MEHMET SEKMEN "YENİ DOĞAN'A BEŞİK ÖLENE TABUT OLUYOR"

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen tabir-i caizse Yeni doğan bebeğe Beşik, Ölene Tabut oluyor.

MEHMET SEKMEN

 

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen tabir-i caizse Yeni doğan bebeğe Beşik, Ölene Tabut oluyor.

Çocuklarına iş ve aş umuduyla Büyükşehir Belediyesi’nin kapısını çalanlara Başkan Sekmen adeta can yoldaşı oluyor. İş arayan gençlerle özel sektör arasında sağlam bir köprü oluşturan Başkan Sekmen, Erzurum’da işsiz gençlerin çeşitli sektörlerde istihdam edilmelerine önayak oluyor. Zaman zaman İŞKUR İl Müdürlüğü’ne de yönlendirilen işsiz gençler, Beyaz Masa aracılığıyla da, çalışacak eleman arayan işverenlerle buluşturuluyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum’da yeni iş imkanları oluşturmak suretiyle istihdama katkı sunmaya çalıştıklarını belirterek, “Özel sektörümüzle sıkı bir diyalog halindeyiz. İş arayan gençlerimizi özel sektördeki çeşitli iş kollarına yönlendiriyor ve iş sahibi olabilmeleri için elimizden geleni yapıyoruz” dedi. 

ÖZEL SEKTÖRDE İSTİHDAM EDİLİYORLAR 

Kamu kurumlarına personel alımlarının sadece çeşitli sınavlarla mümkün olabildiğinin altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Halk Günü toplantılarımızda bizden çocuklarına iş isteyen vatandaşlarımız da oluyor. Şunun bilinmesinde fayda var; belediyeler olarak bizim personel ya da işçi alma gibi bir durumumuz söz konusu değil. Ama biz yerel yönetimler olarak özel sektör vasıtasıyla istihdama katkı sunmaya çalışıyoruz. İş arayan gençlerimizi Beyaz Masa birimimizin veri altyapısı doğrultusunda eleman arayan iş kollarına yönlendiriyor, oralarda istihdam edilmelerini sağlıyoruz. Bu manada hamdolsun yüzlerce gencimizi işe yerleştirdik, istihdam edilmelerini sağladık” diye konuştu. 

BELEDİYELERE PERSONEL ALMA DEVRİ KAPANDI 

Öte yandan ekonomistler ise, mahalli idare teşkilatı olan belediyelerin personel alma devirlerinin artık kapandığını belirterek, “Şu anda belediyeler bile işgücü ihtiyaçlarını İŞKUR üzerinden sezonluk olarak temin ediyor. Dolayısıyla belediyelere girmek ya da kamu çalışanı olmak artık bir takım sınav kriterlerine bağlı olarak mümkün olabiliyor. Fakat yerel yönetimlerimiz özel sektörle iç içe bir ortam oluşturdukları için iş arayan gençlerin özel sektörde istihdam edilebilmelerine olanak sağlıyor. Bu bakımdan Büyükşehir Belediyesi’nin bütün belediyelerin bir adım önünde olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz” dediler. 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

25.04.2024

  • İMSAK 03:42
  • GÜNEŞ 05:16
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:37
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı