MANSUR VE EKO'YA KILIÇDAROĞLU'NDAN VETO

Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın Bir Dönem Daha Belediye Başkanlığına Aday Olması Gerektiğini Söyledi

MANSUR VE EKO

 

CHP Ankara İl Örgütü, Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti ve saha çalışmaları hakkında karşılıklı fikir alışverişleri yapıldı.

Heyettekiler, Kemal Kılıçdaroğlu'na sahada kendilerine adayın kim olacağı sorulduğunu belirterek isim istedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın bir dönem daha  belediye başkanlığına aday olması gerektiğini söyledi.

CHP Lideri, buna gerekçe olarak da İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclislerindeki çoğunluğun Cumhur İttifakı'nda olmasını gösterdi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise katıldığı bir programda "Sayın Kılıçdaroğlu iki arkadaştan birini aday gösterdiği halde biz hayır demeyiz. 63 ilin ilçelerinde insanlarla görüşüyorum. Muhalif seçmeni iki arkadaşımız üzerinden taraftarlaştırmaya döndü bu iş. Bunu yanlış buluyorum. Taraftarlaşan insanlar o insanların arkasında yürüyecek mi yürümeyecek mi diye bir endişem var. Tek ve ortak adayla gidilmesini de öneriyorum. Sayın Kılıçdaroğlu döner de iki arkadaştan birini aday gösterirse hayır demeyiz" ifadelerini kullandı.

HDP ise yerel seçimlerde olduğu gibi Millet İttifakı'na Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda yeniden destek verebilmek için terör operasyonlarının durdurulmasını istiyor.

Millet İttifakı içerisinde pazarlıklar devam ederken bir yandan da Gelecek Partisi ile Deva Partisi'nin ittifakta yer alması için görüşmeler yapılıyor.

Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'a bazı koltuk sözleri verilerek ittifakın genişletilebileceği hedefleniyor.

Tüm bu çalışmalar ve ittifakı genişletme çalışmaları karşısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısına aday olarak çıkartılacak isme, tepki oylarını toplayarak sırf Erdoğan’ı sandıkta yenme ve iktidarı değiştirme  gözüyle bakılmıyor. O ismin, Türkiye’yi daha da kalkındırma ve dünyada sözü dinlenen ve itibarlı ülke konumuna yükseltmesi,  en azından bugünkü konumundan geriye götürmemesi gözüyle bakılıyor.

Seçmen bugün, ekonomik ve sosyal konularda bir takım çekincelere sahip ve kararsız konumda olsa da sandık günü tüm bunların hesabını yapacak ve oyunu kullanacak.

Millet ittifakının tüm bu arayışları da gösteriyor ki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısına çıkartabilecekleri bu donanım ve özelliklere sahip bir isim halen bulunamamış.


Anahtar Kelimeler: MANSUR ' KILIÇDAROĞLU'

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

24.04.2024

  • İMSAK 03:44
  • GÜNEŞ 05:17
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:09
  • YATSI 20:36
  • Çarşamba 18.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı