Palandöken A.ş. Erzurum´a 16 Milyon Liralık Yatırım Yapıyor ..

Erzurum Büyükşehir Belediyesi iştirak kuruluşu olan ve 5 ay önce faaliyete başlayan Palandöken A. Ş. planladığı 16 milyon liralık yatırımın 6 milyon liralık kısmını gerçekleştirdi..

Palandöken A.ş. Erzurum´a 16 Milyon Liralık Yatırım Yapıyor ..

Yeni Büyükşehir Yasası´yla il özel idare kuruluşlarının büyükşehir belediyelerine devredilmesiyle, Erzurum Büyükşehir Belediyesi´ne devredilen ve Büyükşehir Belediyesi´nin yüzde 99 hissesine sahip olduğu Palandöken A.Ş. Erzurum´un üretimine, istihdamına ve ihracatına önemli katkılar sağalamaya başladı. Yeni üretime başlamasına rağmen 35 kişiye iş imkânı sağlayan Palandöken A.Ş.´nin yatırımlarıyla ile ilgili açıklamada bulunan Şirket Müdürü İbrahim Sekmen, beton ve beton elemanları, kent mobilyaları, çocuk oyun grupları üzerine üretim ve satışı ile her türlü inşaat taahhüt işleri yaptıklarını açıkladı.

PALANDÖKEN A.Ş. GELECEĞİN YAŞANILABİLİR KENTLERİNİ KURMAYI HEDEFLİYOR

Palandöken A.Ş.´nin amacının, kentsel alt ve üst yapı ürünlerini tasarlayıp imal etmek, daha estetik kentlerin oluşması ve gelişimini yöneterek, sektördeki rekabet ortamında kamu yararına kaliteli mal ve hizmet üretmek olduğunu açıklayan Şirket Müdürü Sekmen, "Palandöken A.Ş., Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen´in Erzurum´da yaptığı değişim ve dönüşüm çalışmaları çerçevesinde, ARGE, tasarım, üretim, mühendislik ve müteahhitlik hizmetlerini en yüksek kalite ve standartlarda gerçekleştirerek, geleceğin yaşanılabilir kentlerini kurmayı hedeflemektedir" dedi.

SAATTE 130 METREKÜP HAZIR BETON VE AYLIK 70 BİN METREKARE PARKE TAŞI ÜRETİMİ

Üretim tesisinde hazır beton, kent mobilyaları, her renk ve her ebatta kaliteli beton parke taşı, beton yağmursuyu elemanı, beton bariyer, beton bordur, beton boru üretimi yapıldığını belirten Şirket Müdürü İbrahim Sekmen, ayrıca beton ve beton elemanları üzerine tam teşekküllü laboratuar da kurduklarını söyledi. 5 yıl içerisinde toplamda 16 milyon liralık yatırım planladıklarını açıklayan Sekmen, 6 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini ve eylül ayı içerisinde de 1 milyon 500 bin liralık yatırım daha yapacaklarını ifade etti. 2 adet beton parke taşı makinesi ile tek vardiyada aylık 70 bin metrekare parke taşı üretimi yaptıklarına dikkat çeken Şirket Müdürü Sekmen, Palandöken A.Ş. olarak beton parke taşında yüksek mukavemet ve dayanımlı her türlü taşın imalatını yapabildiklerini kaydetti. Palandöken A.Ş.´nin beton santrali kurduğunu da hatırlatan Şirket Müdürü Sekmen, saatte 130 metreküp hazır beton üretebilen santrallerinin faaliyette olduğunu ve yeni bir beton santrali daha kuracaklarını açıkladı.

KAMU KURUMLARI VE ÖZEL SEKTÖRE PROJE BAZLI ÜRETİM GERÇEKLEŞTİRİYOR

Piyasada olan ürünlere göre kamu kurumları ve özel sektörün ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte daha estetik proje bazlı ürünler tasarlayarak üretimini gerçekleştirdiklerini ifade eden Sekmen, Palandöken A.Ş.´nin ilk etapta ağırlıklı Erzurum olmakla beraber çevre iller ile Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz ve Güneydoğu illerini, ilerleyen zamanda da doğu ve güneydeki komşu ülkeler ve Türkî Cumhuriyetlerdeki ihracat pazarını hedeflediğini söyledi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli