MEHMET SEKMEN; KAMUOYUNU YANILTIYORLAR

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, gelişen olaylarda tamamen provokasyonun olduğunu belirtti.

MEHMET SEKMEN; KAMUOYUNU YANILTIYORLAR

 

Erzurum’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun programında yaşanan gerginliğin ardından, Erzurum Belediye Başkanı Mehmet Sekmen konu ile ilgili açıklama yaptı. Başkan Sekmen, kaosa sebep olan kişinin İmamoğlu olduğunu işaret ederek, konu ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacağını belirtti. 

Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum İl Başkanlığı tarafından Erzurum Havuzbaşı Kent Meydanında bugün yapılması planlanan miting organizasyonunu Büyükşehir Belediye Başkanlığının engellediğine yönelik sözleri üzerine Başkan Mehmet Sekmen, konu ile ilgili basın mensuplarına açıklama yaptı. 

Oluşan kaosun asıl sorumlusunun İmamoğlu olduğunu iddia eden Başkan Mehmet Sekmen, “Bugün şehrimizde arzu etmediğimiz nahoş bir kaos yaşanmıştır. Bu kaosa sebebiyet veren Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı Ekrem İmamoğlu ve parti yöneticileridir. Bugün şehrimizde İmamoğlu'nun esnaf ziyareti yapılacağı ifade ediliyor. Arkasından ‘Miting alanına İmamoğlu sokulmuyor, miting alanını belediye başkanı vermiyor’ diye başta Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi il başkanlığı ve İmamoğlu tweet atarak kamuoyunu yanıltıcı bilgiler paylaşıyorlar. Şimdi önce şunu ifade edeyim. Malumunuz 4 Mayıs'tan itibaren artık seçimin idaresi il seçim kurulu tarafına verilmiş yetki onlardadır. Gerekli miting alanlarının tespiti, gerekli miting izinlerinin verilmesi, her türlü seçimle ilgili yönetim il seçim kurulunun emrindedir. İl seçim kurulu miting alanlarını belirlemiş Erzurum’umuzda belirlenen miting alanı yeni miting etkinlik alanıdır. Yani Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Bey'in miting yaptığı alanlara tespit edilmiş. Bu alanla ilgili 30 Nisan akşamına kadar miting yapacak cumhurbaşkanı adayları müracaatlarını yapıyorlar. 1 Mayıs günü de aynı güne denk gelen partilerin mitingleri il seçim kurulunda seçim heyetiyle beraber toplanarak karara bağlanıyor. Ben bu olay üzerine il seçim kuruluna, parti mensubumuz AK Parti mensubuna sordum. Ve il seçim kuruluna da telefonla sordum. ‘Size böyle bir müracaat var mı?’ Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı'nın miting yapacağıyla ilgili herhangi bir yazılı müracaatları yok. Bulunduysa il seçim kurulu orada, evrağını gösterir, bunlar yazıyla olan müracaatlar. Bir müracaat varsa gösterir. O halde bir partinin genel başkanı bunları bilmeyecek kadar deneyimsiz ve tecrübesiz mi ki, belediye başkanı miting alanını tahsis etmiyor. Miting alanını boşaltmıyor. Biz miting alanı belli bir alan. Miting alanı bomboş. Eğer bir miting yapılacaksa orada yapılır. İkincisi arkasından İmamoğlu buraya geliyor. Esnaf ziyareti yapacağız diye ve hemen şehrin merkezinde bulunan altı otopark, üzeri de ufak bir meydan alanda miting yapmaya kalkıyor. Burası bir miting alanı değil. Kendilerini defalarca valilik tarafından, emniyet tarafından söyleniyor. Gündüz de bizim biliyorsunuz hepinizin malumu salı günü şehrimize aldığımız, belediyemize aldığımız araçların tanıtımı vardı. Miting alanında yanında yaptık sadece üç beş arabamızı burada ilgili alana koyarak yani Havuzbaşın’a koyarak gelen vatandaşlarımızdan talep üzerine görünümü sağlamaya çalıştık. Ve bu olay böyle olunca da erkenden araçlarımızı kaldırıp götürdük” dedi. 

Kendilerine sadece esnaf ziyareti yapılacağı yönünde başvuru yaptıklarını anımsatan Başkan Mehmet Sekmen, olayın kendileri tarafından provoke edildiğini iddia etti. Başkan Sekmen, “Fakat maalesef hazırlıklı gelinmiş. Hazırlıklı gelinmiş ki, bakın görüyorsunuz 2018 Temmuz ‘hani dolar on dokuz yirmi olacak ya’ dövizleri. ‘Kılıçdaroğlu gönülleri Erzincan.’ ‘Bakan olmazsa aslında komik adam’ diye pankartlara gelmişler.  bizzat ifade ediyorum. Taşlar, sopalar Cumhuriyet Halk Partisi grubu içerisinden. Zaten 150, 200 kişilik bir grup bu. Böyle bir miting yapabilecek halleri yok. Bu hale düştükleri için nasıl bir kaos yaratalım nasıl bir sıkıntı yaratalım diye hem Erzurum mitingine gölge düşürmek, hem bugün İstanbul'da yapılan mitinge gölge düşürmek için gayret sarf eden bir hadise. Şimdi telefonumda var. Çekimini yaptık. Buradan gösteriyoruz burada gösteriyorum. Bakınız CHP'li gruptan taşlar karşı tarafa atılıyor. Bakın buradan taşlar o taraftan atılıyor. Tespit ettik. Taş atan kendileri. Polisi zora sokan kendileri. Arkasından deniyor ki ‘Efendim vali vazifesini yapmadı.’ Vali'yi savunacak benim görevim değil ama şehrimin valisi, şehrimin emniyet müdürü. Arkadaşlar, burası miting alanı olmadığı ifade edilmiş. Sadece esnaf ziyaretine izin verilmiş. Ama biz bu alanda miting yapacağız diye kullanılırsa devletin yapacağı başka bir şey yok. Aynı heyetten de etrafta bulunan insanlara taşlar, sopalar atıyor. İşte dövizleri gösterdim. Dövizlerinden nerede var? Onlarca döviz. Sade iki tanesini getirdim. Şimdi şunu tekrar ifade ediyorum. İmamoğlu Havaalanı'nda basın toplantısı düzenliyor. Benim için nezaketsiz biri olduğumu söylüyor. Benim nasıl nezaketle biri olduğumu Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu çok iyi bilir ve CHP'li milletvekilini çok iyi bilirler. Zamanında müracaat yapıldığı zaman salonlar tahsis edildi. Toplantılar yapıldı. En ufak bir olay çıkmadı. Bu olayın çıkış tek nedeni var oda bitişlerinin göstergesidir. Gerek burada gerekse Türkiye'nin birçok yerinde artık bu doğrudan ilgi alaka azalmıştır. Çünkü terörle yan yana gelene bu millet, bu aziz millet yetki vermez. Bu şekilde bu olayları, bu kaos ortamını yaratan bizzat Ekrem İmamoğlu'nun kendisidir. Çünkü etrafta kimseyi görmeyince o zannetti ki bu milliyetçi, muhafazakar şehirden on binlerce insan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanımızı karşıladı ki bunu karşılayacak. Geçti o günler. Geçti o günler. Artık senin ipliğin pazara çıktı. Seni herkes tanıdı. Ankara'yı tanıdı. İzmir'i tanıdı. Size bu milletten artık destek yok. Bunu böyle bilesiniz Allah'ın izniyle. Onun için şehrimizi karıştırmaya kimsenin hakkı hukuk yok. Valimizi, emniyetimizi, polisimizi zora sokacak hiçbir hareket edecek bir şey yok” ifadelerini kullandı. 


Nöbetçi Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağını söyleyen Başkan Sekmen, sözlerine şöyle devam etti: 
“Ben şu anda nöbetçi Cumhuriyet Savcılığına geçiyorum. ‘Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı ne zaman miting yapmak üzere resmen müracaatta bulundu.’ Suç duyurusunda bulunuyorum. Bu işin gereği bu. Eğer bu işleri böyle Yasalara aykırı, kanunlara aykırı. Yönetmeliklere aykırı yaparsanız onun cevabı budur. Onun için buradan tekrar 85 milyon insanımıza sesleniyorum. Çok az bir süre kaldı. İnşallah halkımız herkese gerekli cevabı verecek. Bu vesileyle Erzurumlunun hassas olduğunu, Erzurum'un teröre, terör sevicilerine müsaade etmediğini, etmeyeceğini buna bir vatan şehri olduğunu Cumhuriyeti kuran şehir olduğunu ve biliyorsunuz hemen bu olayların arkasından yine bir başka biri Kaftancıoğlu ne diyor? Havaalanında seni bekliyoruz çok büyük olaylar oldu. Havaalanında bekliyor. Acaba nasıl kışkırtıcılık katacağız? Evet, burası Mustafa Kemal Atatürk'ün mebus olduğu şehirdir. Evet, bu şehirden biz sana ancak selam göndeririz. Bu şehri emellerinize, gayenize araç edemezsiniz, ettirmeyiz. Bu vesileyle Tekrar Erzurum'umuza geçmiş olsun diyorum. Tüm milletimize geçmiş olsun diyorum. Bunlara kulak asılmaması gerektiğini ifade ediyorum. İşleri, güçleri, provokatörlük. Ne yaparsanız yapın. Çok iyi belediye başkanlığını başarmışlar, şimdi de cumhurbaşkanlığı yardımcılığına soyuyorlar Vah vah vah vah vah. Gerçi olayları bir yandan yarat. Olayları başlat. Arkasından o toplumu suçla, kusura bakma. Buna fırsat da vermeyiz. Halkımızda bunlar gayet iyi biliyor. Olayları yaratanlar da kendileri. Videolar elimizde. Toplanan 200, 250 ,300 kişi. Bin kişi yok ya bin kişi yok. Sayın Cumhurbaşkanımızı iki yüz bin insanla karşıladık. Sadece miting alanında 150 bin insan yollarda havaalanından şehire, çeşitli yerlerde 50 binden fazla insan, Sayın Cumhurbaşkanımızı karşıladı. Bugün 2 milyon insan İstanbul'da Sayın Cumhurbaşkanımızı bağrına bastı. Bunları nasıl sabote edelim? Bunları nasıl kamufle edelim diye bir gayret var. Bu olaylar bu kadar meydana geldikten sonra meydanı kimse boş bırakamayız, bırakmayacağız.”

Havuzbaşı semtinde sergilenen otobüslerin çekilmesi yönünde saatler öncesinden talimat verdiğini ifade eden Başkan Sekmen, “Zaten böyle bir alan da değil ama ben buna rağmen korktuğum başıma geldi. Araçlarımıza bir zarar filan verebilirler. Oraya girmek isteyebilirler. Ama araçlarımız çekin dedim arkadaşıma. O da tahmin ediyorum üç buçuk dört gibi araç da oradan kaldırdı. Alan boşaldı. Halbuki hiçbir şey olayda çıkması hiçbir şey değil. Usulsüz orada toplantı yapabilirlerdi ama tahmin ediyorum bu olayları kendileri o az kalabalığı görünce, kendini hep aynısında görenler öyle çok bir avuçluk kalabalığı görünce hayal kırıklığına uğradılar. Bunu nasıl giderebilirim? Diye zaten hazırlıklı gelmişler. Bu dövizleri ben getirmedim. Arkadaşlar bakın. Ta Erzincan'dan geliyor bu demişsin. Erzincan'dan geliyor. İki tanesi getirdim. Sivas'tan gelen dövizler var aynı şekilde. Bakın yazılmış hiç böyle basit, ilkel siyaseti de sığmayacak, sığlıklarla bu işe girmez. Bu iş bilgi ister, beceri ister, alın teri ister, gayret ister Bir de dediğimiz kadar. Ya bir partinin genel başkanı bir belediye başkanının miting alanı tahsis edemeyeceğini bilmeyecek kadar eğer bu işlerden yoksunsa vay o partilerin haline.  Ki bunu bilmesi lazım. Bir seçim atmosferine girilmiş. Belediye başkanı bu tip şeylerle yetkisi yoktur. Yetkisi olan il seçim kuruludur. Kararı il seçim kurulu verir. Partilerinin de zamanında müracaat etmeleri gerekir Ne müracaat var, ne böyle bir izin var. Maalesef sadece kargaşa çıkartmak için bunu yapıyorlar” dedi.


Anahtar Kelimeler: MEHMET SEKMEN; KAMUOYUNU YANILTIYORLAR

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.04.2024

  • İMSAK 03:37
  • GÜNEŞ 05:12
  • ÖĞLE 12:17
  • İKİNDİ 16:06
  • AKŞAM 19:13
  • YATSI 20:41
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 22.3 ° / 10 ° Güneşli
  • Salı 21 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı