Konya Emniyeti FETÖ´nün Kandil görüşmesini deşifre etti

ABD´ye firar eden Yalçın Türken´in bilgisayarında, ?Kandili iyi değerlendirelim? ifadelerinin yer aldığı bir not bulundu.

Konya Emniyeti FETÖ´nün Kandil görüşmesini deşifre etti

 

PKK-FETÖ ilişkisi, örgütün Avukat İmamından çıkan notta gizli. Konya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü Paralel Yapı soruşturmasında, hakkında verilen gözaltı kararını haber alıp ABD´ye firar eden Yalçın Türken´in bilgisayarında, ?Kandili iyi değerlendirelim? ifadelerinin yer aldığı bir not bulundu.

Başına 600 bin lira ödül konulan Paralel Örgütün Avukat İmamı Yalçın Türken´den çıkan bir talimat notu, yapılanmanın PKK ile olan ilişkisini gözler önüne serdi.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü Paralel Yapı soruşturmasında hakkında verilen gözaltı kararını haber alıp, ABD´ye firar eden Yalçın Türken´in bilgisayarında, ?Kandili iyi değerlendirelim? ifadelerinin yer aldığı bir not bulundu.

Konya Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü´nün yürüttüğü FETÖ soruşturmasında örgütün Avukat Bölge İmamının Yalçın Türken´in ikametine baskın yapılmış, yurtdışına firar eden Türken´in bilgisayarında örgütsel birçok yazışmaya ulaşılmıştı.

Türken´in bilgisayarında HE olarak kodlanan Fetullah Gülen´in ciddi bir gerginlik içinde olduğu, 3 militanın kendisini feda etmeye hazır olduğu, yapılanmanın tepe noktasının şefaat hakkı verilmesi durumunda bu militanların kullanılacağı belirtilmişti. Örgütsel yapıda Fatih kod ismini kullandığı belirlenen Yalçın Türken´in bilgisayarında yapılan incelemede, örgütün PKK ile olan ilişkisini gözler öne seren dikkat çekici bir talimata daha ulaşıldı. WMC2E0K9L37U seri numaralı bilgisayarın Siber Suçla Mücadele Şube Müdürlüğü´nde yapılan incelemesinde, ?Kandil´i iyi değerlendirelim? şeklinde bir talimat notu bulunduğu belirlendi. Konya Emniyetinin paralel örgütün PKK´yla olan ilişkisini araştırdığı belirtildi.

ÖRGÜTÜN IRAK İMAMI KARAYILAN´LA GÖRÜŞTÜ

İki örgütün irtibatını ortaya koyan birçok haber yayınlanmıştı. Sabah gazetesinde geçtiğimiz ay yer alan bir haberde, ?PKK ve KCK´nın üst düzey yöneticileri Cemal kod adlı Murat Karayılan ile Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin, Ocak ve Ekim 2014´te 3 kez PDY´nin Kuzey Irak İmamı Talip Büyük ile Paralel Yapı´nın eğitim ve medya sektöründeki yöneticileri Cemal Bulut ve Doğan Ertuğrul´la görüştü. Görüşmelerden ilki 10-12 Ocak 2014 arasında Irak Metina´da, ikinci ve üçüncü görüşmeler ise 28 Ekim 2014 ve 31 Ekim 2014´te Metina´daki Rel Karargâhı´nda gerçekleşti? ifadeleri kullanılmıştı.

KOBANİ OLAYLARINDA DA ROL OYNADILAR

Kobani olaylarında Ş.Urfa emniyet amiri olan M.B.´nin, Paralel Yapı´nın, polisi zaaf içinde gösterme planı uyarınca, kendisine gelen istihbaratı gizlediği ortaya çıkmıştı.  ?İstihbari bilgileri olağan akışında üstlerine bildirmeyerek çalışmaları baltaladığı? iddiasıyla müfettişlerce başlatılan soruşturma sonrası açığa alınan M.B. ?Terör örgütü kurmak ve adına faaliyet göstermek? suçlamasıyla tutuklanmıştı.

yeniakit.com.tr


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.04.2024

  • İMSAK 03:37
  • GÜNEŞ 05:12
  • ÖĞLE 12:17
  • İKİNDİ 16:06
  • AKŞAM 19:13
  • YATSI 20:41
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 22.3 ° / 10 ° Güneşli
  • Salı 21 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı