RECEP KAPUCU VE KENAN BİLİZ´İ AJANSS.PRO DEŞİFRE ETTİ

Erzurum´da İnternet üzerinden Araştırmacı Gazetecilik Mesleğini yürüten www.ajanss.pro isimli İnternet sitesi Erzurum´da sözde Gazeteci Recep Kapucu ve Yakutiye Belediyesi Basın Müdürü Kenan Biliz´in PKK Terör Örgütünün yayın organı olarak bilinen Özgür G

RECEP KAPUCU VE KENAN BİLİZ´İ AJANSS.PRO DEŞİFRE ETTİ

 

 

AJANSS.PRO İSİMLİ İNTERNET SİTESİ SÖZDE GAZETECİ RECEP KAPUCU VE YAKUTİYE BELEDİYESİ BASIN MÜDÜRÜ KENAN BİLİZ´İN PKK´NIN YAYIN ORGANI OLARAK BİLİNEN ÖZGÜR GÜNDEM´DEKİ HABERLERİNİ DEŞİFRE ETTİ.

İŞTE AJANSS.PRO´NUN O HABERİ

NOT: NOKTASINA VE VİRGÜLÜNE DOKUNMADAN YAYINLIYORUZ. 

Yıl 1992-2016... Değişen

Pkk´nın kamplarından ?Komutanlık (ZAHO)? diye bahsedilmiş , ?Özel Tim´in Katliamını Polisler Engelledi? başlığı ile yapılan haberde ise Türkiye Cumhuriyeti katliamcı olarak deklare edilmiştir. 

/resimler/2016-5/27/2319207513572.jpg

 
 

Ha 1992, Ha 2016!

Bilindiği üzere son günlerde Erzurum gündemi, Büyükşehir Beledisi ile bazı gazeteciler arasında yaşanan polemikle meşgul oluyor.

Belediyeler herkesin malumu olduğu üzere Devletin Yerel Yerinden Yönetim organları içerisinde müstesna bir konuma sahiptir. Belediye Başkanı ?Hiyerarşik Vesayet? bağı ile merkezi idarenin denetiminde ve ?DEVLET? dediğimiz olgunun ana hatlarından birisidir. Yani Belediyeler aynı zamanda Devlet kavramını yerel yerinden yönetimde temsil eden kurumların başında gelir.  Geçtiğimiz günlerde Erzurum Büyükşehir Belediyesi için olmadık şeyler yazan bazı gazeteciler ile alakalı bir derleme yapacağımızı söylemiştik. Yaptığımız küçük çaplı bir araştırma neticesinde ? Usta Gazeteci? olarak bilinen kişilerin ustalıkları geçmişte yaptıkları haberlerden olsa gerek! Şunu belirtmeden geçmeyelim ki bizim derdimiz kimseyi zan altında bırakmak veya farklı bir şey ile itham etmek değil; Pkk, Paralel Yapı ve türevi terör örgütleri ile topyekün bir mücadele verilirken devlet kurumlarının karalama kampanyalarına kurban edilmek istenmesine, şahıslar üzerinden devletin karalanmasına karşı duruştur.  Devleti temsil eden ve ?İdari Vesayet? yolu ile denetlenen Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kamu yararı için hizmetlerine devam ederken bir yandan da devlet içerisinde çöreklenen ?Paralel Yapı? ile mücadele ediyor. Bu zor mücadele devam ederken gazetecilerin Büyükşehir Belediyesi üzerine bu kadar kampanya yürütmeleri ilginç değil mi? Bu manşetleri atan gazetecilerin derdi Büyükşehir Belediyesi´nin hizmet noktasındaki eksiklikleri mi? Yoksa devlete karşı geçmişten bu yana sergiledikleri tutumun mahsulü mü?

YAZININ DEVAMI KAMUOYU ADINA SUÇ DUYURUSUDUR!

1- Sur´da Yaşanan olaylar karşısında Paralel Örgüt uzantılarının yaptıkları haberleri hatırlayalım.

-   ?Sur Bombalanıyor?

-   ?Halk Göçe Zorlanıyor?

-   ?İnsanlar Katlediliyor? Şeklinde Yalan yanlış haberler günlerce paralel örgüt uzantıları tarafından, haber ajanslarına servis edildi.

Peki 1992 Yılında nasıldı? 

Yıl 1992 . Özgür Gündem Gazetesi ( Yıl 1 Sayı 80) Haber: Recep KAPUCU ( Erzurum Muhabiri)

 /resimler/2016-5/27/2321029703099.jpg

Haber çok manidar?

?Musabeğ de Göç Ediyor!?

Sürmanşeti de çok ince düşünülerek atılmış!

?Halk, Baskıya daha fazla dayanamadı??

Hele bir Paragraf var ki;

?Bir gurup PKK Gerillasının Musabeğ köyünde bulundukları yönünde ihbar aldıkları?.? diye başlayan paragrafta,?güvenlik güçlerinin köylüleri hedef aldığı ve ağır silahlarla ateş açtığı köyde sağlam ev ve ahır kalmadı.? diye devam eden bir haber düşünün? 

PARALEL DÜŞÜNCE YENİ DEĞİLMİŞ! 

Bu Haberi açacak olursak; 

1-    Güvenlik güçlerinin bugün  Sur´da, Nusaybin´de yaptığı operasyonlar neyse, o gün de bahsi geçen köye sızan teröristler için yapılan operasyonlar da aynı. Şehirlerin teröristlerden temizlenmesi adına yapılan operasyonlara günümüzde PARALEL Yapılamaların attıkları manşetleri yukarıda belirtmiştik. Bir de haberin içeriğine bakalım;

Bu kişiler bu haberde, Halk hedef alınmış gibi göstermeye çalışarak devleti itibarsızlaştırmaya çalışmış,

- Halka Güvenlik güçlerinin katliam yapmış algısını yaratmış,

- Teröristlere Pkklı Terörist diyemeyerek , PKKlı Gerillar demiş,

- Teröriste ?gerilla? diyen kişi, katiller tarafından katledilen kahraman korucular için ?öldü? ibaresini kullanmıştır.

- Ve genel olarak içlerinde bir Kin ve Nefretle haberlerini yayınlamış ve halka sunmuşlar?

- Bu kişi?Ardahan Valisi´nin kurtulduğu açıklanmadı? başlığı ile Devletin valisini koruyamadığı intibası ile Devleti itibarsızlaştıran habere imza atmıştır.

Kapucu, haberlerinde sürekli Türk Silahlı Kuvvetleri´nden ?Devlet Güçleri? diye bahsederek Pkk´nın kullandığı dili yansıtmıştır.

- Ek olarak sunacağımız 1992 yılına ait gazete görselleri dikkatli incelendiğinde, Pkk´nın kamplarından ?Komutanlık (ZAHO)?olarak bahsedilmiş "ucuz kahramanlık yapan sayın valimiz"denilerek Türkiye Cumhuriyeti´nin Valisi küçük düşürülmüş , ?Özel Tim´in Katliamını Polisler Engelledi?  başlığı ile yapılan haberde ise Türkiye Cumhuriyeti katliamcı olarak deklare edilmiştir ve bunlar gibi nice söylemlerle infial uyandırılmak istenmiştir. 

*** Yukarıda bahsettiğimiz 1992 yılında Türkiye Cumhuriyeti´nin Pkk terör örgütüne yönelik operasyonları ile alakalı yapılmış haberler ve bugünSur´da, Nusaybin´de aynı terör örgütüne yapılan operasyonlara yönelikParalel Yapı organları tarafından yapılan haberler arasında herhangi bir fark göremiyoruz. 

/resimler/2016-5/27/2324005331586.jpg

 

/resimler/2016-5/27/2324346894739.jpg

 

/resimler/2016-5/27/2325075645376.jpg

 

/resimler/2016-5/27/2325522677493.jpg

 

/resimler/2016-5/27/2326167209228.jpg

Bu araştırma-derleme yazımızın sonunda şunu belirtmekte fayda görüyoruz ki;

Anayasanın 128. ve 5187 Sayılı Basın kanunun 3. maddesiyle güvence altına alınan ?basın özgürlüğü´ yerleşik yargıtay ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin içtihatlarında da belirtildiği üzere; toplumun sağlıklı, huzurlu, mutlu ve güven içinde bir yaşam sürdürebilmesi için gerekli olan bilgiye sahip olmalarını sağlamak, toplumda meydana gelen ve toplumu bilgilendiren konulardan haberdar etmeye hizmet eder.

Bizim yaptığımız bu araştırma da tam olarak budur. Yani insanların, olayların gerçek yüzünü  görmesini sağlayarak  geçmişle bugün arasında bir köprü kurmaya çalıştık. Keza, dün yaşananlar ile bugün yaşadıklarımız arasında bir fark olmadığını anlatmaya çalıştık. 

Ve gariptir ki;

Belgeleri ile açıklamaya çalıştığımız, haberleri yapan kişilerin bugün ki tavır ve tutumları arasında dağlar kadar fark var.

Örneğin;  ?Yeniköy´e bir baskın yapan gerillaların bir korucuyu öldürdüğünü??  başlığı ile1992 yılında Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin şehit edilen korucusu için,  öldürüldü diyen bir kişinin,  Bugün devletin yanında görünerek, ?Van´da alçak tuzak, Şehitlerimiz var, İçimiz yandı? şeklinde manşetler atması dikkatlerden kaçmamalıdır?

/resimler/2016-5/27/2327188772942.jpg

Karar halkındır.

Saygılarımızla? 

Ajanss.pro


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false