RECEP AKDAĞ'DAN YATIRIM MÜJDESİ

Ünlü GSM şirketi Vodafone Erzurum’da çağrı merkezi kuruyor

RECEP AKDAĞ

 

Türkiye’de faaliyet gösteren GSM şirketi Vodafone Erzurum’da çağrı merkezi kuruyor. Evde çalışma sisteminin uygulanacağı yatırımda ilk etapta 350 kişi istihdam edilecek.

Yatırım için Erzurum İŞKUR İl Müdürlüğüne başvuran şirket, İl İstihdam Kurulunun ‘mevzuat evde çalışma sistemine uygun değil’ yanıtını aldı. İl İstihdam Kurulu’nun ret kararı ile yatırım yapmaktan vazgeçen firmanın imdadına eski Sağlık Bakanı ve Erzurum Milletvekili Recep Akdağ yetişti.

Yatırımın Erzurum’da kalabilmesi için Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile görüşen Akdağ, dünyanın şuan evde çalışma sistemini uyguladığını ve Türkiye’nin mart ayından buyana bu sistemle tanıştığını aktardı. Akdağ, yeni sisteme göre yasadaki mevzuatların da güncellenmesi gerektiğini hatırlattı.

Erzurum için mevzuat değişti

Bakanlık bu yatırımın Erzurum’a gelebilmesi ve bundan sonra gelecek yatırımların uygulanabilmesi için mevzuat değişikliğine gitti. Erzurum’da yatırım yapabilen Vodafone çalışmalara başladı.

350 değil 1000 istihdam

Vodefone’nin Erzurum’da yatırım yapması sevindirici bir gelişme olduğunu belirten Recep Akdağ, “ Erzurum gerek internet altyapısı ile gerekse eğitimli genç nüfusu bakımından çağrı merkezileri için bulunmaz bir yer. Şuan Erzurum’da çağrı merkezilerinin istihdam ettiği kişi sayısı 5 bin civarında. Bunun en fazlasını elbette Sağlık Bakanlığı çağrı merkezi sağlıyor. “dedi.

Mevzuat değişikliği ile yatırım için engel kalmadığını ifade eden Akdağ, “ Şirketin önü açılınca bizde kendilerinden bir talipte bulunduk. İstihdam rakamı 350’den 1000 kişiye çıkarmasını istedim. Şirket yönetimi 750 kişiyi rahatlıkla istihdam edeceğini belirtti. Bizde kabul ettik” ifadelerini kullandı.

Siyaset liste göndermeyecek

Vodafone şirketi ile görüşürken kendilerine çalışma arkadaşlarınızı kendiniz belirleyin tavsiyesinde bulunduğunu aktaran Akdağ, “ Erzurum’da Sağlık Bakanlığı çağrı merkezi ihalesini alan şirkete de aynı şeyi iletmiştim. Bu şirkette de tekrar ettim. Çağrı merkezi müracaatları fazla olabilir. Lütfen kriterinize uyan arkadaşları kura ile belirleyin. Size asla ne benim tarafımdan nede AK Parti teşkilatları tarafından iş alım listesi gelmeyecek” dedim diye konuştu.

Kaynak: Pusula


Anahtar Kelimeler: RECEP AKDAĞ' YATIRIM MÜJDESİ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false