PALANDÖKEN BELEDİYESİ Mİ? AKRABA-İ TAALUKAT BELEDİYESİ Mİ?

PALANDÖKEN BELEDİYE BAŞKANI ORHAN BULUTLAR´I KAMU VİCDANI ADINA BU SORULARI CEVAPLAMAYA DAVET EDİYORUZ...!!!

PALANDÖKEN BELEDİYESİ Mİ? AKRABA-İ TAALUKAT BELEDİYESİ Mİ?

 

 

Günümüzde 5 milyondan fazla kişi KPSS´ye girip devlet memuru olmak için yarışıyor. Sınava giren 5 milyondan fazla kişiden ancak 100 bin civarında kişi devlet memuru olabiliyor. Fakat her geçen gün KPSS Sonuçları ile yapılan Kamu Personeli Alımı sayısının azalması, memur adayları arasında endişeye ve umutsuzluğa yol açıyor. Kimileri için devlet memuru olmak bu kadar zor ve imkânsız iken, kimileri için ise hiçbir özelliği olmamasına rağmen KPSS, ya da herhangi bir sınava girmeden istisnai devlet memuru kadrosu olan özel kalem müdürlüğü kadrosundan devlet memuru olabiliyor.

Peki, bu özel kalem müdürlüğü kadrolarını kimler nasıl kullanıyor. Özel kalem müdürlükleri; Valiliklere, belediyelere ve kimi kurumların genel müdürlüklerine tahsis edilen kadrolardır. Bu kadrolara, yetkili olan kişi istediği zaman istediği kişiyi atayabiliyor. Özel kalem müdürü olarak atanan kişi, atandığı andan itibaren devlet memuru olma hakkını elde ediyor. Bu kadrolar daha çok belediyeler tarafından kullanılmaktadır. Belediye başkanları bu kadroları hoyratça kullanıp ulufe gibi dağıtmaktadırlar.

Son günlerde Şehrimizde de Özel Kalem Müdürlüğü yani istisnai kadro verme açısından en çok konuşulan Belediye´nin Palandöken Belediyesi olduğu halk tarafından sıkça konuşulanlar arasındaki yerini alıyor.

Kimilerine göre; Başkan Orhan Bulutlar´ın AK Parti Genel Merkezi tarafından artık Aday gösterilmeyeceğini bildiği için akrabalarını, eşini, dostunu, köylüsünü, hatırını kıramayacağı arkadaşlarının yakınlarını hatta Belediye Başkanlığı koltuğunu korumak için Bazı üst düzey siyasetçilerin kızını, oğlunu, yakın akrabasını Özel Kalem Müdürlüğü kadrosundan Memur yaptığı sıkça konuşuluyor.

Siyaset arenasının hareketlendiği şu günlerde ve hızla seçim sathı mahaline girdiğimiz bu virajda Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar´ın, Kurucusu Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın vazgeçilmez siyaset görüşü olan İnsan Odaklı Siyaset ve Şeffaf Belediyecilik anlayışı kapsamında AK Partili bir Belediye Başkanı olan Orhan Bulutlar´ın kamuoyunda sıkça konuşulan bu dedikodulara bir son vermesi için bir açıklama yapması gerekmektedir kanaatindeyiz.

Şimdi Orhan Bulutlar´a Tüm Kamuoyu Adına, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´a olan sevgisinden ve güveninden dolayı AK Parti´ye oy veren seçmen adına soruyoruz:

PALANDÖKEN BELEDİYE BAŞKANI ORHAN BULUTLAR´I KAMU VİCDANI ADINA BU SORULARI CEVAPLAMAYA DAVET EDİYORUZ...!!!

-2009 Yerel Seçimleriyle Palandöken Belediye Başkanlığı görevine geldiğiniz günden bugüne kadar ki geçen zaman diliminde İstisnai kadro olan Özel Kalem Müdürlüğü kadrosundan KPSS şartı aranmaksızın kaç kişiyi Memur yaptınız?

-2009 yılından bu güne kadar Palandöken Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü kadrosundan memur olan kişiler arasında birinci, ikinci ve üçüncü dereceden kaç akrabanız, köyünüz olan Uzun Ahmet nüfusuna kayıtlı kaç kişi var?

-Siyasette varlık göstermeniz için, Siyasi kanatta eli güçlü Milletvekili, Parti yöneticisi, Genel Merkezde sözü sayılır ve hatırını kıramayacağınız birilerinin; Çocukları, yakın akrabaları ve o kişilerin önerdiği hangi isimleri Özel Kalem Müdürlüğü Kadrosundan Memur yaptınız?

-Özel Kalem Müdürlüğü yani istisnai kadro´dan memur yaptığınız kişiler arasında; kendisi, ailesinden, birinci derece akrabalarından ya da size o kişileri öneren kişilerden her hangi birisi FETÖ/PDY kapsamında gözaltına alınan veya tutuklanan birileri var mı?

Bu iddialar şehrimizde kol gezerken Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar´ın sessiz kalması vatandaşlar tarafından hayretle karşılanırken, Biz gazetecilik mesleği gereği kamuoyunu meşgul eden bu soruları Başkan Orhan Bulutlar´a sorma gereği duyduk.

Cevap vermeyeceğini, suskunluğunu koruyacağını bile bile Başkan Orhan Bulutlar´a kamuoyu huzurunda taahhüt ediyoruz. Yapacağınız açıklama ve vereceğiniz cevabı tüm kamuoyuyla noktasına ve virgülüne dokunmadan yayınlayacağız.

Umarız bu iddialar sadece birer iddiadan ibarettir. Halk dedikodusudur.

Erzurum halkının Cumhurbaşkanımıza karşı olan güveni ve sevgisi sayesinde aldığınız oylarla bugün yürütmüş olduğunuz Palandöken Belediye Başkanlığı görevinizde Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´a karşı büyük sorumluluk taşımakta mecbur olduğunuz kanaatindeyiz.

Şahsınıza değil Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´a olan sevgi ve güvenlerinden dolayı size oy veren AK Partili seçmen adına bu soruları ivedilikle ve tüm şeffaflığıyla kamuoyuyla paylaşmanızı bekliyoruz.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

18.04.2024

  • İMSAK 03:55
  • GÜNEŞ 05:26
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:03
  • YATSI 20:28
  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli