MEHMET SEKMEN ENGELLİNİN VE KADININ YANINDA

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Engelli Koordinasyon Merkezi´nin açılışı bugün gerçekleştirilecek.

MEHMET SEKMEN ENGELLİNİN VE KADININ YANINDA

 

 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Engelli Koordinasyon Merkezi´nin açılışı bugün gerçekleştirilecek. Büyükşehir Belediyesi´nin engellilere yönelik olarak verdiği hizmetler arasındaki yatırımın kapıları bugün açılacak.

Konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi´nden edinilen bilgilere göre; Erzurum´da engellilere yönelik olarak birçok hizmete imza atıldı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi´ne başvuran engellilere toplu ulaşımda ücretsiz faydalanma imkanı sunulurken, akülü aracı veya tekerlekli sandalyesi arızalanan engelli vatandaşların araçlarının da, servislerle alınıp, belediyeye ait atölyelerde ücretsiz tamir ettirilerek tekrar vatandaşlara teslim edildiği kaydedildi. 

ENGELLİLERE YÖNELİK VERİLEN HİZMETLER

Büyükşehir Belediyesi´nden konuyla ilgili olarak şu bilgiler aktarıldı: ?Erzurum özel Buhara Hastanesi ile yapılan protokol ile engelli vatandaşlarımız ücretsiz fizik tedavi imkânından faydalanmaktadır. Tedavi gören vatandaşlarımız Belediyemize ait servis araçlarıyla taşınmaktadır. Erzurum Büyükşehir belediyesine başvuran engellilerimiz için yaptığımız protokol sonucu işe yerleşmelerinde öncelik verilmektedir. Ayrıca engelli bakım elemanı ve hasta bakım elemanı kurslarından faydalanan engelli yakınlarının da işe yerleştirilmeleri sağlanmaktadır. Erzurum Büyükşehir Belediyesi engelli destek Birimine başvuran engellilerimizin su faturalarını yüzde 50 indirimli ödemeleri sağlanmaktadır. Sosyal destek hizmetleri kapsamında engellilerimize bilgilendirme, danışmanlık, gezi, sinema gibi hizmetler verilmektedir.  Eğitim merkezlerinde engellilerimiz için sanatsal ve mesleki eğitimler, engelli yakınlarımıza aile içi eğitim seminerleri ve engelli bakım eğitimleri verilmektedir? 

KOORDİNASYON MERKEZİNDE NELER VAR?

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Engelli Koordinasyon Merkezi hakkında da bilgiler aktaran konu ile ilgililer, şunları dile getirdiler: ?Açılacak olan merkezde tüm engel gruplarına özel mesleki ve teknik eğitimler verilecektir. Kuaförlük, Bilgisayar, Müzik, El Sanatları, Yabancı Dil, Okuma Yazma, Muhasebe, E-KPSS Eğitim Kursları açılacak. Merkezde Engellilerin Kullanımına uygun zengin İçerikli Kütüphane Kurulmuştur. Kütüphane içerisinde görme engelliler için yapılan özel odada görme engelli öğrenciler, sesi dışarı vermeyen sistem sayesinde kimseyi rahatsız etmeden sesli bilgisayar kullanabilecek. Sosyal bir alan içerisine inşa edilen merkeze engelli çocuğunu getiren aileler de, çocuğu eğitim görürken zaman geçirebilme imkânı bulacak. Engelli vatandaşlarımızın merkeze ulaşımı servislerle sağlanacaktır?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false