avrupa'daki emeklilerin refah ve yaşam standartlarını bilmiyor mu? Tabi ki biliyor. 36 Avrupa ülkesi içinde emeklilerin milli gelirden aldığı pay oranı en düşük ülke 35.nci sırada Türkiye’dir. Avrupa bizi kıskanıyor yalanına artık kimse inanmıyor dedi.

Emeklileri; geçinemez, seyahat edemez, çarşıya gidemez, torunlarına hediye alamaz, harçlık veremez duruma düşürenlere karşı artık vatandaş “YETER ARTIK” diyor.

Krizin karşısında derin bir sükûnet olsa da önümüzdeki yerel seçimlerde sükûnetin altında büyük bir değişim arzusunun yattığını görüyoruz diye konuşan Serhat Can Eş, Önümüzdeki seçimlerle birlikte bu kötü gidişe vatandaşlarımızın “YETER ARTIK” diyeceği, güzel umutların yeşereceği bir ülkeye uyanabilme ihtimali de giderek artıyor. Emeklilerimizin refah içerisinde geçindiği, seyahat ettiği, çarşıya pazara gittiği, torunlarına harçlık verdiği günler yakın. Bugün Erzurum'da Cumhuriyet Halk Partisi'ne olan ilgi bunun en büyük göstergesidir. Göreve geldiğimiz günden beri Erzurum Cumhuriyet Halk Partisi'ne insanlar akın akın geliyorlar. Şehrimizin de kayıplarının tek tek neler olduğunu biliyoruz. Bu kayıpların tek tek farkında olan vatandaşlarımız Erzurum'da CHP'yi alternatif olarak görüyor. İçinde sıkışıp kaldığımız tünelden çıkışı gerçekleştirmek için 1 Nisan sabahını bekleyen vatandaşlarımız sandıkta gerekeni yapacaklardır diye konuştu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

27.04.2024

  • İMSAK 03:39
  • GÜNEŞ 05:13
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:12
  • YATSI 20:40
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı