MUHARREM İNCE ERZURUM'DA SERT KONUŞTU

MUHARREM İNCE ERZURUM'A 16 YIL ÖNCE KURULMASI PLANLANAN AZERBAYCAN, BAKÜ, CEYHAN HAM PETROL BORU HATTI ÜZERİNDE KURULACAK OLAN RAFİNERİYİ SORDU!

MUHARREM İNCE ERZURUM

 

Palandöken ve Yakutiye ilçe başkanlığı binalarının açılışını yapmak üzere Erzurum’a gelen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, İbrahim Erkal Kültür ve Sanat Merkezinde partililere seslendi.

İşte Muharrem İnce'nin konuşmasından satır başlıkları;

Konuşmasına Dadaşlar Diyarına selam olsun diyerek başlayan İnce, İlk olarak 2004 yılında Erzurum'da gündeme gelen fakat geçen zaman zarfında unutulan Azerbaycan, Bakü, Ceyhan Ham Petrol boru hattı üzerinde kurulması planlanan Rafinerinin neden hala kurulmadığını sorrarak sözlerine başladı.

Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Petrol Boru Hattı'ndan Ceyhan Limanı'na 2006'dan bugüne kadar 482 milyon ton petrol taşındığını hatırlatan Muharrem İnce Erzurum'da 2006 yılında bu hat üzerinde bir rafineri kurulmuş olsaydı. Bugün Erzurum'un nüfusunun üç milyonun üzerinde olması kaçınılmazdı dedi.

Muhalefetin teröristle fotoğraf çekilen milletvekilini kınamadığını ifade eden Memleket Partisi Lideri İnce, “Senin teröristin benim teröristim diyenler var. Yani teröristle fotoğraf çektiren milletvekilini kınayamayan muhalefet var. Muhalefet her şeye sus pus durumda. Oy derdindeler oy kimse kusura bakmasın. Biz çocuklarına dinini öğretmek isteyen insanlara karşı değiliz” dedi.

CHP’nin erken seçim istemesinin tutarlı olmadığını belirten İnce, “ Muhalefet erken seçim istiyor. Ama kendisindeki seçimi erteliyor. Ya böyle kafa olur mu? İktidara diyorsun gel erken seçim yapalım sonra kurultayı 1 yıl erteliyorsun. Demokrat değilsin ve tutarlı değilsin. Derdin sadece koltuk, kurultayı erteliyorsun ve milletvekillerine siz kıpırdamayın ben belirleyeceğim durumu diyorsunuz. Yani derdi Cumhurbaşkanlığı seçimi falan değil. Bunların tek derdi koltuk” ifadelerini kullandı.

“Kendisine kenara çekil” diyen eski partisi CHP’li yöneticilere gereken cevabı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde vereceğini ifade eden İnce, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 400 bin oy alan Karamollaoğlu ile haftalık görüşmeler yapacaksın, ‘Muharrem İnce kenara çekil’ diyeceksin. Ben niye kenara çekiliyorum. Siz kenara çekilin. 3,5 sene sustum. Kaldı 1,5 yıl. Çıkacağız meydanlara bakalım kim kenara çekilecek.” diye konuştu.

Toplantının ardından İnce, partisinin Yakutiye ve Palandöken ilçe başkanlıkları binalarının açılışını yaptı. İnce, beraberindekilerle daha sonra tarihi Erzurum Kongre Binasını gezerek, 23 Temmuz 7 Ağustos 1919’da düzenlenen Erzurum Kongresi hakkında bilgi aldı, parti otobüsüyle şehir turu atarak Abdurrahman Gazi Türbesi’ni ziyaret etti.

“Erzurum’da gördüğü manzara karşısında büyülendiğini ifade eden Muharrem İnce, Erzurum temaslarında gördüğü ilgiden memnun kalan İnce, sosyal medya hesabından, ” Erzurum’un kara kışında yüzlerce araçlık konvoyla bizi karşılayan dadaşlar; Anadolu’nun yiğit evlatları, sağ olun var olun! O mutlu bahara ulaştığımızda davullar zurnalarla, el ele verip Erzurum Barı’na birlikte duracağız. Başaracağız” notunu paylaştı.


Anahtar Kelimeler: MUHARREM ERZURUM' KONUŞTU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

19.04.2024

  • İMSAK 03:53
  • GÜNEŞ 05:24
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:29
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı