KOÇAK SALTANATININ BOZULACAĞINDAN MI KORKUYOR?

Kendisine Yakın Bir İsmin Rektör Olması İçin Sağ Muhafazakar Oyları Bölmeyi Hedefleyen Rektör Hikmet Koçak Kendisine Yakın Bir İsmin İlk Üçe Girmesi ve Atatürk Üniversitesinde Kurmuş Olduğu Saltanatının Devam Etmesi İçin Her Türlü Atraksiyonları Denediği

KOÇAK SALTANATININ BOZULACAĞINDAN MI KORKUYOR?

 

Atatürk Üniversitesi rektörlük seçimlerine hazırlanırken, çok ilginç gelişmeler yaşanıyor.

Haziran ayında yapılacak olan Rektörlük seçimleri öncesi adeta muhafazakâr sağcı aday bolluğu yaşanması beklenirken, bu bolluğu bir orkestra şefi gibi kurnazca yöneten mevcut Rektör Hikmet Koçak´ın, hayatının en mutlu günlerini yaşadığı haber merkezimize gelmeye devam ediyor. 

İkinci dönemi olması münasebetiyle Rektör Adayı olamayan Hikmet Koçak´ın Atatürk Üniversitesi içerisinde kurmuş olduğu saltanatını kaybetmemek için her türlü seçim oyunları oynadığı Üniversite kaynakları tarafından dillendiriliyor.

Haziran ayında yapılacak olan rektörlük seçimlerinde kendisinin belirlediği ve saltanatının devamı için kendisine yakın bir Adayın ilk üçe girmesi için her türlü atraksiyonları denediği öne sürülen Hikmet Koçak´ın bu günlerde sağ muhafazakar oyları bölmeyi hedeflediği de akademisyenler tarafından konuşuluyor.

Sağ Muhafazakar oyları bölmeyi hedefleyen Hikmet Koçak´ın İlk etapta, Sosyal Paylaşım siteleri Facebook ve Twiter´da hayli aktif olan ve paylaşımlarında sürekli Milli Görüşçü olduğunu hafızalara aşılayarak, Merhum Necmettin Erbakan Hocaefendiye methiyeler dizen Ömer Çomaklı´yı sahneye sürdüğü, ardından da öğretim üyesi desteği olmayan Mevlüt Said Keleş´i seçim ortamına süreceği iddia ediliyor. 

Muhafazakâr adayların gece düşlerinde rektörlük makamını gördükleri iddia edilirken, eşlerinin de şimdiden ?först leydi? triplerine girdikleri vurgulanıyor.

Üniversitede seçim süreci usta bir koro şefi gibi Hikmet Koçak tarafından başarı ile yürütülürken, Hazirana kadar on kişinin üzerinde muhafazakâr ismin rektör adaylıklarını açıklayacakları ve bu komik ve ?saf?  adımların Hikmet Koçak´ın saltanatını devam ettirme hayallerinin işine yarayacağı dile getiriliyor.

Bu aday bereketi sonucunda muhafazakâr adayların tek tek 30-50 civarında ancak oy alabilecekleri belirtilirken, yine aslan payını alacak olan Hikmet Koçak´ın ekibinden birilerinin ilk üçe girerek Rektörlük yarışında epey öne geçeceği belirtiliyor.

Üniversite kaynakları, muhafazakâr aday bolluğunun da Hikmet Koçak tarafından organize edildiğini iddia ediyorlar.

Eğer bu adaylar arasında bir mutabakat sağlanmaz ve herkes ferdi seçime girerse, Hikmet Koçak´ın belirlemiş olduğu kendisine yakın bir ismin rektörlüğe atanma şansının çok yüksek olduğu vurgulanıyor.

İki dönemdir yürüttüğü rektörlük görevi süresince Erzurum ve Erzurumluyu hiçe sayan, şehrin sorun ve sıkıntılarında elini taşın altına koymaktan hep kaçınan Hikmet Koçak´ın son günlerde siyasilerle iyi geçindiği, yerel Ak Parti mensuplarına ?mavi boncuk dağıttığı?, şehrin önde gelen ?saf suyu içmiş? STK ve esnaflarının küçük ricalarını asgari ücretle şirkete işçi alımı ile bağlayan Hikmet Koçak´ın bu usta manevralarının, beceriden yoksun muhafazakâr adayları ekarte edebileceği görüşleri dillendiriliyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

19.04.2024

  • İMSAK 03:53
  • GÜNEŞ 05:24
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:29
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı