MEHMET SEKMEN: ERZURUM KADİM BİR KENT

Mehmet Sekmen, Erzurum Kalesi, Cimcime Hatun Türbesi, Üç Kümbetler, Ulu Camii ve Narmanlı Cami'nin Bulunduğu Bölgedeki Çalışmaları Yerinde İnceledi

MEHMET SEKMEN: ERZURUM KADİM BİR KENT

 

Kültür Yolu Projesi ile Erzurum'un şehir merkezindeki tarihi yapıları gün yüzüne çıkartmaya başlayan Büyükşehir Belediyesi, Bölgedeki çalışmalarını aralıksız devam ediyor. Erzurum Kalesi, Cimcime Hatun Türbesi, Üç Kümbetler, Ulu Camii ve Narmanlı Cami'nin bulunduğu bölgeyi açık hava müzesine dönüştürmeye kararlı olan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Bu bölgede yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Beraberindeki kurmaylarıyla birlikte Erzurum kalesi çevresinde geniş kapsamlı saha gezisi yapan Başkan Sekmen, Kültür Yolu Projesi'nde gelinen son durumu gözden geçirdi. Proje tamamlandığında Erzurum'un tarihi dokusunun tüm güzelliğiyle gözler önüne serileceğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Söz konusu projenin Erzurum'da bugüne kadar gerçekleştirilmiş en büyük ve en gösterişli proje olduğunun altını çizdi.

SEKMEN: ERZURUM KADİM BİR KENT

Erzurum'un tarihi binlerce yıl öncesine dayanan kadim bir kent olduğunu hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, şehirdeki tarihi yapılarında bu zengin geçmişin en büyük kanıtı olduğunu ifade etti. Tarihi yapılar ve yine tarihi camilerle örülü olan Cumhuriyet Caddesi'nde, Erzurum Kalesi gibi muazzam bir eserin de bulunduğunu kaydeden Başkan Sekmen, “Kalenin bulunduğu bölge herkesin bildiği üzere gecekondulardan müteşekkil haldeydi. Ekonomik ömrünü tamamlamış ve aralarında metruk yapıların da yoğun olduğu bu bölgede biz uzun bir zamandan beri kentsel dönüşüm çalışmaları yürütüyoruz. Bu bölgedeki eski ve metruk yapıları büyük ölçüde temizledik. Tescilli yapıları koruma altına aldık ve bir çoğunu da yeniden imar ettik. Bu çalışmalar sonucunda kale çevresinde gerçekten muazzam bir görüntü ortaya çıktı” dedi.

KÜLTÜR YOLU’NDA İKİNCİ ETAP

Kültür Yolu Projesi kapsamında şu anda ikinci etap çalışmaların yürütüldüğünü söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Bu etabı tamamladıktan sonra Kale çevresini eski ve metruk yapılardan bütünüyle kurtarmış olacağız. Böylece Yakutiye Medresesi’nden Narmanlı Camii’ne kadar olan bölge bütünüyle tarihi bir kampüs alanına dönüşmüş olacak. Biz işte bu bölgeyi açık hava müzesi şeklinde nitelendiriyoruz” diye konuştu.

Kültür yolu projesinin Erzurum’da bugüne kadar gerçekleştirilmiş en prestijli en büyük ve bütçesi itibari ile de çok pahalı bir proje olduğunun altını çizen Başkan Sekmen, “Erzurum hizmetin ve yatırımın en iyisini hak ediyor. Biz de bu doğrultuda hareket ediyor elimizden geleni yapıyor ve tüm imkanlarımızı Erzurum için seferber etmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ERZURUM YENİGÜN


Anahtar Kelimeler: MEHMET SEKMEN: ERZURUM KADİM

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

24.04.2024

  • İMSAK 03:44
  • GÜNEŞ 05:17
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:09
  • YATSI 20:36
  • Çarşamba 18.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı