MHP ERZURUM´DA HANGİ İLÇELERDE ADAY ÇIKARACAK

Gözler MHP Genel Merkezine çevrildi.

MHP ERZURUM´DA HANGİ İLÇELERDE ADAY ÇIKARACAK

 

 

31 Mart Mahalli seçimleri öncesi ittifak görüşmelerinin son görüşmesi dün Recep Tayyip Erdoğan ile Devlet Bahçeli arasında gerçekleşti. Görüşme sonrası özellikle Denizli ve Erzuum´da AK Parti´ye Jest yapılarak Adaylar geri çekildi. Şimdi gözler dün gerçekleştirilen görüşme sonrası İlçe Belediye Başkan Adaylarının nasıl belirleneceğine çevrildi.

Peki İttifak görüşmeleri dahilinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı haricinde 20 İlçede neler olacak?

Milliyetçi Hareket Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayını çekerek Erzurum´da AK Parti´ye Jest yaptı. Şimdi sıra AK Parti´de, AK Parti Büyükşehir Belediyesinde yapılan Jeste karşılık İlçe Belediyelerinde nasıl bir jestle karşılık vereceği merakla bekleniyor.

Erzurum Merkeze bağlı Yakutiye, Aziziye ve Palandöken başta olmak üzere 20 İlçede yüzün üzerinde Aday Adayı Ankara Genel Merkezden gelecek haberi bekliyor. Şehirde ise son günlerde bir çok dedikodu dolaşıyor. Bu dedikodular arasında en çokta şunlar konuşuluyor. "AK Parti Aziziye ya da Palandöken´de Aday göstermeyek, bu ilçelerde MHP´nin belirleyeceği Adayı destekleyecek." Yine buna benzer "AK Parti Erzurum merkezde bir diğer ilçelerde de 4 olmak üzere 5 ilçede Aday göstermeyip MHP´nin belirleyeceği Adayları destekleyecek." yönünde bir çok konuşmalar şuan itibariyle şehirde hakim.  

Ankara kaynaklarımızdan aldığımız son dakika bilgileri ise şöyle; İl merkezindeki merkez ilçelerimiz Yakutiye, Aziziye ve Palandöken ilçelerinin yanında diğer ilçelerin tamamında MHP kendi adayları ile seçime hazırlanacaktır. Büyükşehir haricinde tüm ilçelerde MHP kendi adayları ile seçim çalışmalarını sürdürecektir. MHP ile AK Parti arasında merkeze bağlı Aziziye ya da Palandöken İlçeleri için AK Parti´nin Jest yapıp yapmayacağı şu an itibariyle görüşülüyor fakat kesin bir sonuca varılamamıştır. AK Parti şayet Palandöken veya Aziziye İlçelerinde Aday göstermez ise bu ilçelerde MHP´nin çıkaracağı adayı destekleyecektir. Merkeze bağlı bu iki ilçeden biri ve diğer ilçelerimiz arasında 3 ilçede daha Milliyetçi Hareket Partisi AK Parti´den Jest bekliyor. Jest beklenen ilçelerin hangileri olduğu ise şuan belirginlik kazanmamış görülüyor. AK Parti şayet Milliyetçi Hareket Partisine Jest yapıp merkeze bağlı bir ilçe olmak üzere üç ilçede daha Aday çıkarmaz ise bu ilçelerde MHP Adayını destekleyecek. Ama MHP her şekilde 20 Belediye´de de Adayını belirleyip seçim çalışmalarını sürdürecek. AK Parti ile MHP arasındaki bu görüşmelerin bugün yada yarın sonuçlanması bekleniyor. MHP bu görüşmelerin sonuçlanmasının hemen ardından da Erzurum´un 20 İlçesinde Adaylarının isimlerini açıklayarak seçim stardını verip sahalara inecek. denildi.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

19.03.2024

  • İMSAK 04:49
  • GÜNEŞ 06:13
  • ÖĞLE 12:28
  • İKİNDİ 15:52
  • AKŞAM 18:33
  • YATSI 19:51
  • Salı 2.2 ° / 0.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 2.4 ° / -1.4 ° Düzensiz orta kuvvetli karlı
  • Perşembe 1.2 ° / -4.6 ° Yoğun kar yağışlı