MÜRSEL KARATAŞ SEÇİM Mİ YOKSA EGO TATMİNİ Mİ YAPTI?

Ender Yüncü'nün Kaleminden... "Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin 27 Temmuz'da yapmış olduğu Genel Kurul Seçimlerinin neresinden tutarsanız tutun elinizde kalıyor..."

MÜRSEL KARATAŞ SEÇİM Mİ YOKSA EGO TATMİNİ Mİ YAPTI?

 

Erzurum Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin olağan genel kurulu 27 Temmuz Salı Günü Saat 10.30'da Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde yapılmak üzere toplanıldı.

Kurulduğu ilk günden beri ilk kez ortaklarınının bu denli çok sayıda katılım sağladığı söylenilen Genel Kurul seçiminde Mevcut Başkan Mürsel Karataş seçim yerine adeta Ego tatmini yaptı.

YAKIŞMADI MÜRSEL BEY!

Bugüne kadar gerek siyasi gerek spor ve gerekse oda, dernek, vakıf ve Federasyonlarda çok sayıda iki ya da üç veya daha fazla başkan adayının yarıştığı genel kurul seçimlerine iştirak etmişliğim vardır. Ama önceki gün katıldığım Erzurum Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin olağan genel kurulunda çok garip sahnelere tanıklık ettim.

Başkan Adayları arasında husumet olabilir.

Birbirlerine karşı kin ve nefret duygusu besleyebilirler.

Hatta birbirlerinin yüzlerini görmeye bile tahammülleri olmayabilir.

Ama yapılan seçim ne olursa olsun demokratik bir ortamda yapılmalıdır düşüncesindeyim.

Önceki gün gerçekleştirilen Erzurum Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin Genel kurulunda Mevcut başkan Mürsel Karataş beyefendi'nin baskıcı tutumu, ben ne dersem o olur mantığıyla hareket ettiği seçimin Erzurum'daki Esnaf ve Sanatkarlara karşı yapılan en büyük haksızlık olduğu kanaatindeyim.

Neden mi?

Çünkü; Bir kere seçim her iki başkan adayı için eşit şartlarda yapılmamıştır.

Mevcut Başkan Mürsel Karataş ve yönetim listesindeki kişiler Kürsünün önünde bulunan Divan heyetinin tam önündeki protokol masasında otururken diğer Başkan Adayı Necmettin Söğütlü'nün yönetimindeki kişileri bir tarafa bırakın kendisinin oturması için bile bir sandalye verilmediği gibi salonda da herhangi bir yerde dahi oturmaları için yer ayrılmamıştır.

Çok Ayıp Ettin Mürsel Karataş Çok...!

Yine gözlemlerim arasında üzücü bir sürü olayla karşılaştım.

Bunların en başında da seçimlerin sandıkla değil de el kaldırma yöntemiyle yapılması oldu. 

Şimdi diyeceksiniz ki, tüzük bunu emrediyor.

Hayır Efendim.

2021 yılı Temmuz ayının ilk haftasında gerçekleştirilen Van Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi genel kurul seçimleri Bin 277 kişinin sandıkta oy kullanma sistemiyle sonuçlanmıştır.

Van'da sandıkla yapılan seçim Erzurum'da Neden yapılamıyor?

Yoksa Yapılmak mı istenmiyor?

Anlayacağınız, Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin 27 Temmuz'da yapmış olduğu Genel Kurul Seçimlerinin neresinden tutarsanız tutun elinizde kalıyor...

Bakın Şu Açıklamaya;

Başkanlığa seçilen Mürsel Karataş beyefendi seçimlerin ardından da basın mensuplarına yapmış olduğu açıklamada; 1216 kayıtlı üyeden 976'sının oyunu aldığını beyan ediyor.

Mürsel Başkan... Mürsel Başkan...

Hayırdır Sandık mı kurdun da sandıktan çıkan rakamları açıklıyorsun?

Sen Kimin aklıyla alay ediyorsun demezler mi adama...

İstersen google amca'ya Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nin kaç kişi kapasiteli olduğunu bir yaz da öğren...

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi Bin 200 Kişi Kapasitelidir.

Salonun hınca hınç dolduğunu ve aralarda dolaşan vatandaşları da göz önüne alacak olursak o gün salonda bin beşyüz kişi vardı. 

Sizin söyleminizden şaibe ortaya çıkıyor Mürsel Başkan...

Yoksa Esnaf ve Sanatkarlar yerine yandaşlarınızın, eş, dost, ahbap, arkadaş ve akrabalarınızın da salon içerisinde sizin başkan olmanız için el kaldırdığını mı düşünmemizi istiyorsunuz...

Dedim ya Neresinden tutarsanız elinizde kalıyor...

Öte yandan Divan Başkanlığına  Erzurum'dan yani bizden birisinin değil de, Trabzonlu Murat Gümrükçü isimli bizden olmayan birisinin seçilmesi de üşündürücü idi.

Şimdi diyeceksiniz ki, Divan başkanlığına seçilen Trabzonlu Murat Gümrükçü beyefendiyi Genel Merkez gönderdi.

Yahu biz o kadar mı aciz bir durumdayız?

Kendi içimizden bir divan başkanı seçemiyoruz. 

Bu sizin Genel Merkeziniz, Van'da yapılan seçimlere neden bir başka şehirli adamı atamıyor da Erzurum'a atıyor.

Velhasılıkelam...

Erzurum'da önceki gün gerçekleştirilen Erzurum Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin olağan genel kurul seçimleri demokratik bir ortam da yapılmamıştır kanaatini taşıyanlardanım.

Şaibe olayına gelince...

Bu düşüncenin Mürsel Başkan'ın yapmış olduğu açıklama sonucunda aklıma takıldığını beyan edeyim...

Seçimin başladığı ilk andan sonuçlandığı dakikaya kadar Nacip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'ni dolduran kalabalığın hepsinin ortaklardan oluşmadığını,

Demokratik bir seçim yerine Mürsel Karataş'ın Ego tatmini ile başlayan ve sonuçlanan bir seçimle karşı karşıya bırakıldığımızı,

Ve bu seçimin demokratik bir ortam da yeniden yapılması gerektiğinin Erzurum Esnaf ve Sanatkarları adına elzem olduğu düşüncesindeyim...


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

25.04.2024

  • İMSAK 03:42
  • GÜNEŞ 05:16
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:37
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı