Numan Kurtulmuş´tan FETÖ mağduru açıklaması!

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "FETÖ mağdurları kavramı bizatihi FETÖ´nün algı operasyonunun aracıdır" dedi.

Numan Kurtulmuş´tan FETÖ mağduru açıklaması!

 

 

Antalya´da medya mensuplarıyla bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Musul operasyonu ve FETÖ terör örgütüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"MUSUL, MUSULLULARINDIR"

Musul operasyonunun Türkiye´nin ve bütün dünyanın gündemine oturduğunu belirten Numan Kurtulmuş, "Türkiye Musul´daki pozisyonunu başından itibaren çok net bir şekilde ortaya koşmuş ve ilgili bütün ülkelerle paylaşmıştır. Türkiye esas itibariyle Musul´un Ortadoğu´nun bundan sonraki dengeleri bakımından kilit şehirlerden birisi olduğunun farkındadır. Bu bölgenin kadim halklarının yaşadığı önemli kentlerinden birisi olan Musul´un statüsünün korunması, bu anlamda Musul´daki o yapının korunmasının esas olduğu fikri üzerinden hareket eder. Bunun için de Musul Musullularındır" dedi.

"MUSUL´UN SADECE DAEŞ´TEN KURTARILMASI DEĞİL.."

Musul´un sadece DEAŞ´ten kurtarılması değil, bundan sonra nasıl bir yönetimin oluşturulacağının da en az Musul operasyonu kadar önemli olduğunu kaydeden Numan Kurtulmuş, "Bunun için Musul DEAŞ´tan temizlendikten sonra oraya yabancı unsurlar getirilerek Musul´un demografik yapısının değiştirilmesi, bölge barışına asla katkıda bulunmaz. Bunun için operasyonun ana unsuru olarak Ninova muhafızları başta olmak üzere Musul halkının oluşturduğu direniş unsurlarının kullanılmasının esas olduğu fikri üzerinde başından itibaren duruyoruz" dedi.

"BÖLGEDEKİ SİLAHLI GRUPLAR TÜRKİYE´Yİ İLGİLENDİRİYOR"

Türkiye´nin bölgedeki bütün silahlı grupları yakından takip ettiğine değinen Kurtulmuş,"Çünkü bölgedeki silahlı grupların varlığı, özellikle terörist grupların varlığı birinci derecede Türkiye´yi ilgilendirir. Buradaki terörist faaliyetler Türkiye´ye yansımaktadır. Bazıları Türkiye niye bu bölgeyle, Musul´la ilgileniyor diye soruyor. Kusura bakmasınlar Türkiye Irak´la 350 km sınırı olan bir ülkedir. Irak ve Suriye toplamı 1250 km´nin üstünde sınırı olan bir ülkedir. Bu şehirlerin herhangi bir sokağındaki değişiklik bile Türkiye´yi etkilemektedir" dedi.

"GÖÇMENLER WASHİNGTON´A DEĞİL TÜRKİYE´YE GELİR"

Üçüncü husus olarak orada ortaya çıkabilecek olumsuz bir durumda Türkiye´ye gelebilecek yüzbinlerce ilave göçmen yükünü gösteren Kurtulmuş, Musul´dan göçmenler gelecekse Washington, Berlin veya Milano´ya değil Türkiye´nin şehirlerine geleceğine dikkat çekti. Kurtulmuş, dördüncü faktör olarak da Musul´la Türkiye arasındaki tarihi bağları gösterdi.

MUSUL´DA KÖTÜ SENARYOLARA KARŞI HAZIRLIK

Musul operasyonunun dördüncü gününde ve şimdiye kadar Türkiye´nin genel çerçevesini rahatsız edecek bir gelişme olmadığını dile getiren Kurtulmuş, "Şimdilik istediğimiz gibi gidiyor ama her türlü kötü senaryoya hazırlıklı olduğumuzu bir kere daha söylemek isterim. Türkiye Musul ve etrafında oluşabilecek olumsuz bir tabloyu asla seyretmeyecektir. Bununla ilgili bütün hazırlıklarımız tamamdır" dedi.

Musul´daki kötü senaryolar olarak ise üç temel tehdit gösteren Kurtulmuş, Haşdi Şabi veya PYD gibi unsurlar getirilerek etnik ve mezhebi temizlik yapılmak istenmesi ile Başika´daki kampa yönelik fiili bir taciz ve oradaki askerlerin emniyetinin tehlike altına sokulmak istenmesini gösterdi. Kurtulmuş, Türkiye´nin bu kötü senaryolara karşı hazırlıklı olduğunu söyledi.

"FETÖ MAĞDURLARI DİYE BİR ŞEY YOK"

FETÖ örgütüne kim ne şekilde destek verdiyse, bununla irtibatlı, yanında, sağında, solunda kim varsa hepsinden hesap sorulacağını dile getiren Numan Kurtulmuş, şöyle dedi:

"Bunu yaparken eğer bir adaletsizlik, haksızlık mevzubahis olursa kişisel anlamda bunların düzeltilmesi için mekanizmalar kurulmuştur. Ve inşallah hiçbir şekilde haksızlık yapılmayacak, haksızlıklar da düzeltilecek. Ancak öyle bir noktaya iş getirilmeye çalışılıyor ki, FETÖ mağdurları, böyle bir şey yok. FETÖ mağdurları kavramı bizzati FETÖ´nün algı operasyonunun aracıdır. Bu memlekette FETÖ´nün mağdur etmeye kalkıştığı 79 milyon milletimiz var. Dolayısıyla bu tabiri kullanmayalım."


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false