MHP YAKUTİYE´DE SAFLAR NETLEŞİYOR

ADAYLIKTAN ÇEKİLEN UFUK ŞİMŞEK VE KENAN YILDIZ ORTAK AÇIKLAMA YAPTILAR

MHP YAKUTİYE´DE SAFLAR NETLEŞİYOR

 

MHP Yakutiye Belediye Başkan Aday Adayları Kenan Yıldız ve Ufuk Şimşek, Partilerinin aday açıklamasına kısa süre kala, Büyükşehir Belediyesindeki görevinden İstifa ederek kendileriyle birlikte Yakutiye Belediye Başkan Adaylığı için müracaat eden Mehmet Uzun´dan yana çekildiklerini ilan ettiler. 

Belediye Başkan Aday Adaylığı için resmi başvuruların 15 Aralık 2018 tarihine kadar olduğu Milliyetçi Hareket Partisi´nde Adayların açıklanmasına kısa bir süre kala süpriz olaylar yaşanıyor. Yakutiye Belediye Başkanlığı için şuana kadar resmi başvuru yapan Üç Aday Adayı güç birliği yaparak en son 2003 seçimlerinde kaybettikleri Yakutiye Belediye başkanlığını yeniden Milliyetçi Hareket Partisine kazandırmak için tek yürek olduklarını belirttiler.

Resmi müracaatlarını yapan Kenan Yıldız ve Ufuk Şimşek yaptıkları açıklamada şunları söylediler.

Kenan Yıldız, gelinen süreçte başta Partimizin menfaatleri ve Yakutiye İlçemizin daha yaşanılabilir olması için sorumluluk alma ihtiyacı hissettiğini ve dava bilinci içerisinde bu kararı verdiğini söyleyerek, ?Partimiz henüz aday açıklamasını yapmadı. Bizim için mühim olan tabanın sesine, beklentisine uygun adayın açıklanmasıdır. Anketler ve edindiğim bilgiler doğrultusunda tabanın, Erzurum Büyükşehir Belediyesindeki görevinden istifa ederek Yakutiye Belediye Başkanlığı için Aday Adayı olan kıymetli dava arkadaşımız Mehmet Uzun üzerinde yoğunlaştığını gördüm. Şahsımın koltuk, mevki ve makam sevdalısı olmadığını beni tanıyanlar çok iyi bilirler. Nefsimize yenik düşmenin de hiç bir manası yoktur. Bizim birinci önceliğimiz Partimizin menfaatleridir" diye konuşan Kenan Yıldız, 2003 yılında kaybedilen Yakutiye Belediyesinin 2019´da yapılacak olan yerel seçimlerde tekrar almak için canla başla çalışacaklarını belirterek, Yakutiye Belediye Başkanlığı için benimle birlikte resmi müracaat yapan değerli büyüğümüz Ufuk Şimşek ağabeyimizle birlikte Milliyetçi Hareket Partisinin üzerimize yüklemiş olduğu misyon ve vizyonla Partimizin menfaatleri doğrultusunda diğer Aday Adayımız, Dava arkadaşımız Mehmet Uzun ile seçime girmeye karar verdik. İlçemize ve partimize hayırlı olsun. Vakit, hep birlikte çalışarak belediyeyi tekrar kazanma, ilçemizin kalkınması için mücadele etmek vaktidir. 31 Mart 2019 günü akşamına kadar gece gündüz demeden çalışıp kazanacağız" dedi.

Ufuk Şimşek ise yaptığı açıklamada, ?Bizde kimin aday olduğu önemli değil. Benim için öncelikli hedef aday olabilmek değil, partimin Yakutiye´de istenen başarıyı elde edebilmesidir? dedi.  

Ufuk Şimşek, Yakutiye´de artık, çok sesliliği ve çoğulculuğu hakim kılmak istiyoruz. Yakutiye´ye dair hayalleri olan, kendini ifade etmek isteyen herkesi kucaklayan bir şemsiye oluşturmak üzere, 3 aday adayı olarak ben Ufuk Şimşek ve değerli kardeşlerim dava arkadaşlarım Kenan Yıldız ve Mehmet Uzun bir aradayız. Bu uzlaşmayla umudu büyütmenin fitilini ateşledik. "Birleşe birleşe kazanacağız!" diyerek sözlerine şöyle devam etti;

"Bu oluşum içerisinde sadece aday adayları yok... Bu oluşum, Yakutiye´de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, kadın grupları, esnaflar, gençler, işsizler, emekliler, engelliler, belediye ve diğer kamu kurum çalışanları, Milliyetçi Hareket Partisine hizmet etmiş Eski Milletvekilleri, Belediye Başkanları, eski meclis üyeleri, eski İl ve ilçe başkanları, Ülkü Ocaklarımızda görev yapmış tüm dava arkadaşlarımız ve Milliyetçi Hareket Partisine kayıtlı üyeleri içerisinde barındıran, Yakutiye´nin tüm bileşenlerini temsil eden, katılımcı ve güçlü bir harekettir. Yakutiye için söylenecek bir çift sözüm var diyen vatansever, Ülkücü ve duyarlı herkese, bu hareketin kapıları açıktır. 

Tüm bu nedenlerle Mehmet Uzun kardeşimizin önümüzdeki yerel seçimlerde daha şanslı olduğundan ve partimizi birlik, beraberlik içerisinde başarıya götüreceğine inandığımdan; bu birlik ve bütünlüğe katkı sağlamak amacıyla Mehmet Uzun lehine adaylıktan çekiliyorum. Gün ben değil biz deme günüdür. Güçlerimizi birleştirerek sonuç alacağız. Partimizin Yakutiye Belediyesine bayrağını asmak için çalışmaya var gücümle devam edeceğimi açıklıyorum. Gereğini saygılarımla arz ediyorum? ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler: YAKUTİYE SAFLAR NETLEŞİYOR

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

19.03.2024

  • İMSAK 04:49
  • GÜNEŞ 06:13
  • ÖĞLE 12:28
  • İKİNDİ 15:52
  • AKŞAM 18:33
  • YATSI 19:51
  • Salı 2.2 ° / 0.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 2.4 ° / -1.4 ° Düzensiz orta kuvvetli karlı
  • Perşembe 1.2 ° / -4.6 ° Yoğun kar yağışlı