Palandöken´den Ramazan ayı boyunca her gün iftar yemeği

Palandöken Belediyesi, bu yıl da geleneği bozmayarak Ramazan ayı boyunca her gün üç çeşit iftar yemeği verecek.

Palandöken´den Ramazan ayı boyunca her gün iftar yemeği

 

 

İftar Sofraları kurarak geleneksel hale getiren Palandöken Belediyesi, bu yıl da geleneği bozmayarak Ramazan ayı boyunca her gün üç çeşit iftar yemeği verecek. 
Erzurum halkını Ramazan ayının manevi atmosferinde aynı sofrada buluşturan Palandöken Belediyesi, geleneği bozmayarak Ramazan boyunca kurulacak iftar sofralarıyla vatandaşlara üç çeşit iftar yemeği verecek. Palandöken Belediyesi Yenişehir Müftü Solakzade Camisi bahçesine kuracağı iftar sofrasına gelemeyen hasta, yaşlı ve kimsesiler ise yemek servisi yapılacak.
GÜNLÜK 2 BİN KİŞİYE SICAK YEMEK
Daha önceki yıllarda da iftar sofraları kurduklarını söyleyen Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, bu yıl da aynı geleneği sürdüreceklerini söyledi. Kimsesizlerin, fakir fukaraların ve yolda kalanların, memleketine gitmeyen öğrencilerin yanlarında olmaya devam edeceklerini belirten Başkan Bulutlar, "Belediyemizin imkânları doğrultusun da ilçemizde başlattığımız bir geleneği bu yılda devam ettirmek istiyoruz. Bu Ramazan ayında da günlük olarak en az 2 bin kişiye 3 çeşit sıcak yemek vereceğiz. Ayrıca hasta, yaşlı ve kimsesizlerin evlerine yemek servisi yapılacak. İhtiyaç sahibi ailelere belediyemizin yıl boyunca verdiği 30 bin ücretsiz ekmek yardımında ramazan boyunca artırılarak vermeye de devam edecek" dedi
BU AY BİRLİK VE BERABERLİK AYI
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, iftar çadırlarının zengin fakir ayırt etmeksizin insanları bir araya getirdiğini vurgulayarak "Her yıl olduğu gibi bu yıl da iftar çadırı geleneğimizi devam ettiriyoruz. Ramazan paylaşmanın, birlik, beraberlik, sevgi ve hoşgörü duygularının yoğun olarak yaşandığı bir ay. Ramazan ayı toplumda birlik ve beraberliğin daha da artmasına vesile oluyor. Toplumun ayrı ayrı kesimlerinde bir araya gelen insanlar, birlik ruhunu oluşturuyor. Ayrıca bir geleneği bir sonraki nesille aktırma fırsatı buluyoruz. " diye konuştu
BULUTLAR, RAMAZAN AYINI KUTLADI
Başkan Bulutlar, ayrıca "Ramazan ayı boyunca yoğunlaşan yardımlaşma ve dayanışmaların tüm yaşantımıza yayılmasını ve kimsenin yardım almaya ihtiyaç duymadan, muhtaç olmadan rahat bir yaşam süreceği bir dünya düzenine duyduğum özlemle, tüm hemşerilerimin ve tüm Müslümanların Ramazan Ayı´nı kutlarım." dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false