Kızılay Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası Başlattı

Kızılay, yaklaşan Kurban Bayramına yönelik ´Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası´nı başlattı.

Kızılay Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası Başlattı

 

 

Türk Kızılay´ı Erzurum Şubesi Başkanı Hüseyin Bozhalil, vekaletini yurtiçine vermek isteyen vatandaşların 750 TL yurtdışına vermek isteyen vatandaşların ise 590 TL ödemek zorunda olduklarını söyledi.
Türk Kızılay´ı Erzurum Şube Başkanı Hüseyin Bozhalil basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

ve uluslararası alanda ihtiyaç sahibi insanlara yardım elini uzatan Türk Kızılay´ının 2007´den günümüze Kızılay kurban modeli ile milyonlarca ihtiyaç sahibinin sofrasına kurban eti ulaştırdığını ifade eden Türk Kızılay´ı Erzurum Şubesi Başkanı Hüseyin Bozhalil, "Bu yıldan önce ki yıllarda da olduğu gibi kurban döneminde bağış severlerden gelen kurban vekaletlerinden elde edilen etleri ülkemizin tamamında ve dünyanın farklı bölgelerinde binlerce ihtiyaç sahibine ulaştıracağız. Yoksul insanların sofralarına ulaştıracağımız kurban etleriyle evlerine ve kalplerine mutluluk vermenin paylaşmanın ve paylaştırmanın mutluluğunu yaşayacağız. Kızılay son 10 yıldır olduğu gibi bu yıl da ?Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası? ile yüzbinlerce ihtiyaç sahibi aileye yardım ulaştırmayı planlıyor. Kampanya çerçevesinde geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da, yurtiçi için Kızılay´a bağışlanacak
kurbanlar, dini vecibelere uygun ve hijyenik koşullarda kesilerek, ihtiyaç sahiplerine yıl boyunca konserve olarak ulaştırılacak. Hayırseverler Bosna Hersek ve Bulgaristan´ın aralarında bulunduğu Balkan ülkeleri; Senegal, Nijer, Çad, Etiyopya´nın aralarında bulunduğu Afrika ülkeleri; Pakistan ve Bangladeş´in aralarında bulunduğu Güney Asya ülkeleri; Kırgızistan ve Tataristan´ın aralarında bulunduğu Orta Asya ülkeleri; Filistin ve Irak´ın aralarında bulunduğu Ortadoğu ülkeleri olmak üzere 40´dan fazla ülkedeki ihtiyaç sahipleri için de Kızılay´a kurban vekâletlerini verebileceğini söyledi.
 
Kredi kartına taksit imkânı
Ödemesini kredi kartı aracılığıyla gerçekleştirecek olan vekâlet sahipleri, 4 taksit imkânından yararlanabileceğini belirten Başkan Bozhalil ?Vatandaşlar 168 ücretsiz Kızılay çağrı ve bağış hattından, Kızılay ortak bağış hesabı bulunan bankalardan, www.kizilay.org.tr adresinden ya da Kızılay´ın ülke genelindeki şube ve temsilciliklerinden makbuz karşılığı vekâlet verebilecek. Vekâletini yurtiçine vermek isteyen vatandaşlar bir hisse bedeli olarak 750,00 TL, yurtdışına vermek isteyenler ise bir kurban hisse bedeli olarak 590,00 TL ödeyecek. Bu bedeller üzerinden kredi kartına 4 taksit yaptırabilecek? dedi.

 
Kızılay yardımlarına devam edecek
2016 yılında okul sezonu ve bayramlarda 3 bin çocuğa giyim sağladık. 2017 yılında 4 bin çocuk giyim sağladık. 2018 yılında 4 bin 500 çocuğun giyim ihtiyaçlarını giderdik yani 3 yılda 11 bin 500 çocuğa yardım eli uzattık. Gıda kolisi olarak 2016 yılı Ramazan ayında 985 gıda kolisi dağıttık. 2017 yılı Ramazan ayında bin 40 gıda kolisi dağıttık. 2018 yılı Ramazan ayında 3 bin 718 gıda kolisi dağıttık toplam olarak 3 yılda 5 bin 743 aileye gıda kolisi dağıtımı yaptık. Konserve ve kavurma dağıtımlarımız ise 3 yılda 8 bin 52 aileye ulaştı. Sosyal yardımlarımız (Nakdi Yardım) ise 3 yılda toplam 126 bin 281´TL toplam 35 bin 150 kişiye yardım edilmiştir. Dağıtımlarımız ve yardımlarımız devam edecektir.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false