MEHMET SEKMEN´E ACİL KODUYLA SESLENİYORUZ

Erzurum´un Duayen Gazetecilerinden Öztürk Akkök, Yine Erzurum´un kanayan bir yarasına parmak bastı.

 

 

/resimler/2016-11/1/0949408580389.jpg

Erzurum´un Duayen Gazetecilerinden Öztürk Akkök, Yine Erzurum´un kanayan bir yarasına parmak bastı. Öztürk Akkök´ün önceki gün haberine yer verdiği Şehrin tam göbeğindeki mezbeleliğin resimleri Marka Olma yolunda ilerleyen Erzurum´a hiç yakışan bir görüntü değil. 

İşte Öztürk Akkök´ün o kanayan yaraya parmak basan haberi; Erzurum?un ticari anlamda kalbinin attığı yerlerden birisi Sanayi Semti´nde vatandaş yerel yönetimler tarafından unutulmuş olmanın kızgınlığını yaşıyor.

Oto tamircileri başta olmak üzere, yedekparça satıcılarının, kerestecilerin ve çok sayıda imalatçının kent ekonomisine katma değer katmak amacıyla uğraş verdiği Sanayi Semti, çevresinin düzensizliği ve kirliliği ile hemen herkesi utandırıyor. Ne Büyükşehir Belediyesi ve ne de Yakutiye Belediyesi´nin dönüp yüzüne bile bakmadığı Sanayi Semti´nde esnaf, ?elim kırılsaydı? pişmanlığı yaşıyor.

Yaklaşık 45 yıl önce, 1970´li yılların başında, 98 kooperatif ortağının katılımıyla kurulan ve ilk başlarda 5 blok halinde yapılan Oto Tamircileri Sanayi Sitesi için bir de ısıtma merkezi düşünülmüş. 600 metrekare büyüklüğünde bir alan üzerine yapılan ısıtma merkezi, tamircilerin işyerlerinde soba kurup, kendi ısınma ihtiyaçlarını kendileri karşılamaya başlayınca, daha en başlarda merkez atıl duruma düşmüş.

Yapıldığı günden itibaren kullanılmadığı için köhneleşen bina, zaman içerisinde bakımsızlıktan yıkılmaya başlamış. Uyuşturucu kullananların mekanı haline gelen, demir aksamı yağmalanan ısıtma merkezi bugün Sanayi´nin en orta yerinde bir ?utanç abidesi? olarak duruyor.

Ne Büyükşehir´in ve ne de Yakutiye Belediyesi´nin sorunlara kayıtsız kaldığı Sanayi´de, bu ilgisizliğe esnaf ciddi tepki gösteriyor. Büyükşehir Belediye Başkanı´nın, şehrin ?görünen? yüzüne makyaj üstüne makyaj yaptığını, kentin ekonomisini ayakta tutan Sanayi´ye ise dönüp bakmaya tenezzül bile etmediğini belirten esnaf, ?Isıtma merkezi, bugün çöplüğe dönmüş durumda. Buradan çevreye yazın sıcak günlerinde pis kokular yayılıyor. Her taraf mikrop yuvası. Görüntü adına da müşterilerimize karşı bize mahcubiyet yaşatan bu merkezin yerine Büyükşehir Belediyesi´nin, nefes alabileceğimiz gösterişli bir park yapmasını istiyor ve bekliyoruz? dedi, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen´i de sitelerine davet ettiler. erzhaber

/resimler/2016-11/1/0950049205816.jpg


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

16.04.2024

  • İMSAK 03:58
  • GÜNEŞ 05:29
  • ÖĞLE 12:20
  • İKİNDİ 16:02
  • AKŞAM 19:01
  • YATSI 20:25
  • Salı 16.2 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 18.8 ° / 5.5 ° Güneşli
  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı