MEHMET SEKMEN KARS'A ÇIKARMA YAPTI

Doğu Anadolu Belediyeler Birliği Başkanı olan Sekmen, Kars’ta bir dizi inceleme ve temasta bulundu.

MEHMET SEKMEN KARS

 

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kars’a çıkarma yaptı. Aynı zamanda Doğu Anadolu Belediyeler Birliği Başkanı olan Sekmen, Kars’ta bir dizi inceleme ve temasta bulundu. Kars Belediye Başkanlığı görevine vekalet eden Kars Valisi Türker Öksüz’le birlikte ilin tarihi ve turistik mekanlarını gezen Başkan Sekmen, Kars Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi’ni de ziyaret etti. Müzeyi büyük bir ilgiyle gezen Sekmen, Doğu vilayetlerinin Anadolu’nun bekçiliğini yaptığını belirterek, serhat şehri Kars’ın da bu misyonu tarih boyunca eksiksiz bir biçimde yerine getirdiğini kaydetti. Kars temaslarına belediye çalışmalarıyla devam eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yerel yönetim faaliyetlerine ilişkin olarak görüş alışverişinde bulundu.

DOĞU İLLERİ ANADOLU’NUN SİGORTASI

Türkiye Büyük Millet Meclisi Tarım Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç ve AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın’la birlikte sürdürdüğü Kars temaslarına gün boyu devam eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kars’taki tarımsal faaliyetler hakkında da bilgilendirildi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal üretimi artırmaya yönelik olarak yürüttüğü çalışmalar hakkında heyete bilgiler aktaran Başkan Sekmen, Erzurum gibi Kars’ın da tarım ve hayvancılık açısından çok önemli bir potansiyel barındırdığının altını çizdi. Üretimi artırmaya ve katma değer üretmeye yönelik atılan her adımın kıymetli olduğunu dile getiren Başkan Sekmen, “Biz ulusal kalkınmanın yerel ve bölgesel kalkınmadan geçtiğini çok iyi biliyoruz. Bu yüzden kalkınma hamlelelerimizi yerelden başlatmamız lazım. Tarımdan hayvancılığa, kültürden sanata, eğitimden spora varıncaya kadar her alanda yerelden atılacak adımların bölgesel ve ulusal kalkınmanın lokomotifi olacağını biliyoruz” diye konuştu.

TARİHİN SEYRİNİ DEĞİŞTİREN VİLAYET

Kars temaslarında Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi’ni de ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum gibi Kars’ın da tarihin seyrini değiştiren olaylara ev sahipliği yaptığını vurgulayarak, “Bu topraklar vatan uğruna can veren, toprağa düşen şühedanın yurdudur. Erzurum gibi Kars ilimiz de, savaşlara, muharebe ve gazalara tanıklık etmiş, vatanın, bayrağın, istiklal ve istikbalin uğruna canından geçmiş nice vatan evlatlarının şehridir. Bu vesileyle bütün şehitlerimizi rahmetle ve minnetle bir kez daha yad ediyorum” dedi.

Öte yandan Kars Valisi Türker Öksüz de, Erurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, bölge illeri ve belediyelerinin birlik ve beraberlik içerisinde olmasının mutluluk verici olduğunu dile getirdi.


Anahtar Kelimeler: MEHMET SEKMEN ' ÇIKARMA YAPTI

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

27.04.2024

  • İMSAK 03:39
  • GÜNEŞ 05:13
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:12
  • YATSI 20:40
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı