PKK´nın belini kıran 3 talimat

Terör örgütü PKK´ya karşı başlatılan ve büyük bir azimle sürdürülen operasyonların perde arkasındaki 3 kritik talimatı açıklayan Emniyet Genel Müdürü Lekesiz sürece ilişkin çarpıcı bilgiler verdi.

PKK´nın belini kıran 3 talimat

 

 

Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, terörle mücadele sürecinde atılan adımlara dair resmi Twitter hesabı üzerinden önemli açıklamalarda bulundu.

Bölgede PKK´ya karşı operasyonlara başlandığında yaşanan gelişmeleri aktaran Lekesiz, teşkilat mensuplarına verilen ve zaman zaman da yinelenen 3 önemli talimatı açıkladı.

1- Verilen mücadelede hukuk sınırları içinde kalmaya özen gösterilmesi Bu konuda her bir personelimiz azamî derecede özen gösterdi.

2- Teröristle sade vatandaşn ayrılması Kahramanlarımz, ŞEHİT VEYA GÂZİ OLMA PAHASINA DA OLSA, bu ayrıma büyük bir hassasiyet gösterdiler.

3- Asker, jandarma & köy koruc. ile uyum ve dayanşma içnde hareket edilmesi Güvenlk görevlilerimz et ve tırnak gbi mücadele sergilediler.

Şırnak´ın Cizre ilçesinde terör operasyonlarına katılan emniyet mensuplarıyla bir araya gelen Lekesiz, Türkiye´nin son yıllarda sosyal, kültürel, ekonomik açıdan büyük bir koşuşturmacanın içine girdiğini belirterek, ülkenin dünyayla uluslararası münasebetlerini her alanda geliştirdiğini, hatta Ortadoğu´da dünyayla ekonomisini entegre eden tek ülke haline geldiğini söyledi.

Yenilgiyi kabul eden PKK kaçmaya başladı
Yenilgiyi kabul eden PKK kaçmaya başladıTerör operasyonlarıyla birlikte ağır darbe alan terör örgütü PKK´nın, Cizre´de başlattığı ?şehir savaşı´ stratejisi çöktü. Yenilgiyi kabul eden Kandil, şehirlere gönderdiği teröristlere ?kırsala çekilin´ talimatı verdi. Çekilin talimatıyla birlikte başlayan teslim olmalar da arttı.

Öldürülen PKK´lı sayısı arttı
Bu arada Mardin, Şırnak, Hakkari ve Bingöl´de terör örgütü PKK´ya yönelik operasyonlarda dün 12 terörist etkisiz hale getirildi. Buna göre, Yüksekova öldürülen terörist sayısı 196, Nusaybin´de 275 Şırnak´ta ise 219´a yükseldi.


Anahtar Kelimeler: belini kıran talimat

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.04.2024

  • İMSAK 03:35
  • GÜNEŞ 05:11
  • ÖĞLE 12:17
  • İKİNDİ 16:06
  • AKŞAM 19:14
  • YATSI 20:43
  • Pazartesi 22.3 ° / 10 ° Güneşli
  • Salı 21 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 17.2 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı