Necmettin Söğütlü Esnaf ve Sanatkarlara Seslendi... Yalnız değilsiniz, yalnız kalmayacaksınız…

Erzurum Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefaret Kooperatifi Başkan Adayı Necmettin Söğütlü, "Bizler Ahilik kültürünü düstur edinen, devletine ve milletine her daim sahip çıkan esnaf ve sanatkarlarız"

Necmettin Söğütlü Esnaf ve Sanatkarlara Seslendi... Yalnız değilsiniz, yalnız kalmayacaksınız…

 

Önümüzdeki günlerde yapılması beklenilen Erzurum Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefaret Kooperatifi Başkanlık seçimlerine günler kala Başkan Adayı Necmettin Söğütlü Erzurum'daki Esnaf ve Sanatkarlara seslendi.

Necmettin Söğütlü, Önümüzdeki günlerde  Erzurum Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefaret Kooperatifinin başkanlık seçimi var. Ben ve yol arkadaşlarım bu Ulvi göreve talip olduğumuzu günler önce duyurduk. Bilmenizi isterim ki, bizim mücadelemiz; Günümüzün zorlu piyasa koşullarında esnafımızın ve sanatkarımızın yanında olmaktır dedi.

Bu zor ve Ulvi göreve neden talip oldunuz diye soran Esnaf ve Sanatkarlarımız var. Belirtmek isterim ki, bizim amacımız; Esnaf ve sanatkarımızın rekabet gücünü yükseltip, finansal olarak ihtiyaç duyduğu anda esnaf ve sanatkarımız adına hızlı hareket etmektir. Biliyorsunuz, geçtiğimiz aylarda Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin mevcut yönetimi bir açıklama yaptı. Bu açıklamada krediler için kefillik ve ipotek şartlarında değişiklik yaptıklarını duyurdular. Kooperatif ana sözleşmesi açıktır. Yönetmelikler bellidir. Bu değişikliği bir lütuf gibi sunmak, pandemiyi bahane ederek bu günlerde duyurmak, esnaf ve sanatkara yardımcı oluyormuş gibi görüntü vermek çok yanlış bir tutumdur. Esnaf ve sanatkarımız yaklaşık 1 yılı aşan sürede pandemiyle, covid-19 belasıyla mücadele etmektedir. Seçime yaklaşınca esnaf ve sanatkarın yanındaymış gibi görünmek hiç şık olmamıştır diye konuşan Necmettin Söğütlü sözlerini şöyle devam ettirdi.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Erzurum'da da tarihte ilk defa geçtiğimiz Ramazan ayında işyerlerimizi kapatmak zorunda kaldık. Halkımıza, esnaf ve sanatkarımıza bir takım zorunlu kısıtlamalar getirildi. Bunlar devletimizin kararlarıdır. Tartışma sözkonusu dahi olamaz. Bizler için de tabiki önce sağlık, sonra ticaret gelmektedir. Bizler Ahilik kültürünü düstur edinen, devletine ve milletine her daim sahip çıkan esnaf ve sanatkarlarız. Üstüne basarak belirtmek istiyorum. 40 yılı aşkın Erzurum'da ticaretle uğraşan bir Esnaf ve Sanatkar arkadaşınız olarak yol arkadaşlarımın tamamı; Erzurum'da adresleri belli, işyerleri olan aktif esnaflardır. Küçük esnaf ve sanatkar, zor günler geçiriyor, zamanla yarışıyor. Ben ve yönetimimdeki tüm arkadaşlarım sizlerle aynı sıkıntıları yaşamaktayız. Yani sizlerin dertlerini en iyi biz bilyoruz. Erzurum Esnaf ve Sanatkar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ne üyelerimizi yalnız bırakmamak ve üyelerimizin sorunlarını kısa sürede çözebilmek için önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan seçimli genel kurulda ortak olan tüm üyelerimizin oylarına talibiz diyen Necmettin Söğütlü sözlerini şöyle noktaladı.

Tüm esnaf ve sanatkar arkadaşlarıma hayırlı işler, sağlıklı günler ve bol kazançlar dilerim. Yalnız değilsiniz, yalnız kalmayacaksınız… 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

19.04.2024

  • İMSAK 03:53
  • GÜNEŞ 05:24
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:29
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı