OSMAN ÇAKIR'IN HESABI TUTMADI!

OSMAN ÇAKIR YEĞENİ MUHİTTİN ÇAKIR'I BU SEFER AK PARTİ VE MHP'NİN İSPİR BELEDİYE MECLİS ÜYELİĞİ LİSTESİNE SOKAMADI!

OSMAN ÇAKIR

 

Geçtiğimiz gün Gazetemizde "HAYIRDIR AHMET COŞKUN BU LAHANA NE PERHİZ" Başlıklı haberimiz adeta tabir-i caizse uyuyan devleri uyandırdı.

Gazetemize ulaşan bir vatandaşımızın iddialarının ışığında yer verdiğimiz haberimizde;  İspir'de 31 Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde sonuç ne olursa olsun her halükarda Osman Çakır'ın belediye yönetiminin üzerinde yeğeni Muhittin Çakır aracılığıyla elinin olacağını yazmıştık.

İddiaları bununla da kalmayan vatandaşlar, AK Parti kontenjanından Ahmet Coşkun'un meclis üyesi listesinde birinci sırada yer aldığı iddia edilen Muhittin Çakır'ın babasının da Büyük Birlik Partisi İspir Belediye Başkan Adayı Osman Çakır'ın yani abisinin Seçim İrtibat Bürosunda aktif görev aldığını, annesinin de saha çalışmalarında BBP İspir Belediye Başkan Adayı Osman Çakır için ev ev dolaşıp destek istediğini söylemişlerdi.

Büyük Birlik Partisi İspir Belediye Başkan Adayı Osman Çakır'ın öz yeğeni Muhittin Çakır'ın AK Parti kontenjanından Cumhur İttifakı MHP İspir Belediye Başkan Adayı Ahmet Coşkun'un Meclis üyesi listesinde Birinci Sıradan Aday olacağını duyurduğumuz haberimizin ardından harekete geçen AK Partili ve Milliyetçi Hareket Partili yetkililer bu duruma hemen el koydu.

Haberimizin üzerine gerek İspirli vatandaşlar gerekse Ak Partililer ve Milliyetçi Hareket Partililer gözlerini bugün Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edilecek Meclis üyeleri listesine çevirmişti.

Bugün Seçim Kuruluna teslim edilen Cumhur ittifakı İspir Belediye Meclis üyeleri listesinde Osman Çakır'ın yeğeni Muhittin Çakır'ın isminin listelerde olmaması büyük bir sevinçle karşılandı.

BÜYÜK BİR YANLIŞTAN DÖNÜLDÜ!

Vatandaşların iddiasının gerçekleşmesi halinde gerçekten de Osman Çakır'ın seçimlerden ister galip ister mağlup hangi sonuçla ayrılırsa ayrılsın. Belediye yönetiminde içeride olup bitenlerden ve Belediyede alınan tüm kararlardan yeğeni aracılığıyla sahip olacağı yönündeki dedikoduların da bu şekilde ortadan kalktığı konuşulurken, Cumhur ittifakının İspir'de büyük bir yanlıştan döndüğü söyleniyor.

OSMAN ÇAKIR'IN HESABI TUTMADI!

İspirli vatandaşlar, bu projenin Osman Çakır'ın bir siyasi akıl oyunu olduğunu dile getirdiler. 

2019 yılında üçüncü döneme takıldığı için AK Parti'den aday gösterilmeyen Osman Çakır'ın 2019 yerel seçimlerinde kendisinin Aday olmaması halinde yeğeni Muhittin Çakır'ın Meclis üyesi olarak Belediye'nin ana kademesinde görev almasını şart koştuğu, bu vesileyle de Belediye içerisinde olup bitenlerden yeğeni Muhittin Çakır aracılığıyla haberdar olduğunu iddia etmişlerdi.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde de İspir'in Cumhur ittifakı kapsamında Milliyetçi Hareket Partisi'ne bırakılması sonucu AK Parti'den Aday olamayan Osman Çakır'ın Büyük Birlik Partisi İspir Belediye Başkan Adayı olarak seçimlerde yarışacağını, fakat seçimleri MHP Adayı Ahmet Coşkun'a karşı kaybetmesi halinde yine Belediye içerisinden haberdar olması için yeğeni Muhittin Çakır'ı AK Parti'den Meclis üyeliği için Aday Adaylığı başvurusunda bulunması için ikna ettiği öğrenildi. 

Seslerini AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partili yetkililere HABER 25 GAZETESİ aracılığıyla duyurdukları için Gazetemize teşekkür eden İspirli vatandaşlar, Gazetemizde yer alan haberin ardından Muhittin Çakır'ın bugün itibariyle yüksek seçim kuruluna teslim edilen Cumhur ittifakı İspir Meclis üyeleri listesinde isminin yer almaması Osman Çakır'ın hesaplarını bozdu diye değerlendirdiler.  


Anahtar Kelimeler: OSMAN ÇAKIR' HESABI TUTMADI!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.04.2024

  • İMSAK 03:37
  • GÜNEŞ 05:12
  • ÖĞLE 12:17
  • İKİNDİ 16:06
  • AKŞAM 19:13
  • YATSI 20:41
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 22.3 ° / 10 ° Güneşli
  • Salı 21 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı