Sağlık Bakanı Müezzinoğlu referandum için tarih verdi

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, yeni anayasa çalışmaları ve referandumla ilgili tarih verdi. Facebook Twitter Linkedin Google Gönder

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu referandum için tarih verdi

 

 

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, yeni anayasa çalışmaları ve referandumla ilgili tarih verdi. Yeni anayasa için Ekim ya da Kasım ayında referanduma gitmeye hazırlandıklarına işaret eden Bakan Müezzinoğlu, ?Artık bu muhalefetin engellemesinden milletimizde kurtulsun, bizde kurtulalım ve inşallah sağlıklı bir anayasa değişikliği bu sene yapalım? dedi.

"EKİM-KASIM GİBİ..."

Bölge değerlendirme toplantısı ve 102 ambulansın dağıtım töreni için Edirne´ye gelen Bakan Müezzinoğlu, programının son bölümünde AK Parti İl Başkanlığı´nda partililerle bir araya geldi. Konuşmasında yeni anayasa için referandumla ilgili tarih veren Bakan Müezzinoğlu, ?Bunu engellemek için kim çukur kazıyorsa, o çukura önce onları gömeriz. Ve inşallah millet, kendi önünü kesen, kendi geleceğini, kaderini belirlemekte olumsuz tavır takınan muhalefeti de 12´inci defa mı olacak, 22´inci defa mı olacak ama artık bu muhalefetin engellemesinden milletimizde kurtulsun, bizde kurtulalım ve inşallah sağlıklı bir anayasa değişikliği bu sene yapalım. Ve Ekim-Kasım gibi de bir referandumla milletimize gidelim? dedi.

?TÜRKİYE BAŞKANLIK SİSTEMİ İLE BİRLİKTE DAHA HIZLI KOŞAR?

Bakan Müezzinoğlu, Türkiye´nin başkanlık sistemi ile birlikte daha hızlı koşacağına, daha güçlü yürüyeceğine değinerek, ?Ey millet, siyaseti senin için yapıyoruz. Milli irade sensin. ?Egemenlik, kayıtsız, şartsız milletindir´ demiş Cumhuriyetin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk. Niye korkalım ki senden? Senin için siyaset yapıyorsak, sen ne diyorsan onu yapacaksak, milli iradenin hak ve hukukunu korumanın önünü açmak için sana geliyoruz. Evet, başkanlık sistemi istiyorsan, başkanlık sistemine ?evet´ diyorsan başkanlık sistemi ile gideriz, Türkiye daha hızlı koşar, daha güçlü yürür. Ama mevcut parlamenter sistemin güçlendirilmiş yapısını istiyorsan, onu da adam gibi yapalım, o da adam gibi sana hizmet etsin? diye konuştu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli