PALANDÖKEN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SEYFULLAH KARAPINAR'IN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Karapınar, 24 Kasım Öğretmenler Günü Dolayısıyla Bir Kutlama Mesajı Yayınladı.

PALANDÖKEN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SEYFULLAH KARAPINAR

 

Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Karapınar, 24 Kasım Öğretmenler Günü Dolayısıyla Yayınladığı Kutlama Mesajında;

“Saygıdeğer Meslektaşlarım,

1928 yılında Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmeni olduğu 24 Kasım, 1981 yılında “Öğretmenler Günü” olarak kabul edildi.

Öğretmenlik, bir bahar güneşi gibidir. Nasıl can verirse güneş havaya, suya, toprağa, nasıl can verirse kışın ayazında donmuş doğaya! 

Öğretmen de öyle can verir bir topluma. 

Bir öğretmen için sınıftaki her öğrenci birer gelecektir. 

Her öğrencisi umut çiçeğidir ülkesinin geleceğine ektiği. 

Belki hepsi birer doktor, mühendis, öğretmen olamayacak ama iyi bir anne, şefkatli bir baba, vefalı bir dost, yardımsever bir vatandaş, vatanını milletini sevip ona hizmet edecek birer birey olacaktır. 

Canına can katan bu idealdir.

Öğretmen; düşüncesini, kalbini, hayatının en verimli yıllarını öğrencilerine adayan, ulvî bir misyonun temsilcisi, fikir işçisi ve mimarıdır. 

Öğretmen; insanlıkla ilgili derdi-davası olan, duruş sahibi ilkeli bir idealisttir. 

Öğretmen; yaşadığı çağın imkânlarını değerlendirerek ve ilimlerin temel gayelerine inerek çocuklarımızı, gençlerimizi, bir taraftan pozitif ilimlerle mücehhez kılmak diğer taraftan milli ve manevi değerleri gönüllerine nakşetmek için emek harcayandır. 

Böylece bizleri biz yapan değerlerimizin çocuklarımızın zihin ve gönüllerinde yeşermesini ve kök salmasını sağlayan bahçıvandır öğretmen.”

Bu duygularla, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün “Millet mektepleri Başöğretmenliği” unvanını kabul ettiği bu günde ömürlerini bu onurlu görevle geçirmiş olan emekli öğretmenlerimiz ile sevgiyle, sabırla, inançla, özveriyle öğretmenlik mesleğini yerine getiren geçmişin öğreticisi, istikbalimizin mimarı ve insanlık âleminin kandilleri siz saygıdeğer öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü yürekten kutluyor, şehit olan ve ahirete irtihal eden öğretmenlerimize de Allahtan rahmet diliyorum


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.04.2024

  • İMSAK 03:37
  • GÜNEŞ 05:12
  • ÖĞLE 12:17
  • İKİNDİ 16:06
  • AKŞAM 19:13
  • YATSI 20:41
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 22.3 ° / 10 ° Güneşli
  • Salı 21 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı