LÜTFÜ YÜCELİK, SİCİL AFFI HERKESİ SEVİNDİRİR!

Lütfü Yücelik, "Ekonominin Can Damarı Olan KOBİ´lere Verilen Bu Destekler İnşallah Boşa Çıkmayacak"

LÜTFÜ YÜCELİK, SİCİL AFFI HERKESİ SEVİNDİRİR!

 

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Başbakan Binali Yıldırım´ın açıkladığı ?Ekonomik Önlem Paketi´nde yer alan ve KOBİ´lere cansuyu verecek olan 3 yıl vadeli 50 Bin TL kredi ile hükümetin sicil affı üzerindeki çalışmalarını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Başkan Yücelik, TOBB, Kredi Garanti Fonu, Ziraat Bankası ve Denizbank´ın ortak girişimiyle KOBİ´lere verilecek olan ?Nefes Kredisi´nin ardından, KOSGEB tarafından işletmelere verilecek bu kredinin de, ekonomik anlamda zor günler geçiren KOBİ´lere rahat bir nefes aldıracağını vurguladı. KOSGEB´e üye olan küçük işletmelerin 12 ay içerisindeki kredi ihtiyaçlarını karşılamak üzere 50 bin lira verileceğini ifade eden Başkanı Yücelik, ?Yaklaşık 15 bin KOBİ´nin bundan faydalanması bekleniyor. Bu kredinin faizi KOSGEB tarafından karşılanacak. Yani KOBİ´lerimiz 3 yıl vadeyle faizsiz kredi kullanmış olacak. İlk yılı ödemesiz sonraki iki yılda 3 ayda bir ödeme yapılacak. Bu kredi fırsatından ilimizdeki bütün KOBİ´lerin faydalanmasını arzu ediyoruz? diye konuştu.

?SİCİL AFFI ÇOK ÖNEMLİ?

Hükümetin bu kredi için yaklaşık 750 milyon lira kaynak ayırdığını ifade eden Başkan Yücelik, hükümetin, ?Nefes Kredisi´ ile KOSGEB tarafından verilecek bu kredilerden yararlanamayacak olan; kredi notu düşük, banka karnesi kötü KOBİ´lerin ve esnafın durumuyla ilgili de sicil affı üzerinde çalıştığını dile getirdi. Başkan Yücelik konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

?Banka ile münasebetleri iyi olan işletmeler zaten kredi alma konusunda pek sıkıntı yaşamıyordu. Asıl önemli olan; her hangi bir şekilde, istemeden çekini, senedini, kredisini ödeyemeyen ve bu sebeple bankadaki sicilleri bozulan firmaların durumu? Bunlar için sicil affı çok önemli. Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkçi´nin bu yöndeki çalışmaları tamamlayıp Başbakanlık´a gönderdiklerini ve sicil affıyla ilgili yasanın 2017 yılı başlarında çıkarılacak torba yasanın içinde yer alacağını ifade etmesi, bu durumda olan işletmelerimiz adına bizleri sevindirdi. Ekonominin can damarı olan KOBİ´lere verilen bu destekler inşallah boşa çıkmayacak, hem ülkemiz hem de iş dünyamız inşallah bu çabaların karşılığını alacaktır.?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

25.04.2024

  • İMSAK 03:42
  • GÜNEŞ 05:16
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:37
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı