Naci Altay, ?Yaptıklarımız, Yapacaklarımızın En Açık Teminatıdır?

Erzurum Şoförler ve Otomobilciler Odası Seçimleri için adaylığını açıklayan Naci Altay Net Konuştu.

Naci Altay, ?Yaptıklarımız, Yapacaklarımızın En Açık Teminatıdır?

 

 

Erzurum, meslek odalarının yeni dönem yönetimlerinin belirleneceği oldukça hareketli bir döneme girdi. Erzurum Seyyar Esnaf ve Pazarcılar Odası, Erzurum Bakkallar, Bayiler, Manavlar ve Kuruyemişçiler Odası, Erzurum Kahveciler Odası seçimleri derken, birçok odada seçim heyecanı yaşanmaya başladı.

Adaylar bir biri ardına gün yüzüne çıkarken, oda üyeleri de bir türlü çözüm bulunamayarak kangren haline gelen sıkıntılarını, yıllardır verilen ancak bir türlü tutulmayan vaatlerin sitemini, açık yüreklilikle dile getiriyorlar.

?Şoför esnafının, yanlızlığına terk edilişine dur demenin vakti geldi? diyen ve önümüzdeki Ocak ayında gerçekleştirilecek olan Erzurum Şoförler ve Otomobilciler Odası Seçimleri için aday olduğunu açıklayan Naci Altay gazetemize net konuştu; ?Yaptıklarımız, yapacaklarımızın en açık teminatıdır.? dedi.

?Şoför Esnafı Yanlızlığına Terk Edilmiş Durumda?

Naci Altay gazetemize yaptığıaçıklamada, Erzurum Şoförler ve Otomobilciler Odası Seçimleri için adaylığımı günler öncesinden açıklamış bulunmaktayım. ?İçinden geçmekte olduğumuz süreç çok sıkıntılı bir dönem olmakla birlikte, bu süreçten en fazla yarayı alan kuşkusuz camiamız, yani şoför esnafı olmuştur. Üst üste yığılmış sorunlar altında ezilen taşımacı esnafı, ekonomik darboğazın getirdiği baskı altında, günden güne kötüye gitmektedir. Birçok esnaf arkadaşımız ve kardeşimiz yok oluşun eşiğine gelmiştir. Taksicilerin durumu ortada; sigortasını, bağ-kurunu, aidatını araç giderlerini ödeyebilirse ve üstüne para kalırsa, evine ancak ekmek götürebiliyor.

Akaryakıtın zamlanması tüm şoför esnafını vurdu. Bundan en çok, büyük kapasiteli araçlara sahip olan otobüsçüler, kamyoncular ve tırcılar etkilendi. Sıkıntılarla baş edebilmek için mazot yerine yağ kullanılmaya başlandı. Yağ kullanımının araç motoruna verdiği büyük zarar da herkesin malumu ama otobüsçü, kamyoncu ve tırcı ne yapsın? Kime inansın? Kimden çare arasın? Üstüne üstlük bu gidişata bir ?Dur!´ diyen de yok. Şoför esnafı adeta yanlızlığına terk edilmiş durumda? dedi.

?Huzur ve Güven Temel İlkemizdir?

Naci Altay; ?Şoför ve nakliyeci esnafımızın huzur içinde mesleğini icra etmesinin, helâl kazancıyla ailesinin geçimini sağlayıp işini geliştirebilmesinin yolu, camia olarak birlik ve beraberlik içinde olmamızdan geçmektedir. Unutulmamalıdır ki Şoförler ve Otomobilciler Odası, şoför camiasının tümüne aittir. Belirli zümre ve grupların çıkarlarını korumakla değil, bütün şoför esnafının sorunlarına çözüm getirmekle yükümlüdür. Bu amaçla kurulan ve faaliyetlerine devam eden oda, şoförler arası ayrımcılığın, farklı uygulamaların yapıldığı bir odak olamaz. Ekmeğinin peşinde var gücüyle çalışan esnafımız, birlik-beraberlik, hoşgörü ve karşılıklı anlayış ortamını oluşturup sürdürebilecek sağduyuya ve iyi niyete sahiptir. Yeter ki, bu doğrultuda kendilerine öncülük edilebilsin. Biz de bu niyetle yola çıktık.

Erzurum Şoförler ve Otomobilciler Odamızı güçlendirmek ve esnafımıza her bakımdan sahip çıkmak, huzur ve güven ortamını tesis etmek, esnafımızın refahı için toplumun bütün kesimleriyle işbirliği ve dayanışma içine girmek, temel ilkemiz olacaktır? diye konuşan Naci Altay sözlerine şöyle devam etti.

?Güzel Bir Gelecek, İyi Bir Seçimle Başlar?

?Şimdi hizmet zamanı? diyen Naci Altay; ?Gün, şoför esnafımızla bir olma ve şoför esnafımızın menfaatleri için, yeni bir yönetim anlayışıyla yeni projeler üretme ve şoför esnafımızı kalkındırma zamanıdır.

Unutulmamalıdır ki; güzel bir gelecek, iyi bir seçimle başlar. Bölgede faaliyet gösteren şoför esnafımızın oyunu, kendi menfaatleri doğrultusunda çalışan, yenilikçi bir yönetim ve akılcı projelerden yana kullanacağından, bununla birlikte üyelerine yabancılaşmayan bir ekibe destek vereceğinden hiçbir şüphem yoktur? dedi.

?Yaptıklarımız, Yapacaklarımızın En Açık Teminatıdır?

Değerli meslektaşlarım, Adım Naci Altay. 1975, Pasinler doğumluyum. Mesleğim şoförlük ve yıllarca taksi, kamyon, otobüs şoförlüğü yaptım. Halen taksicilik mesleğini icra etmekteyim. 1995 yılından beri Şoförler ve Otomobilciler odası yönetim kurulundayım. İki dönem önce merhum başkanım Hanifi Topçuoğlu´ndan devraldığım Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanlığını başarılı bir şekilde yürüttüm. Görev sürem boyunca yaptıklarım Yapacaklarımın Teminatıdır. Şoför Esnafı ağabeyilerim ve kardeşlerim o zor süreçte gerek bürokrasi gerekse siyasi yollarla esnafımızın sorunlarını dile getirme ve çözüm noktasında ne kadar mücadele verdiğimizi ve aldığımız sonuçları bildikleri ve çalışma azmimize olan güven sebebiyle Erzurum Bölgesi´nde, çeşitli alanlarda faaliyet gösteren şoför esnafından gelen talep ve yoğun destek doğrultusunda Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı için aday olduğunu dile getiren Naci Altay; ?Destek onlardan, çözüm bizden. Az laf, çok iş yapıyoruz. Kamyoncu, nakliyeci, taksici ve tüm şoför esnafı için yaptıklarımız ortada. Şimdiki hedefimiz, gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızı bir adım daha öteye götürerek, tüm şoför arkadaşların, bütün camiamızın ortak olarak yararlanabileceği sosyal tesisler, yeni faaliyet alanları, modern oluşumlar gerçekleştirmek.

Onların sıkıntılarını çözmek, yüzlerini güldürmek ve onları birlik-beraberlik, hoşgörü ve karşılıklı anlayış çatısı altında birleştirmek. Evlerinde kaynatmaya çalıştıkları tencerelerini doldurmak. Bugüne kadar şoför esnafımız için yaptıklarımız, yapacaklarımızın da en açık teminatıdır? şeklinde konuştu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli