NEDİR BU ARAS EDAŞ'IN ERZURUM DÜŞMANLIĞI

BUGÜN ARAS EDAŞ'IN BU YATIRIMCIMIZA YAPTIĞI HAKSIZ UYGULAMANIN, YARIN BAŞKA BİR YATIRIMCIIMIZA YAPILMAMASI İÇİN ACİLEN TEDBİR ALMALIYIZ!

NEDİR BU ARAS EDAŞ

 

Geçtiğimiz gün Erzurum’a Neden Yatırımcı Gelmiyor?

Yatırımcıları Bu Şehre sokmak istemeyen bir güruh mu var? Gibi sorular ışığında bir habere yer vermiştik.

Haberimizin ardından gazetemize ulaşan bir vatandaşımız, Erzurumlu Diş Hekimi Timur Eminoğlu’nun başından geçenleri bize anlattı.

Hatırlayacak olursak, Erzurumlu hemşerimiz Diş Hekimi Timur Eminoğlu, Şehrimizde herkes tarafından sevilen ve tanınan Diş Hekimi Alper Eminoğlu’nun oğludur. Babası gibi bir Erzurum sevdalısı olan Timur Eminoğlu ayrıca şehrimizdeki Diş Hekimleri Odası başkanlığı görevini yürütüyor. Bunun yanı sıra Erzurum sevdalısı olan Timur Eminoğlu, şehrimizde yatırım yapmak, istihdama katkı sağlamak ve şehrin ekonomisine bir nebze de olsun faydalı olmak için Aziziye ilçesine bağlı Ilıca mevkiinde tamamen kendi öz sermayesini kullanarak bir Tavuk çiftliği kurdu. An itibariyle yirmiye yakın personel çalıştıran Timur Eminoğlu, önümüzdeki günlerde bu rakamı yüzlere çıkarmanın gayreti içerisindeyken, tamamen kendi öz sermayesiyle kurduğu tesisine aradan dört yıl geçmesine rağmen Aras Edaş Elektrik dağıtım firması tarafından çeşitli bahaneler üretilerek Elektrik verilmiyor.

Sakın yanlış anlaşılmasın, bu bilgileri bize bizzat işyeri sahibi değil, yanında personel olarak çalıştığına inandığımız bir vatandaşımız verdi.

Vatandaşımızı dinlerken, “YOK ARTIK”, burada bir yanlışlık olmalı, Aras Edaş Elektrik dağıtım şirketi şehrimize böyle bir yaptırım uygulayamaz. Biz bütün bir şehir olarak yatırımcı gelsin diye bas bas bağırırken, şehrimize yatırım yapan bir müteşebbise bu zulüm şehrimize vurulan en büyük baltadır. Karadeniz bölgesine gidenler görmüşlerdir. Zigana dağının eteklerinden zirvesine kadar muhtelif noktalarında yaz aylarında bir gün kalmak için bile kendisine ev yapan vatandaşa zorlu dağ şartlarını gözetmeden Elektrik götüren Elektrik dağıtım şirketleri, Erzurum’da yüzlerce insana ekmek kapısı olacak bir tesise Nasıl Elektrik vermez? Sorularını kafamızda alıp verirken, vatandaşımızın anlattıklarını haberimize konu aldık.

Keşke bu haberi gazetemize taşımaz olsaydık…

Geçtiğimiz 10 Mart 2021 Çarşamba günü haberimize konu olan Aras Edaş Nasıl böyle bir uygulama yapar? Başlıklı haberimizin yayına verilmesinin ardından dakikalar sonra, Diş Hekimi Timur Eminoğlu’nun babasına ait Çaykara Caddesindeki Alper Eminoğlu Diş Polikliniğinde soluğu alan Aras Edaş yetkilileri Geçtiğimiz yıl Eylül ayında otomatik ödeme talimatından kaynaklanan bir fatura tahsilatının gecikmesi sonucu parayı güvence bedelinden tahsil ettiği için sözleşmesini tek taraflı haberin çıktığı gün fesih ettiğini bildirdi. 10 Mart 2021 tarihi itibariyle 10046684 Tesisat Numaralı aboneliklerinin bir kuruş borcu olmadığı halde, sözleşmeyi iptal ettik diyerek Polikliniğin Elektriklerini kesmeye geldiler.

YUH ARTIK…

Erzurum bu kadar mı sahipsiz?

Erzurum’a yatırım yapmak isteyen vatandaşa Elektrik vermeyen Aras Edaş’ın şu yaptığına bakın. Hem suçlu hem de güçlüler. Çünkü ellerinde Elektrik gibi günlük hayatımızda çok büyük bir önem arz eden silahları var. Ve bu silahlarını bakın nasıl kullanıyorlar. Bu vatandaşa zulüm değil de nedir? Memleketini seveceksin, yatırım yapmak isteyeceksin, istihdam sağlamak için elini taşın altına koyacaksın. Aras Edaş Elektrik dağıtım şirketi yapmış olduğun tesise Elektrik vermeyecek. Bu şehre daha nasıl yatırımcı gelsin? Niye gelsin? Az önce de belirttiğim gibi Karadeniz de dağların tepelerinde vatandaşların yılda bir kez gittikleri yayla evine elektrik götüren dağıtım şirketleri Erzurum’da onlarca çalışanı bulunan yatırımcıya elektrik vermiyor.

2021 yılını yaşıyoruz beyler 2021…

Kurulalı Dört yıl olan bu tesis halen Elektrik olmadan hizmete devam ediyor. Dört yıldır oyalama politikası uygulayan Aras Edaş, sanki yatırımcıyı bu şehirden kaçırmak için uğraşıyor. Yarın bu tesis Erzurum’dan giderse bunun vebalini ödeyemezsiniz beyler…

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Hükümet yetkililerimiz, şehrimizin yönetiminde yetkili olan siyasetçi ve bürokratlarımız Erzurum’a yatırımcı getirelim diye dört bir koldan çalışırken Aras Edaş’ın yapmış olduğu bu uygulama Erzurum düşmanlığından başka bir şey değildir.

Yetkilileri buradan uyarıyoruz.

Bugün Timur Eminoğlu’na yapılanların yarın şehrimize yatırım yapmayı düşünen işadamlarımıza tekrarlanmaması için bugünden tedbirlerimizi almamız gerekli. Hiçbir kurum, kuruluş ya da şahıs bu şehrin gelişmesinde ve kalkınmasında emeği geçenlere mani olamaz.

Bir de şunu belirteyim. Şahsım bu haberi kaleme aldığım için benim de evimin ve işyerimin elektrikleri her an Aras Edaş tarafından hiç borcum olmamasına rağmen kesilebilir. Eğer bana yaptırım uygulamak isterken hiçbir bahane bulamazlar da tüm binamıza bir yaptırım uygulama yolunu tercih ederlerse, şimdiden komşularımızdan haklarını helal etmelerini istiyorum.  


Anahtar Kelimeler: NEDİR ' ERZURUM DÜŞMANLIĞI

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

20.04.2024

  • İMSAK 03:51
  • GÜNEŞ 05:23
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:30
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli